Framtiden för PENGAR svänger denna fredag när Putin sätter en tidsfrist för att sänka dollarn, vilket kräver rubel för energiexport

Image: The future of MONEY pivots this Friday as Putin sets deadline for dropping the dollar, requiring rubles for energy exports

Tuesday, March 29, 2022 by: 

https://www.naturalnews.com/2022-03-29-putin-sets-deadline-for-dropping-the-dollar-requiring-rubles-for-energy.html

Oavsett vad du tycker om Putins moral eller etik är han en genistrateg vars intellekt är vida överlägset Joe Bidens. Putins senaste drag hotar själva framtiden för dollarn (fiat) och det kan betyda början på slutet för dollarn.

Från och med denna fredag (1.4) ​​kommer Ryssland endast att acceptera rubel, guld eller bitcoin som betalning för energiexport till ”ovänliga” länder. Inga dollar eller euro accepteras. Och varför skulle Putin ändå acceptera dollar eller euro, med tanke på att det västerländska finanssystemet har sagt till Putin att han inte längre kan använda dollar eller euro för att köpa någonting.

Som ett resultat kräver Putin rubel, guld eller bitcoin. Och det betyder att den ryska rubeln nu backas upp av råvaruexport, vilket gör den till en valuta som backas upp av något verkligt. Om du köper rubel kan du med andra ord byta rubeln mot naturgas eller olja.

I en video som publicerades på sociala medier sprängde Putin ”stölden” av Moskvas resurser och hånade föreställningen att första världens valutareserver är ”pålitliga”.

Låt mig upprepa, hela den globala ekonomin och handeln har drabbats av ett stort slag, liksom förtroendet för den amerikanska dollarn som världens viktigaste reservvaluta”, säger den ryske ledaren i ett översatt klipp.

Den olagliga frysningen av en del av Rysslands centralbanks valutareserver markerar slutet på tillförlitligheten för så kallade förstklassiga tillgångar”, tillade han. ”Faktum är att USA och EU inte har fullgjort sina skyldigheter gentemot Ryssland. Nu vet alla att finansiella reserver helt enkelt kan stjälas.”

Han tillade: ”Och många länder inom den omedelbara framtiden kan börja – jag är säker på att det här är vad som kommer att hända – att omvandla sina papper och digitala tillgångar till råvaror av råvaror” som ”mark, mat, guld och andra verkliga tillgångar.”

Insiktsfulla ekonomiska analytiker förutser att en värld kommer snart som återigen kommer att domineras av hårda valutor som guld och silver, såväl som andra ädelmetaller, förutom fysiska tillgångar som mark och mat eftersom fiat-valutor i papper och ”virtuella” valutor som bitcoin, är inte bara allt mer opålitliga, de kan – som Putin sa – helt enkelt bli  stulna från ägaren som om de aldrig riktigt tillhört någon annan.

Om Putin upprätthåller det nya kravet denna fredag, förändras pengarnas framtid omedelbart… och dollarn har inte längre valutaöverhöghet

Poängen med allt detta är att om Putin upprätthåller sitt krav på att endast acceptera rubel, guld eller bitcoin för energiexport, förlorar dollarn omedelbart betydande nytta i världen. De nationer som vill köpa energi från Ryssland – som inkluderar de flesta europeiska nationer – måste först köpa rubel och sedan byta ut rubel mot energi. Detta ger rubeln omedelbart stöd för råvaror.

Dollarn kommer, under tiden, att tryckas av biljoner och kontrolleras av en kabbal av kriminella bankirer och korrupta regeringstjänstemän som tror att pengar kommer från ingenstans. Varje nation runt om i världen måste nu fundera på den uppenbara frågan: Satsar du på dollar som inte stöds av något annat än ett gäng pedofila galningar och kriminella hucksters som styr USA:s korrupta regering och aningslösa centralbank? Eller satsar du på rubel som backas upp av guld, råvaror och energi som varje land behöver?

Svaret blir ganska uppenbart. Rubeln har en framtid; dollarn har det inte. Åtminstone inte med nuvarande ekonomiska politik på plats. Detta kan snabbt förändras om

någon som Trump skulle komma tillbaka till ämbetet, men tills den dagen kommer, förstörs dollarn systematiskt. Och med det urholkas Amerikas framtid snabbt för varje dag, vilket i slutändan lämnar det amerikanska folket fattigt. Därifrån kommer upploppen att vara ostoppbara.

Dagens Situationsuppdatering podcast täcker allt detta mer i detalj: 

Brighteon.com/d1806d17-f98d-451c-ab25-3269d38d0c49Kategorier:Media, Rättsstat, Världspolitik

Etiketter:, ,

1 svar

%d bloggare gillar detta: