Finlands och Sveriges ”Självmordspakt” för USA-NATO:s agenda för att bekämpa Ryssland

Finland och Sverige drivs uppenbarligen in i en självmordspakt för USA:s och Natos expansionsplan mot Rysslands gränser. 

France24 rapporterade om den inte så nya utvecklingen, ” den finska regeringen tillkännagav officiellt sin avsikt att gå med i Nato på söndagen, eftersom Sveriges styrande parti skulle hålla ett avgörande möte som kan bana väg för en gemensam ansökan.” Finlands tillkännagivande avslutar en 75 år gammal politik som ett neutralt land utan militära förbindelser med Nato. Sverige hade en liknande politik med att sin militär varit alliansfri i århundraden följer också i Finlands fotspår.

”I dag har republikens president och regeringens utrikespolitiska kommitté gemensamt kommit överens om att Finland ska ansöka om medlemskap i Nato, efter att ha hört parlamentet,” Finlands president Sauli Niinisto som höll en gemensam presskonferens med statsminister Sanna Marin i söndags och förklarade ” Det här är en historisk dag. En ny era öppnar sig”, sa Niinisto.

USA-NATO-alliansen vill ha ett hett krig med Ryssland genom att pressa Finland och Sverige att gå med i en aggressiv militär allians som kallas Nato. 

Den europeiska militäralliansen har invaderat och bokstavligen förstört flera nationer i sin historia, inklusive Jugoslavien, Afghanistan, Libyen och Irak och till en viss grad har den hjälpt USA-Israel alliansen att destabilisera Syrien under en tid, allt med Washingtons välsignelse förstås.

Finland följer nu Washingtons långsiktiga mål att försöka destabilisera och göra Ryssland till ett tredjevärldsland genom att offra sig själv som kanonmat. Allvarligt talat, vad kan Finland göra med en supermakt med över 6 000 kärnstridsspetsar och en militär som kan ta sig an Nato även utan hjälp från sina närmaste allierade i regionen inklusive Vitryssland, Kina och Iran.

Men detta är vettigt i världen eftersom Washington och dess militär-industriella komplex kommer att dra nytta av en ny konflikt mellan Finland, Sverige och Ryssland. USA och dess NATO-allierade kommer att pressa Finland att kämpa tills den sista kvarvarande finländaren mot Ryssland precis som de gjorde med ukrainarna. Kreml Press Service släppte ett uttalande om situationen enligt Associated Press (AP) att

”Putin sa till Sauli Niinisto att Finlands övergivande av sin traditionella politik för militär neutralitet skulle vara ett misstag eftersom det inte finns några hot mot Finlands säkerhet” och att ”en sådan förändring av landets utrikespolitik skulle kunna påverka de rysk-finska relationerna negativt, vilket hade varit byggt i en anda av gott grannskap och partnerskap under många år, och var till ömsesidig nytta.”

Det är viktigt att förstå att Finland köper de flesta av sina vapen från USA samt Israel, Tyskland, Norge och Sverige, vilket i grunden är en lönsam affärsmöjlighet för västerländska vapentillverkare.

I december förra året beställde Finland 64 nya F-35 för att ersätta deras F/A-18 stridsflygplan i en affär värd 9,4 miljarder dollar som gynnar Lockheed Martin, en stor amerikansk vapentillverkare. Enligt globalfirepower.com rankas Finlands militär på 53 av 142 med över 23 000 aktiv personal, totalt 192 flygplan, 200 stridsvagnar, 63 raketprojektorer, 246 stridsvagnar och en marinstyrka enligt globalfirepower.com. totala tillgångar, inklusive 8 patrullfartyg, kommer inte ens att göra ett hack mot Rysslands militära styrkor. Ryssland rankas som nummer 2 med över 850 000 aktiva personliga och ett brett utbud av avancerad militär hårdvara. Inte ens Nato skulle kunna skydda Finland från Rysslands militära framryckningar om en konflikt skulle äga rum.

Men ett viktigt faktum om Finland som behöver förklaras är att det nordiska landet har blod på sina händer i många år sedan det undertecknade avtal om samarbete med Nato som går tillbaka till 1994 inklusive underrättelsedelning och deltagande i militära operationer i Afghanistan och Irak. Under en tid har Finland långsamt integrerat sin militära och underrättelsekapacitet med Nato samtidigt som man ignorerar Rysslands röda linje i den nynazistiska regeringens fotspår i Ukraina.

I september 2012 publicerades ett säkerhetspolitiskt dokument av Charly Salonius-Pasternak från Finlands internationella institut med titeln ” Not Just Another Arms Deal: De säkerhetspolitiska konsekvenserna av att USA säljer avancerade missiler till Finland” om säkerhetsgarantierna för USA kommer att ge till Finland efter att de köpt F/A-18 Hornet-jaktplan och avancerade missiler för att motverka Ryssland.

Men det är inte bara ett vapenavtal, det är en säkerhetspolitik som säkerställer att USA-NATO-alliansen kommer att stödja Finland mot en framtida konflikt med Ryssland ”dock vore det ett misstag att se detta bara som ett vapenavtal. Det är mycket mer och har betydande politiska och militära konsekvenser. Affären är en anmärkningsvärd säkerhetspolitisk seger för Finland.”   Målet är uppenbarligen att Nato ska utöka sin närvaro nära Rysslands gränser ” Aftalen förändrar inte den strategiska militära balansen i regionen, men den påverkar Finlands militära kapacitet positivt gentemot Ryssland.”  Charly Salonius-Pasternak medger att USA är det ”europeiska bålverket” mot rysk aggression:

För Ryssland är Finlands förvärv av dessa avancerade förmågor ett tveeggat svärd: det kan försena Finlands ansökan om att bli medlem i Nato, men till priset av en drastiskt förbättrad förmåga av Finland att stå emot och svara på ett bredare utbud av militära strejker och påtryckningar.

Den förstärkta bilaterala relationen med USA har förbättrat Finlands försvar. En önskan att fördjupa den bilaterala relationen tyder på att Finland vet att ens Nato-medlemskap i sig inte skulle vara tillräckligt för Finlands försvarsbehov; Finland behöver snarare ett nät av multilaterala, multinationella och bilaterala förbindelser för sin säkerhet. Det tyder också på att klarsynt realism driver det finländska säkerhetspolitiska tänkandet: att Finland vet att det fortfarande är USA som fungerar som det europeiska bålverket (och tillhandahåller av garantier) mot potentiell yttre aggression och att Nato är en nödvändig men inte tillräcklig komponent för ett bredare europeiskt försvar, främst för att de flesta europeiska stater har ignorerat sitt eget försvar för länge

USA-NATO-alliansen förlorade precis ett krig mot talibanerna och nu vill de ha ett krig mot kärnvapenbeväpnade ryska styrkor. Det är en tragisk komedi på gång.

Pinnen har skickats vidare till den finska regeringen för att peta den ryska björnen; men hur långt kommer USA-NATO-alliansen att gå för att destabilisera Ryssland? Det finska folket riskerar nu att bli måltavla av Ryssland eftersom Washingtons hänsynslösa utrikespolitik inte bryr sig om vem som kommer att offras för att uppfylla en agenda om USA:s och Natos globala hegemoni över Ryssland och resten av världen.

Det verkar som att medlemmar av den globala eliten (eller den nya världsordningen) inte bryr sig om att ett världskrig kan äga rum som kan bli kärnvapen eftersom de har bunkrar på avlägsna platser som Nya Zeeland för att undvika en ”global apokalyps” medan länder som t.ex. Finland och Sverige förvandlas till kanonmat för sin globala agenda.Kategorier:Media, Rättsstat, Svensk politik, Världspolitik

Etiketter:, , ,

%d bloggare gillar detta: