Till Christian Sonesson, kommunalråd i Staffanstorp

Malmö 5-5-2022

Till Christian Sonesson, kommunalråd i Staffanstorp

Kan bara önska Staffanstorp lycka till i sin vägran att ta emot statens och Ygemans sk kvotflyktingar.

Detta sätt att tvinga en kommun att ta emot s k flyktingar har inget att göra med demokrati eller något som en s k rättsstat skall syssla med. Hur skulle det se ut om jag bjöd hit några av mina släktingar från Ungern och när dom väl har anlänt så går jag över med dom till min granne och kräver att denne skall stå för deras uppehälle  och andra kostnader så länge dom är här?

Naturligtvis så skulle grannen  vägra att ta hand om dom och be mig att ta med mina släktingar hem till mig.

Och precis detta är vad Staffanstorps kommun med Christian Sonesson gör när man ställer sig upp mot statens påtvingade gästfrihet.

Om man nu tvingas att ta emot dessa påtvingade gäster som troligtvis i vanlig ordning kommer från något efterblivet u-land varför det inte alls är förvånande om det är frågan om totalt obildade personer som saknar varje form av kunskaper i det mesta så föreslår jag att Staffanstorps kommun plockar fram sina husvagnar igen. När dom påtvingade gästerna får klart för sig att det inte blir något gratis lägenhetsboende med all vad det innebär i bekvämlighet så kommer dom nog att dra till någon annan kommun där politikerna inte har det modet som vissa politiker i Staffanstorp har.

Att nu ägna sig åt att tvinga kommuner att ta emot s k kvotflyktingar när vi har ett krig i Ukraina varifrån det dagligen kommer s a s äkta flyktingar är totalt ansvarslöst och faktiskt inget annat än ett hån mot det ukrainska folket. Dom här s k kvotflyktingarna plockas i huvudsak ut av UNHCR från flyktingläger i olika länder där dom egentligen inte har något akut skyddsbehov. Det har däremot det ukrainska folket.

Att Ygeman beskyller Sonesson för att ägna sig åt pajaskonster är direkt skrattretande när man betänker vad han själv tillsammans med dom andra pajaserna i regeringen ägnat sig åt.

Under 2022 skall Staffanstorps kommun tvingas ta emot 36 sk kvotflyktingar och dom första 10 anländer tydligen den 10 maj. Kommunen har redan meddelat Migrationsverket att dom inte är välkomna och därmed så har kommunen enligt min mening på ett klart sätt och med all rätt avsagt sig allt ansvar för dessa.

Skulle dom dyka upp så är det enda rätta att inte alls befatta sig med dessa och finns inte ens några husvagnar att uppbringa så får dom väl bo på gatan utanför kommunhuset.

Sedan kan Ygeman och Migrationsverket stå där med skammen när det kablas ut över världen hur den humana stormakten Sverige på ett totalt ansvarslöst visar upp sin humanitet.

Stå på er Staffanstorp och vägra finna er i statens och Ygemans utpressningsförsök att ta emot objudna gäster.

Sandor Herold, MalmöKategorier:Media, Rättsstat, Svensk politik

Etiketter:, , ,

%d bloggare gillar detta: