Putin halshugger biovapeningenjörer i Ukraina

Vad han sa skulle bli hans sista uppdatering tills kriget var vunnet, sa Rysslands president Vladimir Putin i fredags till Donald J. Trump att han hade beordrat avrättningen av 12 internationella biovapeningenjörer som ryska styrkor hade fångat i Kiev och i andra ukrainska städer, sa en Mar-a-Lago-källa som är insatt i samtalet.

Putin hänvisade till ingenjörerna som transnationella brottslingar och sa att Ukraina inte längre skulle vara en grogrund för västerländsk ”pest”, ett ord som han ofta har använt för att referera till biovapenanläggningar och barnhandelssyndikat.

I vad som med rätta kunde kallas en kommunal avrättning hade hans militära befälhavare samlat in de 12 brottslingarna och på Putins order halshögg dem en efter en. Var och en av de dömda, utom de sista att dö, tvingades se den brutala, hemska scenen. Många vädjade för sina liv när de förskräckt såg sina medarbetares huvuden huggas av vid halsen. Några försökte blunda, men ryska soldater tvingade upp ögonen med tummarna. Hälften av gruppen blev förbannad innan deras huvuden blev avhuggna.

Putin sa att han hade fångat dem levande för att han ville skicka ett tydligt, outspätt budskap till VD:arna för biovapenkonsortier som hade tillverkat massförstörelsevapen på ukrainsk mark.

”Putin sa till Trump att avrättningarna filmades, att han kommer att skicka videon till de personer som är ansvariga för att bygga dessa labb. Han sa också att två amerikanska ”smuts och avskum” var bland de dödade gruppen, att en video av deras halshuggning skulle skickas till DARPA, säger vår källa.

DARPA:s logotyp.

The Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) är en forsknings- och utvecklingsbyrå under USA:s försvarsdepartement som ansvarar för utvecklingen av framväxande teknologier för militär användning. Putin påstod att DARPA hade kontrollerat två biologiska/kemiska forskningsanläggningar i centrala Ukraina.

”Så här gör vi i Ryssland, president Trump. Ingen lång rättegång, ingen domstol att slösa tid på. Vi vet att dessa män var skyldiga för att vi fångade dem; om de vore oskyldiga skulle vi inte gå efter dem. Jag är inte ledsen att meddela er att två amerikaner dödades. De var kriminella, sade Putin till Trump.

”Tja, president Putin, jag tror att du vet vad du gör, och ärligt talat tror jag att du har rätt idé. Det som händer med dessa labb är en enorm skam och katastrof”, svarade Trump.

Avslutningsvis sa Putin till president Trump ”Kriget är nästan över”, men han klargjorde inte hur länge ”nästan” skulle vara.
Kategorier:Media, Rättsstat, Världspolitik

Etiketter:, , ,

%d bloggare gillar detta: