Räd mot Deutsche Banks huvudkontor efter möjlig penningtvätt

Deutsche Banks huvudkontor i Frankfurt gjordes en razzia på fredagen.

29 april 2022


https://nypost.com/2022/04/29/deutsche-bank-hq-searched-over-possible-money-laundering/

Uppskattningsvis 170 tillsynsmyndigheter anlände till Deutsche Banks globala huvudkontor i Tyskland i fredags efter att finansjätten larmade myndigheterna om ett potentiellt fall av penningtvätt, enligt en rapport.

Både europeiska tillsynsmyndigheter – den federala finansinspektionen (BaFin) – och tysk polis slog till mot banken efter ett beslut i en domstol i Frankfurt, rapporterade Bloomberg på fredagen.

Även om det är oklart om Deutsche Bank bär något ansvar, var det tillräckligt för att skrämma investerare. På de europeiska marknaderna handlades aktien nästan 4 % lägre på nyheterna.

”Detta är en utredningsåtgärd från Frankfurts åklagarmyndighet i samband med rapporter om misstänkta aktiviteter som har lämnats in av banken”, sade den tyska banken i ett uttalande. ”Deutsche Bank samarbetar fullt ut med myndigheterna.”

Det är inte första gången banken har genomsökts för problem med penningtvätt. 2018 fick banken böter på 16 miljoner dollar för otillbörlig tillsyn och 2019 utreddes banken för penningtvätt men åtalades inte. 

Deutsche Bank

Den tyska banken står inför ytterligare en potentiell penningtvättsundersökning.

Razzian kommer när Deutsche Bank har fördubblat sina efterlevnadsinsatser och efter en  massiv omstruktureringssatsning  där 18 000 personer avskedades efter år av regulatoriska körningar och nedslående resultat. Banken har redovisat två år i rad med vinster – och förra året såg banken sitt  mest lönsamma år på ett decennium.

Förra månaden rapporterade The Post att Deutsche Bank sparkade fyra New York-anställda – inklusive ett antal toppchefer – efter att ett besök på en strippklubb anklagats för företaget.Kategorier:Media, Rättsstat, Världspolitik

Etiketter:,

%d bloggare gillar detta: