CDC avskedar tyst Monkeypox-förnekare

https://realrawnews.com/2022/05/cdc-quietly-fires-monkeypox-deniers/

Centers for Disease Control har i tysthet börjat sparka anställda som inte vill ta reda på myndighetens monkeypox-berättelse, sa en CDC-visselblåsare till Real Raw News.

CDC Disease Detective: Dr. Chris Braden - YouTube

Whistlebloweren, en anställd forskare vid National Center for Emerging and Zoonotic Infectious Diseases (NCEZID), sa att Dr Christopher Braden, avdelningens chef, sedan den 16 maj har sagt upp en anställd virolog och två labbassistenter för att de har ifrågasatt sanningshalten i de aktuella fallen av appox i USA. Avskedandena, tillade han, inträffade inom några dagar efter att de anställda ifrågasatte om CDC artificiellt förstärkte förekomsten av aktiva appoxfall för politisk vinning.

”Titta, under hela Covid blev en del som arbetade på CDC väldigt misstänksamma, de visste att något var fel. Att Rochelle Walensky lade ut fiktiva aktiva fall och hittade på symtom som bara inte existerade – som Covid-tår. Många av oss vill inte att det här ska hända igen, och ett fåtal har talat ut och hamnat i trubbel, sa whistlebloweren.

RRN ombads att dölja identiteten på de avskedade anställda eftersom CDC hade tvingat dem att underteckna sekretess- och tystnadsavtal som ett villkor för att få avgångsvederlag.

Den första som fick sparken var en virolog som hade arbetat på CDC i 17 år. Den 16 maj visades han bilder på en påstådd appoxpatient, en man i Massachusetts utan internationell resehistoria och vars händer var täckta med blåsor, bölder och koppor – symtom på apkoppor. CDC hade redan förklarat mannen monkeypox positiv men ville att virologen skulle skriva under på diagnosen. Virologen kände tydligen att något var fel, för han jämförde bilden med en CDC-databas över tidigare appoxpatienter och upptäckte att den matchade exakt bilden av en amerikansk missionär som hade fått apkoppor när han var i Östafrika 2012. Den personen hade aldrig bott i Massachusetts, och var faktiskt nu död.

”Virologen vi pratar om framförde sina fynd till Dr Braden och sa att han inte kunde underteckna något pappersarbete med gott medvetande eftersom fallet var bedrägligt. Han sa att någon inom centret återvann gamla foton och presenterade dem som aktuella aktiva fall. Braden tackade honom för att han avslöjade ”en inkonsekvens” och sa att han skulle uppmärksamma Rochelle Walensky på ärendet”, sa whistlebloweren.

När han kom till jobbet nästa morgon fick virologen omedelbart sparken. Skälen som angavs var ”oetiskt beteende” och ”missbruk av företagets egendom.” Enligt whistlebloweren erbjöd CDC virologen ett hälsosamt avgångsvederlag i utbyte mot att han undertecknade ett sekretess-/tystnadsavtal som säger att han inte skulle prata med pressen om appox eller skälen till hans uppsägning. CDC-säkerheten, sa han, såg hur virologen packade sina personliga tillhörigheter och förde honom sedan ut genom dörren.

”Han blev direkt tillsagd att undvika media, under hot om att få utbetalningar och sjukförsäkringar uppsagda. NDA föreskrev också att han kunde ställas inför rätta om han bröt mot den. Det är riskabelt att ge dig den här informationen, men det är en fråga av allmän betydelse, säger whistlebloweren till RRN.

Två dagar senare sparkade Braden virologens två laboratorieassistenter. De fick också avgångsvederlag efter att ha undertecknat aggressiva sekretessavtal.

”Det finns en pågående ansträngning för att skjuta upp apkoppor i rampljuset,” sa whistlebloweren, ”även om det inte finns några bevis på ett verkligt utbrott, eller ens ett enda aktivt fall i USA.”Kategorier:Hälsa, Media, Rättsstat, Världspolitik

Etiketter:, ,

1 svar

%d bloggare gillar detta: