SYSTEMFEL: Råvarumarknader, banker, valutor och kontrakt börjar gå sönder… och konsekvenserna kommer att bli katastrofala

Bild: SYSTEMFEL: Råvarumarknader, banker, valutor och kontrakt börjar gå sönder... och konsekvenserna kommer att bli katastrofala

Vet inte om detta kan börja gälla även i Sverige, men lägger ut en varning


Onsdag 23 mars 2022 av: 

lhttps://www.naturalnews.com/2022-03-23-system-failure-commodities-markets-banks-currencies-and-contracts-begin-breaking-down-and-the-consequences-will-be-catastrophic.html

När nickelpriserna nyligen steg till 100 000 $ / ton beslöt London Metal Exchange (LME) att stoppa all handel och backdae över 4 000 affärer för att skydda vinsterna för en Kina-baserad megaspelare som hade blivit utsatta för över 5 miljarder dollar i marginalfordran. I själva verket förklarade LME att de nu kommer att välja vinnare och förlorare godtyckligt, marknaderna är förbannade.

Genom att göra det begick LME trovärdighetssjälvmord. Det finns nu ingen rationell anledning för någon investerare eller handlare att lita på någon transaktion på LME, inte i koppar, aluminium, zink, nickel eller andra metaller. Marknader fungerar inte längre på LME, och du får bara ”vinna” en handel om LME ger dig nicken. Vinster kan också retroaktivt stjälas från dig genom att börsen reverserar affärer. De kommer faktiskt att gå tillbaka i tiden för att lura dig för tidigare vinster.

Alldeles nyligen i Kanada beordrade den tyranniske Justin Castro Trudeau-regimen banker att beslagta privata kontoinnehav hos medborgare som donerat till Freedom Trucker konvojen. Över en natt revs bankavtalet sönder. Det går inte längre att lita på banker för att skydda de tillgångar du har deponerat hos dem. Istället kommer de att stjäla dina pengar varje gång regeringen beordrar dem att göra det, helt utan någon vederbörlig process eller rättsstatsprincipen, även om du inte har brutit mot några som helst lagar.

I en större skala stal världens centralbanker just 300 miljarder dollar i centralbanks ”reserver” som ägs av Ryssland. Efter Rysslands invasion av Ukraina beslöt västerländska banker att detta gav dem tillåtelse att stjäla 300 miljarder dollar i ryska tillgångar, och därmed förstördes hela konceptet med ”reserver” i ett slag. Nu kommer ingen rationell nation i världen att lita på att västerländska centralbanker håller sina reserver på ett säkert sätt. Centralbanker är nu tågrånare. De kommer att plundra alla konton som innehas av främmande nationer som de inte längre gillar.

I rättssalar över hela Amerika och västerländska nationer blir fakta, förnuft och lag allt mer irrelevanta. Åklagarbeslut fattas nu helt och hållet på dygdsignalering. Om en vänsterman mördar en Trump-anhängare mitt på ljusa dagen, kommer anklagelserna att släppas mot dem – det är precis vad som nyligen hände i Colorado. Men om en konservativ inte gör något annat än att fredligt protestera mot nationens huvudstadsbyggnad, kommer de att kastas i fängelse i flera år utan rättegång, även om de inte bröt mot några lagar och inte gjorde något fel.

Om du äger en bostad i Amerika, och du hyr ut den till någon, har du ett hyreskontrakt med den hyresgästen. Men när covid-plandemin kom igång, förklarade CDC sig plötsligt som den kontrollerande juridiska myndigheten över alla hyreskontrakt och förklarade att inga hyresgäster kunde vräkas, även om de vägrade att betala hyra. Över en natt dömde CDC i huvudsak fastighetsägare till konkurs samtidigt som de delade ut gratis bostäder till hyresgäster som snabbt blev husockupanter. Detta motsvarar att CDC beordrar pizzabutiker att dela ut gratis pizza till alla tills de går i konkurs, eller beordrar bensinstationer att dela ut gratis bensin. De ekonomiska konsekvenserna av detta beslut är verkligen katastrofala och långtgående. Till exempel, vilken investerare kommer någonsin att vilja investera i att tillhandahålla bostäder härifrån och framåt?

Darth Vader: ”Jag ändrar affären. Be att jag inte ändrar det mer.”

Som dessa exempel visar – och detta är bara toppen av isberget – håller den västerländska civilisationens pelare på att brytas ner mitt framför våra ögon. Om ”reserver” inte betyder reserver, och om ”pengar” inte betyder pengar, och om hem ”ägande” inte betyder ägande, och om ”rättsstaten” inte betyder rättsstatsprincipen, då har vi förlorat själva principerna på vilka den västerländska civilisationen existerar.

I kombination med det faktum att nästan allt har blivit FAKE nu – falska nyheter, falska pengar, falsk historia, falsk utbildning, falsk vetenskap, falsk medicin, falska val, falska pandemier, falska skottlossningar, falska hatbrott, etc. – befinner vi oss i att leva i en värld utan civil kompass. Det finns inte längre något egentligt ankare för sociala kontrakt och ärliga överenskommelser som länge har hållit samhället igång. När du inte ens kan lita på att en metallbörs hedrar dina marknadsbud i god tro, har du förlorat själva grunden för fria marknader och allokeringen av kapital.

När en ärlig medborgare inte kan lita på att domstolarna tillämpar lagar lika och utan politisk partiskhet, har du förlorat någon kvarvarande bit av ”heder” i rättssystemet och kan bara dra slutsatsen att det inte längre kvalificerar sig alls som ”lagliga”. Varje domstol i Amerika har blivit en kängurudomstol som är värd för showrättegångar.

När din nations pengar tappar 2 % av sin köpkraft varje månad medan centralbanken trycker biljoner i ny fiatvaluta – samtidigt som de plundrar utländska nationers ”reserver” – vet du att du lever under en auktoritär regim av tjuvar och gangsters.

Den västerländska civilisationen, enkelt uttryckt, har begått självmord. Det finns inte längre något lim som håller ihop den. Valen är riggade, pengarna är förfalskade, nyheterna är medvetet påhittade och propagandan är absurd. Vi lever i en nation där en kandidat till USA:s högsta domstol (Jackson) just offentligt uttalade att hon inte har någon aning om vad definitionen av en kvinna kan vara. Ändå får vi höra att hon kommer att vara den ”första svarta kvinnan” på bänken, även om hon själv uppenbarligen inte är kapabel att inse att hon är en kvinna (kanske hon borde kolla sina kön för att ta reda på det…). Detta är den fullständiga idiotin som vår nation nu står inför, och det är ett skrämmande tecken på den slutgiltiga kollapsen av ett misslyckat imperium som nu drivs på rök och lögner och fantasivanföreställningar.

Jag kommer att göra en djärv förutsägelse som kommer att chockera vissa människor: Det kommer inte att dröja länge innan rubeln är starkare än dollarn. Dollarn går mot noll. Rubeln, med stöd av råvaror som naturgas, kommer att skjuta i höjden till den punkt där den kommer att konkurrera med en världsreservvalutastatus. (Istället för ”petrodollarn” kommer det att vara ”kolväterubeln.”)

Ryssland riskerar inte att kollapsa. USA gör det.

Från och med denna sommar kommer Amerika att kastas in i förvärrad matbrist, matinflation, bränsleinflation, strömavbrott och ökande social oro. Från 2022 – 2024 kommer Amerika att plågas av våldsamma upplopp i storstäderna, och den galna centralbanken kommer att trycka upp biljoner i nya stimulanspengar för att försöka köpa loss upploppsmakarna med ”gratis” pengar (under förutsättning att man godkänner deras sociala kreditvärdering, självklart). Detta kommer bara att påskynda devalveringen av dollarn, och om dollarn har något verkligt värde vid valet 2024, betrakta det som ett mirakel.

Mest troligt är dollarn slut som valuta före den 24 november. Se mer på DollarDemise.comKategorier:Media, Rättsstat, Världspolitik

%d bloggare gillar detta: