Håll ut sanningen om MS Estonia är på väg nu

2022-05-23

Estland börjar 3D laser scanning på Estonias vrak den 22.05.22, tyst i media

En del av Estonias bogramp som kriminella element har omplacerat nyligen för att täcka över några hål efter sprängningar

http://whitetv.se/sv/ms-estonia-saenktes/2861.html

3D-laserskanningsundersökning av vraket av MS Estonia är planerad att starta den 22 maj, med undersökningarna planerade att pågå i cirka 4 till 5 dagar, beroende på väder och undervattenssiktförhållanden. För att genomföra 3D-laserskannings-undersökningar av vraket av MS Estonia, organiserade ESIB en offentlig upphandling, som vanns av ett konsortium bestående av ESC Risk Management OÜ och Baltic Taucherei- und Bergungsbetrieb Rostock Gmbh som huvudentreprenörer och Kraken Robotics kommer att leverera 3D-laserskannertjänst.” rapporterar den estniska Haverikommissionen.

”Utredningen av vraket av MS Estonia har nått nästa steg, där vi börjar de viktigaste undersökningarna”, säger Rene Arikas, chef för Estonian Safety Investigation Bureau. ”Under den preliminära bedömningen av MS Estonia, som startade förra sommaren, har ett extremt grundligt arbete och förberedelser genomförts inför huvudundersökningarna, som inkluderar 3D-laserskanning av vraket, en fotogrammetrisk och ferromagnetisk undersökning samt olika simuleringar med fartygets digitala tvilling.”

”Första uppdraget är att kartlägga bildäcket för att få en så detaljerad överblick som möjligt över bildäckets skick och de föremål som finns där. ….

Det andra steget, enligt Rene Arikas, är att göra en kartläggning av vraket och havsbotten, vilket kommer att innebära en precisionsskanning av vraket. ”Den tredje etappen av planen är att undersöka högprioriterade områden där yttre skador på vraket har identifierats under tidigare undersökningar: bogsektionen, inklusive rampen, rampöppningen, lås och gångjärn; skador på styrbords sida och skador på akter och babord på däck 6 nivå”, förklarade Arikas. …..

3D-laserskanningen av MS Estonia kommer att utföras på VOS Sweet, ett forskningsfartyg som seglar under holländsk flagg. Undersökningsteamet är internationellt, eftersom det inkluderar experter från Estland, Sverige, Tyskland och Polen. Från den estniska säkerhetsutredningen och den svenska haverikommissionen kommer det att finnas tre utredare tillsammans i undersökningarna. Teamet kommer att arbeta dygnet runt under undersökningarna till sjöss.”

Direktör för ESIB informerade Memento Mare-representanter om de undersökningar som ska lanseras vid M/S Estonias vrakplats

”Närnäst kommer en fotogrammetrisk undersökning att genomföras i början av juni som beräknas ta cirka två veckor. Både 3D-laserskanningsundersökningen och den fotogrammetriska undersökningen kommer att utföras på VOS Sweet, ett forskningsfartyg som seglar under holländsk flagg.” VOS Sweet är just nu 21.5.2022 kl 04:23 på väg till Danzig i Polen.

Den ständigt ljugande svenska Haverikommissionen SHK har fått samma uppgifter på sin hemsida som en svårhittad uppdatering av en gammal text. Det är tydligt viktigt för SHK att folk inte blir informerade.

…….

”Estlands officiella Estonia-utredare, förre statsåklagaren Margus Kurmvar i förra veckan i Trondheim och träffade professor Jørgen Amdahl på Trondheims universitet. Inom någon månad kommer resultatet efter att Almdahl har gått igenom filmerna av hålet och visiret utifrån Kurm-expeditionens dykningar. Kurms expedition genomfördes av gruppen SA Mare Liberum, som drivs av anhöriga till offer för Estoniakatastrofen.

En marinexpert i Singapore tittar dessutom på helheten och även hans resultat blir färdigt inom några månader.” skriver Ruben Agnarsson. (Fet stil genom WTV)

……

Packet på SR har under alla år hjälpt Estonia-massmördarna att komma undan. Värst och med från början den 28 september 1994 är deras reporter Erik Ridderstolpe, kusin till Johan Ridderstolpe, som var min, Henning Wittes, tekniska rådgivare under flera år och som nu ingår i forskargruppen Fokus Estonia med Lars Ångström i spetsen.

Inslaget nedan sändes bara på lilla Gotland den 6 maj 2022, men inte rikstäckande!


Håkan Bergmark ger mer info:Kategorier:Media, Rättsstat, Svensk politik, Världspolitik, Video

Etiketter:, , ,

%d bloggare gillar detta: