GITMO dubbelavrättning: Anthony Fauci & Loretta Lynch

Av skäl som inte var givna men lätta att föreställa sig ändrade U.S. Navy Judge General Advocate’s Corps abrupt Anthony S. Faucis planerade avrättningsdatum från 26 april till 25 april och uppfyllde på måndagsmorgonen sin skyldighet att avrätta inte bara honom, utan även GITMO:s andra kändis av dagen, den före detta Clinton-rådgivaren Loretta Lynch som dömdes den 7 april.

Efter varann-hängningarna började klockan 8:00 precis, två timmar efter att GITMO-säkerheten väckt Fauci och frågade om han ville ha en sista måltid. En förvirrad Fauci verkade förstummad och påstods säga till sina fångvaktare: ”Det är bara måndag, era idioter. Obama kanske fortfarande ringer.”

Enligt ett JAG-memorandum som granskats av RRN, trodde Fauci verkligen att Obama hade behörighet att ringa GITMO och bevilja uppskov med avrättningen eller att ersätta Office of Military Commissions dom mot honom. När Fauci fick veta att Obama inte skulle ringa började Fauci, desperat och krigförande proklamera sin oskuld, ropade ut i luften och hans sprakande röst ekade från väggarna i hans interneringscell i Camp Delta. ”Du kan inte göra det här mot mig; Jag är Dr. Fauci,” skrek han.

Samtidigt informerade GITMO-säkerheten på motsatt sida om Camp Delta Loretta Lynch att hennes tid var inne. Till skillnad från Fauci åberopade hon inte en enda gång Obamas namn. Snarare övergav hon sig till sitt öde med, som en GITMO-anställd beskrev hennes uppträdande, överraskande skarpsynthet och oväntad värdighet. I ena handen höll hon en King James-bibel; i den andra ett krucifix. En JAG-representant sa till RRN att Lynch påstod sig ha hittat tron under sin korta vistelse på Guantanamo Bay.

Hennes avrättning kom först.

Klockan 8:00 gick Humvee med Lynch och en beväpnad säkerhetsdetalj in i gläntan där en militärensemble och galgen hade väntat på hennes ankomst. Hon gick ut ur fordonet och gick mot den dödliga apparaten och sa: ”Även om jag går genom dödsskuggans dal, kommer jag inte att frukta något ont; ty du är med mig; din käpp och stav ska tröstar mig.”

Som var brukligt stod en kaplan för den amerikanska flottan bredvid bödeln ovanpå galgen. Kaplanen som var närvarande var Drew d’Auguste, just den man vars blod rann kallt vid avrättningen av Gavin Newsom tidigare i år. Stoiskt bredvid honom frågade Lynch: ”Vill du be för mig?” när bödeln fäste snaran runt hennes hals.

”Självklart kommer jag att göra det,” sa kaplan d’Auguste. ”O Gud, från vilken alla heliga önskningar, alla rätta råd och alla rättfärdiga, ta emot detta barn i din välkomnande famn…”

Under dem talade vice amiral Darse E. Crandall: ”Om du verkligen har accepterat Kristus i ditt hjärta, berömmer jag dig. Om du bara hade gjort det tidigare i livet. Du har befunnits skyldig till förräderi och dömd till hängning.”

”Amiral Crandall, du måste göra vad du måste göra. Jag fruktar inte döden för jag är frälst. En bättre värld väntar mig, en värld av juvelprydda trottoarer och gyllene vägar, en värld fri från lidande. Jag förlåter dig”, sa Lynch.

Vice amiral Crandall stod tyst ett ögonblick och signalerade sedan till bödeln.

En sekund senare var Lynch död.

”Förbered det igen,” sa vice amiral Crandall och gjorde en gest mot galgen. ”En timme.”

När Fauci anlände klockan 9:15 hade Lynchs lik avlägsnats från platsen och galgen iordningställd. Det fanns inget sätt för honom att veta att någon annan hade blivit hängd den dagen. Under beväpnad bevakning kom han ut från Hummern med ett otäckt sinnelag, ropade om Donald J. Trump och senator Rand Paul och gnällde över militära tribunalers konstitutionella olagligheter. Det var Obama hit och Obama dit, som om han förväntade sig att hans mörka överherre på ett mirakulöst sätt skulle dyka upp.

Han slängde obsceniteter mot vice amiral Crandall när han kände pipan från en M18-pistol tryckt hårt mot hans rygg. Marinen som höll i pistolen beordrade Fauci uppför trappan till plattformen. Där bjöd kaplan d’Auguste på sista smörjelsen, vilket Fauci tackade nej till.

”F*** du och dina riter,” sa Fauci.

”Anthony Stephen Fauci, efter att ha befunnits skyldig till förräderi, mord, mordförsök, konspiration att begå mord och, din sjuka jävel, sexbrott mot barn, har du dömts till hängning tills du är död. Har du några sista ord?” ropade vice amiral Crandall.

Bödeln satte snaran runt Faucis magra hals.

”Du dödar mig för att jag tror på vetenskap,” skrek Fauci. ”Ingen av er förstår vetenskap, och om ni gjorde det skulle ni släppa mig nu. Vetenskapen är oföränderlig…”

”Låt oss hjälpa dig förstå vetenskapen, Fauci,” avbröt vice amiral Crandall. ”Inom vetenskapen finns det det här som kallas gravitation – den är ofrånkomligt. Låt oss visa dig den.”

Dörren under Faucis fötter svängdes upp och han föll till sin död och avgav ett gurglande rop en sekund innan hans nacke bröts.

Han dödförklarades och lades ner i en polyuretansäck.Kategorier:Hälsa, Media, Rättsstat, Världspolitik

Etiketter:, ,

%d bloggare gillar detta: