Den verkliga globalisten ‘Planläggaren’ bakom den stora återställningen: ‘Profeten’ Jacques Attali (videor)

Ruby Eden
9 mars 2022
https://rairfoundation.com/the-real-globalist-mastermind-behind-the-great-reset-prophet-jacques-attali/

Precis som sin globalistiska motsvarighet, World Economic Forum-ledaren Klaus Schwab, är Jacques Attali (bilden) den mindre kända arkitekten som formar framtiden.

Om du aldrig har hört talas om Jacques Attali, kan det vara avsiktligt. Bland de globalistiska arkitekterna är han en skuggfigur som inte bara påverkar den franska politikens gång utan också formar vår framtid – globalt. Är Jacques Attali bara en talesman som presenterar planerna för kraftfulla globalistiska nätverk, eller kan han vara den verkliga hjärnan bakom att flytta oss alla mot en stor återställning?

Vem är Jacques Attali

Jacques Attali föddes den 1 november 1943 i franska Algeriet. Hans far, Simon Attali, nådde framgång inom parfymeri med sin butik ”Bib et Bab” i Alger. Men som historien säger, två år efter början av det algeriska självständighetskriget (1954-1962), bestämde sig Simon Attali för att flytta till Paris med sin familj.

Politisk rådgivare, författare och profet

Jacques Attali studerade vid Ivy League av franska universitet och tog sin doktorsexamen i nationalekonomi från universitetet i Paris Dauphine 1972. Hans politiska karriär började under hans tid som professor i nationalekonomi vid samma universitet. Han är mest känd för att vara en särskild rådgivare och rådgivare åt den franske vänsterpresidenten François Mitterrand 1981-1991, men Attali ledde också Mitterrands politiska kampanj inför presidentvalet 1974.

I över 45 år har Jacques Attali varit närvarande i det politiska landskapet i Frankrike. Han har skrivit över 40 böcker, av vilka några skulle kunna beskrivas som visioner av färgstarka utopier och andra som profetiska. Attali var också med och grundade EUREKA , ett europeiskt mellanstatligt program för ny teknik, som bland annat utvecklade MP3.

Han är för närvarande grundare, och ordförande för Positive Planet , en globalistisk organisation som bidrar till FN:s globalistiska agenda för 2030. Som rapporterats tidigare på RIAR Foundation USA, ”är deras agenda inget mindre än globalt regeringstyranni som förslavar hela mänskligheten samtidigt som de kallar systemet för ‘hållbar utveckling’ och ‘jämlikhet’.” Som World Economic Forum säger , år 2030, ”Du kommer att äger ingenting, och du kommer att vara lycklig.”

Jacques Attalis profil för World Economic Forum

Covid-förutsägelse

I följande video översatt av RAIR undersöker den franske författaren Paul-Étienne Pierrecourt några av Jacques Attalis skrifter och hans fantastiska förutsägelser som gäller världshändelser under de senaste åren.

I sin bok ”21st Century Dictionary”, publicerad 1998, beskriver Jacques Attali en framtida pandemi för att etablera en världspolisstyrka som så småningom blir en planetarisk makt. han belyser specifika termer, inklusive ordet ”epidemi”. Dessutom, säger Attali, ”vi kommer att vidta planetära åtgärder för inneslutning, vilket kort kommer att ifrågasätta nomadism och demokrati.”

Andra termer som beskrivs av Attali inkluderar ”Genetisk terapi”, ”Genterapi med nanoteknik” och ”Panik”,

Motorn för marknader och demokrati Paniken, den fårliknande process genom vilken var och en imiterar den andra av rädsla för att bli marginaliserad och lämnad bakom, är inte ett funktionsfel i den västerländska civilisationen utan dess själva väsen.

Avsnittet ”Förebyggande” är fascinerande:

Den första risken som vi kommer att fortsätta att vilja skydda oss mot är sjukdomar. Förebyggandet kommer att invadera hela vår existens.

I avsnittet Republiken tar han upp en framtid med gränslösa nationer och säger: ”Framför allt är det som fortfarande är särskilt viktigt att uppfinna en republik utan territorium, utan murar. Diasporisk.” Attali växlar sedan till ”Inkomst”, som han förutspår ”Universal Income” och arbetar hemifrån via ”distanspendling”:

Varje person kommer kanske en dag att ha rätt till en anständig inkomst som betalas av staten oberoende av någon verksamhet: Den universella inkomsten….Mer än hälften av alla arbetare kommer inte längre att vara anställda…Att arbeta hemifrån via distansarbete (hemmakontor) kommer att stå för för hälften av alla jobb.

https://rumble.com/vwvc68-the-real-globalist-mastermind-behind-the-great-reset-prophet-jacques-attali.html
Mannen bakom Frankrikes presidenter

Jacques Attali har tagits emot väl på Elyseepalatset i över fyra decennier. Han är en av de mest inflytelserika rådgivarna för generationer av franska vänsterpresidenter från Francois Mitterrand till François Hollande. Han påstår sig till och med ha ”uppfunnit” Frankrikes nuvarande president, Emmanual Macron.

Macron mötte Attali efter examen 2004 från ENA ( l’Ecole Nationale d’Administration), en av landets mest prestigefyllda grandes écoles och en grogrund för framtida franska presidenter.

Attali skulle spela en avgörande roll för att öppna ett nytt kapitel i Macrons liv, tjäna honom rikedom och öka hans grepp om det globala finansiella systemet.

Beväpnad med en rekommendation från Attali gick Macron med i Rothschild & CIE Banque, en investeringsbank som ägs av Rothschild & Co. Den unge Macron steg snabbt upp i bankens led för att bli en managing partner – och miljonär i processen.

Följande bild säger, ”Emmanuel Macron? Det var jag som såg honom. Jag uppfann det till och med. Totalt. Jacques Attali citerad av Anne Fuldas bok med titeln ”Emmanuel Macron, A Young Man, So Perfect” (2017).”

På omslaget till den franska tidskriften Liberation står det ”Attali, den andre presidenten.”

Jacques Attali och Frankrikes tidigare president Francois Mitterrand

Jacques Attali och Frankrikes tidigare president Francois Hollande

Jacques Attali och Frankrikes tidigare president Nicolas Sarkozy

Förutsäger tredje världskriget som börjar med Ukraina

Attali, en stamgäst på politisk talkshow i Frankrike, förutspådde 2014 att tredje världskriget skulle börja med Ukraina. Videon avslutas med att den tidigare franska presidenten Nicolas Sarkozy varnar, ”vi kommer att fortsätta tillsammans mot en ny världsordning, och ingen, och jag menar ingen, kommer att kunna motsätta sig den.”

Se följande klipp översatt av RAIR Foundation USA:

Den nya världsordningen

Precis som sin globalistiska motsvarighet, World Economic Forum-ledaren Klaus Schwab, är Jacques Attali den mindre kända arkitekten som formar framtiden. Men den 6 december 2020 ärkebiskop Vigano på Attali som ursprunget till Schwabs ”Great Reset”. Ärkebiskop Vigano skrev följande:

Den 19 november 2020 förklarade grundaren för WEF, Klaus Schwab, att ”Covid är en möjlighet för en global återställning.” I verkligheten upprepade Schwab slaviskt vad Jacques Attali sa i den franska veckotidningen L’Express den 3 maj 2009.

I maj 2009, ett år före Rockefeller Foundations ”LOCKSTEP”-scenario, publicerade Attali en uppsats, ”Change, as a Precaution”, där han uttryckte hopp om att pandemin (fågelinfluensa) skulle utlösa ”Restructuring Fears.” Med detta menar Attali den typ av rädsla som skulle utlösa en ”omstrukturering av samhället.” Attali skrev: ”Historien lär oss att mänskligheten bara utvecklas avsevärt när den verkligen är rädd.”

Pandemidriven dödshjälp ?

Jacques Attali är också känd för ett berömt felaktigt tillskrivet citat, som tyder på att minska befolkningen genom en planerad pandemi och ge en dödlig ”behandling. ” Detta felcitat citeras ofta med två olika källor, Attalis memoarer, ”Orbatim” och/eller ”L’Avenir de la Vie” (Livets framtid), en intervjubok av Michel Salomon.

Under sin intervju med Salomon fick Attali frågan om det skulle vara ”möjligt och önskvärt att leva 120 år?” Efter sitt långa svar föreslog han att dödshjälp kan vara ett verktyg för framtida samhällen. Han sa dock att han inte förespråkade dödande av äldre utan talade emot en oändlig förlängning av livet.

Framtidens vapen

Attalis bästsäljande bok från 2011, ”A Brief History of The Future: en modig och kontroversiell blick på det tjugoförsta århundradet” kallades ”lysande och provocerande…svårt att avfärda” av den farlige globalisten Henry Kissinger. I ett kapitel med titeln ”The Weapons of Hyperconflict”, förutsäger Attalis sammanfattade World Economic Forums mål att omforma mänskligheten och få fullständig kontroll över varje aspekt av våra liv.

Under de kommande femtio åren kommer nya tekniker att utvecklas av arméer innan de används på den civila marknaden. För försvars- eller polisbehov kommer regeringar att finansiera den forskning som behövs för att fullända teknikerna för hyperövervakning och självövervakning. Omvänt kommer dessa teknologier då att ha civila tillämpningar.

Faktum är att dessa framtida vapen i huvudsak kommer att baseras på konceptet övervakning. Arméer kommer omedelbart att utveckla digitala infrastrukturer för nomadisk överallt, övervakningssystem för misstänkta rörelser, metoder för att skydda strategiska installationer och ett nätverk av ekonomisk intelligens. Robotar (dolda i fiendens territorium) och drönare (flygande robotar) kommer att vidarebefordra data, upptäcka kemiska eller biologiska medel och fungera som scouter före infanteriavdelningar som står inför minerade områden eller döda fläckar. Programvara som simulerar strid kommer att uppdateras permanent så nära slagfälten som möjligt.

Dessutom kommer nya stridsenheter att integreras med hjälp av simulering, övervakning och slag. Nya nätverk och instrument för nomadisk ubiquity kommer att tillåta kombattanter att hålla kontakten och simulera alla slags situationer. Intelligenta kläder kommer att tjäna till att tillverka nya uniformer; nya material kommer att göra det möjligt att designa nya sköldar. Tredimensionell simuleringsteknik kommer att hjälpa till att förbereda och utföra stridsuppdrag, medan robotar kommer att fungera som substitut för riktiga stridsflygplan.

Elektroniska system (e-bomber) kommer att kunna förstöra kommunikationsnät och lämna en motståndare blind och döv.

Marinen kommer att spela en ny roll i kampen mot spårare, i emigrationsövervakning och i skyddet av strategiska sund. Stridsflygplan kommer inte längre att vara lika användbara som idag, och kommer att förlora sitt inflytande över personaltänkande och militärbudgetar.

Nya, så kallade konventionella vapen blir desto mer nödvändiga i takt med att okonventionella vapen (kärnvapen och andra) får en allt större spridning.

[…] Till 2040 eller 2050 kommer totalt mer än femton länder öppet att ha kärnvapen och resurser för att leverera dem.

Brist på olja kommer också att driva de mest olika länderna mot produktion av civila kärnkraftverk. Detta kommer att leda till att de använder återvunnet avfall, känt som MOX, för bränsle – vilket ytterligare multiplicerar riskerna för spridning och även för ”försvinnande” av avfall (under överföringen av dessa radioaktiva material). Sådant avfall skulle sedan kunna användas för att tillverka radiologiska vapen som blandar kärnavfall och konventionella sprängämnen.

Andra vapen – kemiska, biologiska, bakteriologiska, elektroniska och nanoteknologiska – kommer då att dyka upp. Precis som med den nya civila teknologin de kommer att föregå, kommer forskare att sträva efter att öka sin makt, sin miniatyrisering och sin noggrannhet. Kemiska vapen kommer att kunna söka upp och döda ledare utan att upptäckas; pandemier kan vara redo att släppa lös efter behag; komplexa genetiska armar kan en dag riktas specifikt mot vissa etniska grupper.

Nanorobotar så små som en dammflis, känd som grå gelé, kunde utföra smygövervakningsuppdrag och attackera cellerna i fiendens kroppar. Sedan, när tekniker för kloning av djur har utvecklats, kan klonade djur mycket väl utföra uppdrag – levande djurbomber, monster ur mardröm.

Dessa vapen kommer inte att utvecklas enbart i militära laboratorier i mäktiga länder utan också av stora företag, ”cirkusföretag”, som kommer att hitta nya marknader för dem. Som alltid kommer vapen att förbli i hjärtat av den industriella apparaten, och tills superimperiet är här kommer de offentliga marknaderna att i huvudsak vara inriktade på rustningssektorn. Stora försäkringsbolag och legosoldatbolag kommer då att ta upp facklan.

De flesta av dessa vapen kommer att vara tillgängliga för små nationer, för icke-stater, för korsarer, för pirater, legosoldater, maquisarder, maffior, terrorister och alla slags spårare. Inom en inte avlägsen framtid kommer det till exempel att vara möjligt att göra en e-bomb för 400 dollar från en kondensor, en rulle med koppartråd och en sprängämne. Kemiska, radiologiska och biologiska vapen kommer därför att vara överkomliga för alla. Att döda fler och fler människor med rudimentära medel kommer att bli en sorglig möjlighet. I städer och på masstransporter kommer trängsel att multiplicera effektiviteten hos de mest primitiva vapnen.

Slutligen (och kanske särskilt), eftersom inget krig kan vinnas om inte folken som för det anser att det är rättvist och nödvändigt, och om inte medborgarnas lojalitet och deras tro på dess värderingar upprätthålls, kommer framtidens främsta vapen att vara instrumenten för propaganda, kommunikation och hot.”

Globalistisk talesman och säljare

Bland globalisternas nätverk spelar Jacques Attali rollen som en profet. I en video från 2015 på Louvre and the Theatre Antique in Arles, höll Attali en över en timslång föreläsning om sin bok, ackompanjerad av filmutdrag och musikuppträdanden. Sedan intar han scenen i en storslagen antik teater, klädd i vitt; han förklarar sina framtidsprognoser.

Attali är talesman och säljare för dessa kraftfulla globalistiska nätverk, och hans roll är att avslöja vad som redan är planerat. Han ger ytterligare bevis på detta kraftfulla nätverk i en ledare skriven i Express Magazine i maj 1998 med titeln ”The Triangle of Power.” Han förklarar:

Tre enheter i ett modernt civilt samhälle delar huvuddelen av makten: den politiska, den mediala och den rättsliga. Balansen mellan dessa tre makter kommer att leda till att folket förkastar dem som helhet. Man bör dock vara medveten om att deras öden är sammanflätade. Politiker, journalister och domare har haft samma utbildning; de delar samma värderingar, de kommer från samma sociala kretsar. Ändå är de en minoritet i befolkningen. De kommer att rädda sig själva eller gå under tillsammans.”

Återigen bevisar Jacques Attali sina prekognitiva förmågor. År 2022 förkastar en stor del av befolkningen ”Makttriangeln”, men du kan vara säker på att denna minoritet redan har en plan på plats. Som herr Attali sa: ”De kommer att rädda sig själva eller gå under tillsammans.”


Läs utvalda artiklar på RAIR Foundation USA:
 


Kategorier:Hälsa, Media, Rättsstat, Världspolitik, Video

Etiketter:, ,

%d bloggare gillar detta: