Den Nya Världsordningen förbereds under förevändningen av kriget i Ukraina

den nya världsordningen som förbereds under förevändning av krig i ukraina

Konflikten i Ukraina startades inte av Ryssland den 24 februari, utan av Ukraina en vecka innan. OSSE är ett vittne till detta. Denna perifera konflikt hade planerats av Washington för att införa en ny världsordning från vilken Ryssland, sedan Kina, skulle uteslutas. Låt dig inte luras!

Rysslands militära operationer i Ukraina har pågått i mer än en månad och Natos propagandaoperationer i en och en halv månad.

Som alltid koordineras anglosaxarnas krigspropaganda från London. Sedan första världskriget har britterna skaffat sig ett kunnande utan motstycke. 1914 hade de lyckats övertyga sin egen befolkning om att den tyska armén hade utfört massvåldtäkter i Belgien och att det var varje britts plikt att komma till undsättning för dessa stackars kvinnor.

Det var en renare version av Kaiser Wilhelm II:s försök att konkurrera med det brittiska koloniala imperiet. I slutet av konflikten krävde den brittiska befolkningen att offren skulle kompenseras. En folkräkning gjordes och det visade sig att fakta hade varit extraordinärt överdrivna.

Den här gången, 2022, lyckades britterna övertyga européerna om att den 24 februari hade ryssarna attackerat Ukraina för att invadera och annektera det. Moskva försökte återskapa Sovjetunionen och förberedde sig för att attackera alla dess tidigare ägodelar i följd. Den här versionen är mer hedervärd för västvärlden än att frammana ”Thucydides-fällan” – jag kommer tillbaka till detta.

I verkligheten attackerade Kievs trupper sin egen befolkning i Donbass på eftermiddagen den 17 februari.

Number of explosions recorded in Donbass

Sedan viftade Ukraina med en röd trasa framför den ryska tjuren med president Zelenskys tal till Natos politiska och militära ledare samlade i München, under vilket han meddelade att hans land skulle skaffa kärnvapen för att skydda sig mot Ryssland.

Tror du mig inte? Här är OSSE-avläsningarna från Donbass-gränsen. Det hade inte varit några strider på flera månader, men observatörerna från den neutrala organisationen observerade 1 400 explosioner per dag från och med eftermiddagen den 17 februari. Omedelbart flyttade rebellprovinserna Donetsk och Lugansk, som fortfarande ansåg sig vara ukrainska, men gjorde nu anspråk på autonomi inom Ukraina, tog mer än 100 000 civila för att skydda dem. De flesta drog sig tillbaka till det inre av Donbass, andra flydde till Ryssland.

Under 2014 och 2015, när ett inbördeskrig hade ställt Kiev mot Donestk och Lugansk, var de materiella och mänskliga skadorna bara en fråga om Ukrainas inre angelägenheter.

Men med tiden övervägde nästan hela den ukrainska befolkningen i Donbass att emigrera och skaffade sig dubbelt ryskt medborgarskap. Därför var Kievs attack mot befolkningen i Donbass den 17 februari en attack mot ukrainsk-ryska medborgare. Moskva kom till deras undsättning, i en nödsituation, från den 24 februari.

Kronologin är obestridlig. Det var inte Moskva som ville ha detta krig, utan Kiev, trots det förutsägbara pris som det skulle få betala. President Zelensky försatte medvetet sitt folk i fara och bär ensamt ansvaret för vad de utsätts för idag.

Varför gjorde han detta? Sedan början av sin mandatperiod har Volodymyr Zelensky fortsatt stödet för den ukrainska staten, som började med hans föregångare Petro Porosjenko, som försnilade medel av sina amerikanska sponsorer och för extremisterna i hans land, banderisterna. President Putin kallade den före detta för ”ett gäng drogmissbrukare” och den senare för ”ett gäng nynazister” [1].

Volodymyr Zelensky förklarade inte bara offentligt, att han inte ville lösa konflikten i Donbass genom att implementera Minskavtalen, utan han förbjöd sina medborgare att tala ryska i skolorna och i förvaltningar, och ännu värre, han undertecknade en raslag den 1 juli 2021, genom att de facto utesluta ukrainare som hävdar sitt slaviska ursprung från åtnjutandet av mänskliga rättigheter och grundläggande friheter.

Den ryska armén invaderade först ukrainskt territorium, inte från Donbass, utan från Vitryssland och Krim. Den förstörde alla ukrainska militära installationer som använts av NATO i åratal och bekämpade banditregementen. Den är nu tillägnad att förinta dem i östra delen av landet. Propagandisterna i London och deras nästan 150 kommunikationsbyråer runt om i världen försäkrar oss om att den besegrade ryska armén, stöttes tillbaka av det härliga ukrainska motståndet, och har gett upp sitt ursprungliga mål att inta Kiev.

Men aldrig, absolut aldrig, sa president Putin att Ryssland skulle inta Kiev, störta den valda presidenten Zelensky och ockupera hans land. Tvärtom har han alltid sagt att hans krigsmål var att avnazifiera Ukraina och eliminera utländska (NATO) vapenlager. Det är precis det han gör.

Den ukrainska befolkningen lider. Vi upptäcker att krig är grymt, att det alltid dödar oskyldiga människor. Idag är vi överväldigade av våra känslor och när vi ignorerar den ukrainska attacken den 17 februari, skyller vi på ryssarna, som vi felaktigt kallar ”angripare”. Vi känner inte samma medkänsla för offren för det samtidiga kriget i Jemen, dess 200 000 döda, inklusive 85 000 barn, som dog av hunger. Men det är sant att jemeniterna i västvärldens ögon ”är bara araber”.

Att lida ska inte tolkas som en prioritet av ett bevis på att man har rätt. Brottslingar lider som oskyldiga.

Hur är en sådan manipulation av domstolen möjlig? [2] Ukraina hänvisade till det faktum att president Putin, under sitt tal om den ryska militäroperationen, sa att folket i Donbass var offer för ett ”folkmord”.

Man förnekade därför detta ”folkmord” och anklagade Ryssland för att ha använt detta argument på ett felaktigt sätt. I internationell rätt syftar ordet ”folkmord” inte längre på utrotningen av en etnisk grupp, utan på en massaker som beordrats av en regering. Under de senaste åtta åren har mellan 13 000 och 22 000 civila dödats i Donbass, beroende på om man hänvisar till ukrainsk eller rysk regeringsstatistik.

Ryssland, som hade skickat sin vädjan skriftligen, hävdar att man inte förlitar sig på konventionen om förebyggande och bestraffning av brottet folkmord, utan på artikel 51 i FN-stadgan, som tillåter krig i självförsvar, som president Putin uttryckligen hade angett i sitt anförande. Tribunalen försökte inte kontrollera någonting. De höll fast vid det ukrainska förnekandet. Den drog därför slutsatsen att Ryssland på ett felaktigt sätt hade använt konventionen som argument.

Dessutom, eftersom Ryssland inte ansåg det nödvändigt att vara fysiskt representerat vid domstolen, använde domstolen deras frånvaro till att införa en avvikande provisorisk åtgärd. Ryssland, säker på sin goda rätt, vägrade att följa och kräver en dom i sak, som inte kommer att meddelas förrän i slutet av september.

Thucydides Trap: Är ett USA-Kina-krig verkligen oundvikligt? - Sponsrad Av  Charles Koch Foundation | Februari 2022

Med allt detta sagt, kan vi bara förstå västvärldens dubbelspel om vi sätter händelserna i deras sammanhang. Under ett decennium har amerikanska statsvetare berättat för oss att Rysslands och Kinas uppgång kommer att leda till ett oundvikligt krig. Statsvetaren Graham Allison skapade konceptet ”Thucydides-fällan” [3].

Han syftade på de peloponnesiska krigen som motsatte sig Sparta och Aten på 300-talet f.Kr.. Strategen och historikern Thukydides analyserade att krigen hade blivit oundvikliga när Sparta, som dominerade Grekland, insåg att Aten höll på att erövra ett imperium och kunde ersätta dess hegemoni. Analogin är talande, men falsk: medan Sparta och Aten var närliggande grekiska städer, har USA, Ryssland och Kina inte samma kultur.

Kina, till exempel, avvisar president Bidens förslag om handelskonkurrens. Istället har den den motsatta traditionen av ”win-win”. Därmed syftar den inte på ett ömsesidigt fördelaktiga handelskontrakt, utan till dess historia. ”Mellanriket” har en extremt stor befolkning. Kejsaren tvingades delegera sin auktoritet till det maximala. Än idag är Kina det mest decentraliserade landet i världen.

När han utfärdade ett dekret fick det praktiska konsekvenser i vissa provinser, men inte i alla. Kejsaren var därför tvungen att se till att varje lokal guvernör inte skulle anse hans dekret som irrelevant och glömma sin auktoritet. Han erbjöd sedan ersättning till dem som inte berördes av dekretet så att de fortfarande skulle känna sig underordnade hans auktoritet.

Sedan början av den ukrainska krisen har Kina inte bara intagit en alliansfri position, utan har skyddat sina ryska allierade i FN:s säkerhetsråd. USA har felaktigt befarat att Peking skulle skicka vapen till Moskva.

Så har aldrig varit fallet, även om det finns logistisk hjälp i form av färdigmat till soldaterna till exempel. Kina tittar på hur det går och drar slutsatserna om hur det kommer att gå när de försöker få tillbaka rebellprovinsen Taiwan.

Peking har vänligt tackat nej till Washingtons erbjudanden. De tänker på långsikt och vet av erfarenhet att om de låter Ryssland förstöras kommer de återigen att plundras av väst. Dess räddning är bara möjlig med Ryssland, även om de en dag måste utmana dem i Sibirien.

Låt oss gå tillbaka till Thukydides fälla. Ryssland vet att USA vill radera det från scenen. De förutser en möjlig invasion/förstörelse. Men dess territorium är enormt och dess befolkning otillräckligt stor. De kan inte försvara sina alltför stora gränser. Sedan 1800-talet har de föreställt sig att försvara sig genom att gömma sig för sina motståndare.

När Napoleon, då Hitler, attackerade henne flyttade hon sin befolkning längre och längre österut. Och brände ner sina egna städer innan inkräktaren kom. Den senare fann sig själv oförmögen att försörja sina trupper. Han var tvungen att möta vintern utan förnödenheter och drog sig slutligen tillbaka. Denna ”brända jordens”-strategi fungerade bara därför att varken Napoleon eller Hitler hade logistiska baser i närheten. Det moderna Ryssland vet att det inte kan överleva om amerikanska vapen lagras i Central- och Östeuropa.

Det är därför som Ryssland, i slutet av Sovjetunionen, krävde att NATO aldrig skulle expandera österut. Frankrikes president François Mitterrand och Tysklands förbundskansler Helmut Kohl, som kunde historien, krävde att västvärlden skulle göra detta åtagande. Vid tidpunkten för den tyska återföreningen utarbetade och undertecknade de ett fördrag som garanterar att NATO aldrig skulle korsa Oder-Neisse-linjen, den tysk-polska gränsen. Ryssland satte detta åtagande i sten 1999 och 2010 med OSSE:s deklarationer i Istanbul och Astana. Men USA bröt mot den 1999 (Tjeckiens, Ungerns och Polens anslutning till NATO), 2004 (Bulgarien, Estland, Lettland, Litauen, Rumänien, Slovakien och Slovenien), 2009 (Albanien och Kroatien), 2017 (Montenegro), och igen 2020 (Norra Makedonien).

Problemet är inte att alla dessa stater har allierat sig med Washington, utan att de har lagrat amerikanska vapen hemma. Ingen kritiserar dessa stater för att de valt sina allierade, men Moskva anklagar dem för att de tjänat som en bakre bas för Pentagon som förberedelse inför en attack från Ryssland.

I oktober 2021 kom Straussiern Victoria Nuland [4], utrikesdepartementets nummer 2, till Moskva för att uppmana Ryssland att acceptera utplaceringen av amerikanska vapen i Central- och Östeuropa. Hon lovade att Washington i gengäld skulle investera i Ryssland. Sedan hotade hon Ryssland med att om de inte accepterade hennes erbjudande och drog slutsatsen att hon skulle låta president Putin ställas inför en internationell tribunal.

Moskva svarade med ett förslag till ett fördrag som garanterar fred på grundval av respekten för FN:s stadga av den 17 december. Det är detta som har orsakat den nuvarande stormen. Att respektera stadgan, som bygger på principen om staters jämlikhet och suveränitet, innebär det att reformera NATO, vars verksamhet bygger på en hierarki bland dess medlemmar. Fångade i ”Thucydides-fällan” anstiftade USA sedan det pågående kriget i Ukraina.

Om vi ​​erkänner att deras mål är att ta bort Ryssland från den internationella scenen, då blir anglosaxarnas reaktion på den ukrainska krisen tydlig. De försöker inte trycka tillbaka den ryska armén militärt, inte heller genom att genera den ryska regeringen, utan genom att utplåna alla spår av rysk kultur i väst. Och för det andra, försöker de försvaga den Europeiska unionen.

De började med frysningen av tillgångar för ryska oligarker i väst, en åtgärd som applåderades av den ryska befolkningen, som anser dem som illegitima förmånstagare vid plundringen av Sovjetunionen. Sedan tvingade de västerländska företagen stoppa sina verksamheter med Ryssland.

Slutligen fortsatte de med att stänga av ryska bankers tillgång till västerländska banker (SWIFT-systemet). Men om dessa finansiella åtgärder var katastrofala för ryska banker (men inte för den ryska regeringen), så är åtgärderna mot företagen som arbetar i Ryssland det motsatt gynnsamma för Ryssland som återvinner sina investeringar till lägre kostnader.

Dessutom noterade Moskvabörsen, som hade varit stängd från den 25 februari (dagen efter det ryska svaret) till den 24 mars, en ökning så snart den öppnade igen. RTS-indexet föll med 4,26 % den första dagen, men det mäter främst spekulativa aktier, medan IMOEX-indexet, som mäter nationell ekonomisk aktivitet, steg med 4,43 %. De verkliga förlorarna av de västerländska åtgärderna är medlemmarna i den Europeiska unionen som hade dumheten att vidta den.

Redan 1991 skrev Straussiern Paul Wolfowitz i en officiell rapport att USA borde hindra en makt från att utvecklas till den grad att den konkurrerar med dem. Vid den tiden var Sovjetunionen i spillror. Så han utnämnde Europeiska unionen som den potentiella rivalen som skulle förstöras [5].

Det är precis vad han gjorde 2003, när han som nummer 2 i Pentagon förbjöd Tyskland och Frankrike att delta i återuppbyggnadet av Irak [6]. Detta är också vad Victoria Nuland pratade om 2014 när hon instruerade sin amerikanska ambassadör i Kiev med ”jävla Europeiska unionen” (sic) [7].

EU har nu fått order om att stoppa sin import av ryska kolväten. Om de följer detta föreläggande kommer Tyskland att bli ruinerat och med det hela unionen. Detta kommer inte att vara bidragande skador, utan frukten av ett strukturerat tänkande, tydligt uttryckt i trettio år.

Det viktigaste för Washington är att utesluta Ryssland från alla internationella organisationer. De har redan 2014 lyckats utesluta dem från G8. Förevändningen var inte Krims självständighet (som de hade krävt sedan Sovjetunionens upplösning, flera månader innan Ukraina tänkte på sin egen självständighet), utan dess medlemskap i den Ryska federationen.

Ukrainas påstådda aggression ger en förevändning för att utesluta landet från G20. Kina påpekade omedelbart att ingen kunde uteslutas från ett informellt forum utan en konstitution. Men president Biden återvände till anklagelsen den 24 och 25 mars i Europa.

Washington utökar sina kontakter för att utesluta Ryssland från Världshandels-organisationen. I vilket fall som helst undergrävs WTO:s principer av dessa ensidiga ”sanktioner” som implementeras av väst. Ett sådant beslut skulle vara skadligt för båda sidor. Det är här Paul Wolfowitz skrifter kommer in i bilden.

Han skrev 1991 att Washington inte borde sträva efter att vara bäst på vad de gör, utan att vara först i förhållande till andra. Detta innebär, noterade han, att för att behålla sin hegemoni bör USA inte tveka att skada sig självt, om det gör mycket mer mot andra. Vi kommer alla att betala priset för detta sätt att tänka.

Det viktigaste för Straussierna är att utesluta Ryssland från FN. Detta är inte möjligt om man respekterar FN-stadgan, men Washington kommer inte att bry sig om det där, mer än någon annanstans. De har redan kontaktat alla medlemsländer i FN med några få undantag.

Den anglosaxiska propagandan har redan lyckats få dem att tro att en medlem av Säkerhetsrådet har inlett ett erövringskrig mot en av sina grannar. Om Washington lyckas sammankalla en särskild FNs-generalförsamling och ändrar stadgarna kommer de att lyckas.

Ett slags hysteri har fått fäste i väst. Allt ryskt jagas ned utan att tänka på dess kopplingar till den ukrainska krisen. Ryska artister är förbjudna att uppträda även om de är kända för att vara motståndare till president Putin.

Här förbjuder ett universitet studier av den antisovjetiska hjälten Solsjenitsyn från deras läroplan, och ett annat förbjuder författaren av debatt och fri vilja Dostojevskij (1821-1881) som motsatte sig tsarregimen. Här avprogrammeras en dirigent för att han är ryss och där tas Tjajkovskij (1840-1893) bort från repertoaren.

Allt ryskt måste försvinna ur vårt medvetande, precis som Romarriket raserade Kartago och metodiskt förstörde alla spår av dess existens, till den grad att vi idag vet väldigt lite om denna civilisation.

Den 21 mars gjorde president Biden ingen hemlighet av detta. Inför en publik med företagsledare sa han:

”Detta är ögonblicket då saker förändras. Det kommer att bli en ny världsordning och vi måste leda den. Och vi måste ena resten av den fria världen för att göra det” [8].

Ukrainas premiärminister säger tyst, men en del högt: ”Vi kämpar inte bara för Ukraina – vi kämpar för denna nya världsordningen”.

Denna nya ordning [9] borde skära världen i två hermetiska block; ett snitt som vi aldrig har känt till, utan jämförelse med det kalla krigets järnridå.

Vissa stater, som Polen, tror att de kan förlora mycket liksom de andra, men också vinna lite. Således har general Waldemar Skrzypczak just krävt att den ryska enklaven Kaliningrad ska bli polskt [10].

Ja, efter att världen har stängts av, hur kommer Moskva att kunna kommunicera med detta territorium?


Referenser:

[1See the ninth article in this series: “A bunch of drug addicts and neo-Nazis“, 5 March 2022.

[2Allegation of genocide under the Convention on the Prevention and Punishment of the Crime of Genocide“, Order, International Court of Justice, March 16, 2022.

[3The Thucydides Trap: Are the U.S. and China Headed for War?“, Graham T. Alllison, The Atlantic, September 24, 2005. Destined For War: Can America and China Escape Thucydides’s Trap?, Graham T. Allison, Mariner Books; (2017).

[4For what the Straussians are, see the eighth article in this series, “Vladimir Putin declares war on the Straussians“, 5 March 2022.

[5This document was revealed in “US Strategy Plan Calls For Insuring No Rivals Develop”, Patrick E. Tyler, New York Times, March 8, 1992. See also the excerpts published on page 14: “Excerpts from Pentagon’s Plan: ’Prevent the Re-Emergence of a New Rival’”. Additional information is provided in “Keeping the US First, Pentagon Would Preclude a Rival Superpower” Barton Gellman, The Washington Post, March 11, 1992.

[6« Instructions et conclusions sur les marchés de reconstruction et d’aide en Irak », par Paul Wolfowitz, Réseau Voltaire, 10 décembre 2003.

[7What about apologizing to Ukraine, Mrs. Nuland?”, by Andrey Fomin, Oriental Review (Russia) , Voltaire Network, 7 February 2014.

[8«Remarks by President Biden Before Business Roundtable’s CEO Quarterly Meeting», White House, March 21, 2022.

[9« Histoire du “Nouvel ordre mondial” », par Pierre Hillard, Réseau Voltaire, 21 février 2010. “The plan for a New World Order stumbles on geopolitical realities”, by Imad Fawzi Shueibi, Translation Roger Lagassé, Voltaire Network, 17 August 2012.

[10Poland claims Kaliningrad”, Voltaire Network, 27 March 2022.Kategorier:Media, Rättsstat, Världspolitik

Etiketter:, , ,

2 svar

%d bloggare gillar detta: