WHO tvingades backa efter att många nationer avvisat Pandemifördraget

som tvingades backa efter att många nationer förkastat pandemifördraget

Världshälsoorganisationen tvingades gå tillbaka till ritbordet efter att flera nationer och hela Afrikas kontinent avvisat dess maktövertagande i pandemifördraget till förmån för nationell suveränitet.

Brasilien, Ryssland, Indien, Kina, Sydafrika, Iran, Malaysia och hela Afrikas kontinent avvisade maktövertagande från pandemifördraget till förmån för nationell suveränitet.

Världshälsoförsamlingen sammanträdde förra månaden för att lägga fram internationella hälsoresolutioner som de hoppades skulle antas genom att ge dem medicinsk kontroll över WHO:s medlemsländer.

Emellertid spårade pandemifördraget snart ur när den 25 maj den afrikanska delegationen ledd av Botswana avvisade initiativet på sina 47 AFRO-medlemmars vägnar.

Brasiliens president Jair Bolsonaro en vecka tidigare indikerade också att hans land inte skulle skriva under på pandemifördraget och försäkrade att Brasilien inte skulle överlämna sin suveränitet till den globalistiska institutionen.

”Brasilien kommer inte att gå in i detta [WHO pandemiavtal]. Brasilien är autonomt”, förklarade Bolsonaro, som tidigare har hotat att lämna WHO.

Ryssland, Indien, Kina, Sydafrika, Iran och Malaysia avvisade dessutom fördraget, enligt Queensland, Australien, parlamentsledamot Stephen Andrew .

”Till slut tvingades WHO och dess rika nationsanhängare att backa”, betonade Andrew på Facebook .

scfb13 1024x830

”De har dock inte gett upp – långt ifrån det”, tillade han. ”Istället gjorde de som de alltid gör och ”pivoterade”. På deras begäran sammankallades en ny arbetsgrupp för att ge ”tekniska rekommendationer om de föreslagna ändringarna”, som kommer att läggas fram igen tillsammans med pandemifördraget, vid det 77:e hälsoförsamlingens möte 2024.”

I själva verket, Politico EU rapporterar snarare än att anta fördraget, antog församlingen en resolution som föreslagits av den amerikanska delegationen som ”anger tidsplanen för att ändringar av de internationella hälsoföreskrifterna (IHR) ska träda i kraft”, samtidigt som man medger att IHR kommer att diktera ” hur länder bör rapportera om ett potentiellt nytt hot mot folkhälsan och beskriva WHO:s roll.”

 

Mer om resolutionen som antogs av församlingen från Politico EU:

Enligt kompromissen, som länderna officiellt kom överens om på fredagskvällen, kommer länder att ha 10 månader på sig att förkasta en ändring av hälsobestämmelserna istället för nio månader, som framgick av ett tidigare utkast till text. Det som finns kvar i texten är att varje ändring av regelverket träder i kraft om 12 månader. Det rakar ett år från den nuvarande tidslinjen.  

En ny paragraf som läggs till i texten hänvisar till ett annat beslut som fattades vid församlingen där en arbetsgrupp kommer att diskutera framtida IHR-ändringar. Den nya texten säger också att denna grupp kommer att titta på ändringar för att ”ta itu med specifika och tydligt identifierade frågor, utmaningar, inklusive rättvisa, teknisk eller annan utveckling, eller luckor som inte skulle kunna åtgärdas effektivt annars.”

Den australiensiska parlamentsledamoten varnar dock för att WHO inte kommer att avskräckas så lätt och varnar allmänheten att vara på sin vakt för fler tvångsdirektiv, resolutioner och mandat, inklusive de som rör digital ID.Kategorier:Hälsa, Media, Rättsstat, Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:,

%d bloggare gillar detta: