Mönster i mörkret: Ockult symbolik och röda skor

2022-03-03

https://theunclejohnsband.blogspot.com/2018/09/patterns-in-dark-occult-symbolism-and.html?m=1

Detta är ytterligare ett avbrott från det vanliga för att ta en titt på några störande bilder som har öppnat ögonen nyligen. Ett vanligt inlägg som tittar på globalism, imperium och engelsk upplysning borde komma upp snart, men bandet är också ett bra verktyg för att sammanföra historiska trådar som relaterar till aktuella händelser. Ockult symbolik har varit i rampljuset på sistone, så vilken bättre tid att tänka på att rama in det depraverade bildspråket som har kommit fram.

VARNING: DET HÄR INLÄGGET INNEHÅLLER MYCKET STÖRANDE TEMAN OCH BILDER.


Ett urval av ockult symbolik för allt från ”edgy” tatueringar till blodsoffer. Det är inte förvånande att deras användning kan vara inkonsekvent. Det första problemet är att symboler är hala och svåra att definitivt definiera. Vad betyder ” ockult ” ens? Termen är omöjligt bred och sträcker sig från kristallkultister till satanistiska kabbalister. Vilken synvinkel pratar vi om? Ur ett kristet perspektiv är alla ockulta grupper genom tiderna bara variationer på satanism, men grupperna själva upprätthåller ofta stela distinktioner mellan varandra. Sedan finns det nivå av engagemang. Hur skiljer man LARPerna från legitima brottslingar? Det första övervägandet är att begränsa fältet.

Att fastna i de subtila skillnaderna i orienteringen av ett pentagram är meningslöst. Vilka bevis det finns tyder på att det ockultistiska inslaget av elitglobalism är uppenbart diaboliskt till sin natur och tror att deras ritualer har verklig makt. Det betyder att de måste tas på allvar oavsett dina egna metafysiska övertygelser, eftersom de beter sig som om det är verkligt. Om så är fallet är de olika LARPerna och deras distinktioner en användbar, om än omedveten, rökridå.

Forskare postulerar en pyramidal struktur, där individer på de lägre nivåerna kan tro att de inte är anslutna till, eller till och med motsatta, andra sektioner. Det andra övervägandet är att tänka i termer av handlingar och inte i  uttalanden. Informationen är dimmig, tillförlitlig information är knapphändig och det hela verkar löjligt. Detta borde inte ha någon betydelse för att kunna se att det är något fel med globala eliter som deltar i demoniska ritualer. Läs den sista meningen igen. Vi måste vara mycket tydliga med detta. Att bråka om symbolernas ”betydelse” missar poängen – det viktiga är vem som gör vad och varför.

Martin van Maële,  Witches’ Sabbath , från 1911 års upplaga av  Jules Michelets La Sorcière  Medeltida häxkonst är socialt komplex, men motivationen för ockulta ”ledare” är densamma som den någonsin varit –  strävan efter oförtjänt makt eller kunskap på bekostnad av andras välbefinnande eller till och med liv. Härifrån spelar det ingen roll om någon symbol verkligen representerar en kontinuitet från det antika Babylon eller någonstans; Det som spelar roll är att folket använder det för dessa uråldriga konnotationer och identifierar sig med dem. Är ritualerna ”äkta”? Vem vet?

Symboler får mening genom association. Historiska betydelser kan gå förlorade eller förvrängas men användningarna är det inte. När man tittar brett uppstår ett mönster som förtydligar förvirringen. Det tredje övervägandet är att titta på vad som INTE FINNS där. Mönstren kan vara negativa eller uttrycka frånvaro; märkliga hål i det historiska dokumentet som beskriver något där något borde vara. Att hitta oförklarliga röda skor i olika sammanhang som alla verkar antyda samma sak, till exempel. Det är lite som att känna igen formen på en pusselbit från dess hål i det färdiga arbetet. När du ser det tillräckligt många gånger börjar du ta reda på det.

Medurs från övre vänster: Francisco Goya, Witches’ Sabbath , 1797-98, olja på duk, 43 × 30 cm, Museo Lázaro Galdiano, Madrid En nära medarbetare till den demokratiska eliten Habib Faris,  Sacrificing to Moloch, i hans Sirakh al-Bari, Cairo, 1891 Pedofilt totem i Arkansas, 2018 Det ockultas historia är full av märkliga luckor, men mönstret, när det kommer till barn, är tydligt. Men pusselnegativ är abstrakta. Ett konkret exempel  på denna typ av ”negativ” spotting  skulle vara  påvens satanistiska tron ​​från det sista korta inlägget .

Den bisarra frånvaron av information om ikonografin för denna sak  på någon av de vanliga platserna är den sortens hål som är värd uppmärksamhet. Röda skor har visat sig vara en liknande sak.

Biljana Djurdjevic, Systematic Examination , 2005, olja på duk

Ett stycke ur samlingen av den demokratiska hackaren och den misstänkte pedofilen Tony Podesta. Idén om satanistiska röda skor brast in i medvetande med avslöjanden om några skrämmande bilder i Tony Podestas konstsamling, och möjligheten att det tydde på något mycket värre. Bandet har spenderat tillräckligt med tid på att titta på denna smuts och saknar lust att sammanfatta detaljerna, men  Neon Revolt-inlägget  som inspirerade denna look är länkat. De skrämmande kopplingarna mellan den globalistiska eliten, satanisk ritual och röda skor är en svindlande nedstigning till galenskap. Men Vänta.

Fånga andan-bilden från Neon Revolt-inlägget inklusive en annan fin tavla av Djurdjevic i Podesta-kollektionen. Läsare vet att bandet är bekväma med symboler och historia, och att titta på detta verkade vara ett naturligt sätt att avslöja en bakgrundshistoria. Något så slående som detta måste säkert ha en levande historia bakom sig, men trots att det här inlägget inspirerat, det gör det inte. Internetsökningar som handlar om röda skosymboler ger tusentals träffar, men väldigt lite djup. Samma få historiska källor dyker upp om och om igen, men de tycks knappast ha något större inflytande i nuet. I vissa fall är ”källorna” inte ens riktigt vettiga. Det är en märklig frånvaro – ett negativt mönster. Varför fortsätta att rota en utbredd symbol för ”personlig egenmakt” med dåligt passande exemplar som ingen bryr sig om?

Helen Strattons,  tryck från ”The Red Shoes” från Hans Andersens  Fairy Tales, utgiven av Blackie & Son, 1940 Den konstigaste källan är Hans Christian Andersons ”The Red Shoes”, berättelsen om en stackars flicka som längtar efter fräcka röda skor, sedan bär dem stolt till en dans. De visar sig vara förbannade och får henne att dansa utan att stanna tills bödeln skär av henne fötterna. Hon försonas med Gud innan hon går vidare medan fötterna i deras skor dansar i evighet.

Meningen verkar vara att inte sträva bortom din station; åtminstone, det är den feministiska tolkningen i alla fall. Andersons historia kanske inte är allmänt känd, men den har blivit lite av en feministisk symbol, bara omvänd till en fabel om drömmar om flickor som krossats av ett hårt patriarkat. Denna ”läsning” är inte förvånande från parasitpropagandister som förväntade sig att ”få allt” utan kostnadsöverväganden.

För ditt nöje, ett utdrag ur Nina Martins ”Red Shoe Diaries: Sexual Fantasy and the Construction of the (Hetero)Sexual Woman” i Journal of Film and Video  46, 2 ( sommaren 1994). Detta är typiskt. Om du verkligen vill bråka dina hjärnceller, prova detta.

Eller någon feministisk skönlitteratur av hög kvalitet med tillstånd av  Joyce Goldenstern, en kättare  med en framtid av Merlot och katter som ”undervisar” vid Dominican University i River Forent, Il. Passande nog finns det liten koppling till katolicismen som finns på webbplatsen. Denna pärla är från hennes ”The Fabulist: Red Shoes”, i The North American Review , vol. 279, nr. 4 (1994), sid. 39. Margret Atwood fick tydligen dem också.

”De röda skorna” av Martha Laverick Feminism som filosofi är beroende av avsättningar och utdelningar från de produktiva, så för dem är den magiska realismen i skorna en önskeuppfyllelse. Som sagt, straffet är hårt; för allvarlig, även på den tiden, för lite klassavundsjuka. Något saknas. När feminister spolar över den demoniska makten och konsekvensernas svårighetsgrad i något vagt patriarkats namn missar de poängen med berättelsen.

Vad är ursprunget till denna berättelse?

Hendrik Hondius, The Dancing Mania , sent 1500-tal eller tidigt 1600-tal, efter en teckning av Pieter Bruegel den äldre från 1564: De missbrukarnas pilgrimsfärd till Meulebeeck , c oppergravyr Tvångsdans  har rötter i europeisk folklore, som går tillbaka till det mystiska ”dansplågor” eller ” dansmani ” från medeltiden. Historiker har kopplat det till kulten av St. Vitus, som var nominellt kristen, men involverade icke-kristna metoder som att dansa framför en staty. Det finns kopplingar mellan denna smitta, skor och färgen är röd, vilket inte bevisar något, men talar till ett kulturellt minne i Andersons berättelse. Den relativa svårigheten att hitta detta material är märklig.

Dessa teman möts i Andersons berättelse, men de är mer tydliga i originalversionen av Snövit, eller ” Lilla Snövit ” av bröderna Grimm. I slutet av denna berättelse tvingas häxan dansa ihjäl i glödheta järnskor.

En illustration från sidan 31 i Mjallhvít , en isländsk översättning från 1852 av Grimms  Snövit

Sedan lade de ett par järnskor i brinnande kol. De fördes fram med tång och ställdes framför henne. Hon tvingades kliva in i de glödheta skorna och dansa tills hon föll ner död.

Det är inte samma historia, men vi kan se samma mönster av ingredienser som pekar på en liknande uppsättning idéer. Det finns helt klart en känsla av att röda, och särskilt röda skor, är symboliska för mörka krafter, med barn särskilt utsatta. Ingångspunkten är fåfänga, men ”fåfänga” ensam är inte skäl för ett sådant fruktansvärt straff – det är dit fåfänga kan leda. Det är inte ”flickdrömmar” som straffas, som idiotiska feminister vill ha det, utan att vända sig till det ockulta för olaglig vinning. Nästa populära röda sko ”källa” skulle vara  Trollkarlen från Oz , skriven av Frank L. Baum, och publicerad 1900 med enorm framgång.

Det är åtminstone inget som stör omslaget. Dessa är 1908 och 1930 års upplagor. De röda skorna blir framträdande sent. 

Baum var en känd ockultist med band till  teosofin, en av många ”förenande av alla religioner” som var populära i slutet av 1800-talet. 

The Seal of the Theosophical Society Klicka för en uppdelning av symboliken. Detaljerna är särskiljande, men grundtanken om att det mänskliga sinnet uppnår upplysning genom sina egna medel är typisk. 

Fortfarande från Trollkarlen från Oz , en film från 1939 min MGM . Teosoferna ansåg  Trollkarlen från Oz  vara en allegori över ockult upplysning, med de röda skorna som symboliserar andlig förvandling. Men det var filmen som fixade de röda skorna, jag menar rubintofflor, i allmänhetens fantasi.

    Judy Garland's ruby slippers from The Wizard of Oz found 13 years after  they were stolen from museum
Judy Garlands röda skor

Livet imiterar konst. Judy Garlands historia av övergrepp och utnyttjande har till och med erkänts av mainstreammedia. Föreställ dig verkligheten. Moira Graylands bok är en upprörande överlevandes berättelse om den pedofila kulturen i science fiction. Det bistra mönstret som den beskriver är en mycket bredare varning. Inte lättläst, men viktig.

Föreställningen om det speciella barnet, traumatiskt slitet hemifrån och omgivet av vuxna är en pedofil fantasi 

Okrediterad bild . Google ”kan inte” visa någonting vid en bildsökning. [Redigering: en läsare gav en länk . Det är värt en titt] Denna dementa projektion är en anledning till att ”White Rabbit”-bilder är vanligt med både ockulta och pedofila nätverk. Inte överraskande finns det en betydande överlappning mellan de två ”livsstilarna”.

Intressant spelbok för en nyligen genomförd gymnasieföreställning

Tänk på mönster – Vilken typ av förvandling har röda skor som pris?

FramsidaEn gammal berättelse om en häxa och en resa med magiska röda skor kallad ”The Fairies’ Cave at Cobo” dök upp i juni 1890-upplagan av  The Guernsey Magazine: A Monthly Illustrated Journal of Useful Information, Instruction, and Entertainment , en sedan länge bortglömd hopplock. Bandet bryr sig inte om att försöka ta reda på om Baum kände till den här historien, eller om båda speglade en större uppsättning idéer. Det viktiga är att det är ytterligare en upprepning av ett mönster. 

Det som varierar är perspektivet på transformationen. För feministen är det rent sekulärt – ändra din attityd och folk måste ge dig grejer. För teosofen är det en positiv andlig utveckling. För den kristne är det ett skrämmande andligt hot. För satanisten?


Här är Madeleine McCanns far (t.v) om John Podesa. Madeleine McCann försvann ju när familjen semestrade i Portugal

Det här var fotot som verkade… off, i ljuset av Tonys smak i konst ( klicka på egen risk ) och kopplingar till ihärdiga och störande rykten. Det måste noteras att han faktiskt inte har dömts för några brott relaterade till dessa rykten. Men det finns den typen av rök som du skulle associera med korsningen mellan en brinnande supertanker och en skogsbrand.  Konstsamling är en mycket personlig hobby eftersom konst är en så känslomässig form av kommunikation. Ett sätt att uttrycka det är att på någon nivå samlar samlare på sig själva. 

Detta är inte så mycket bevis som mönsterigenkänning, men tänk på: människor som gillar konst är känsliga för dess budskap. Samlare är på ytterkanten av ”in i konsten” – inte nödvändigtvis intellektuellt eller praktiskt, utan i en materiellt, självdefinierande sätt. Ingen med ett sunt psyke som är tillräckligt rörd av konst för att bli en betydande samlare skulle kunna omge sig med så mycket projicerad psykisk fulhet. 

Tony Podestas vardagsrum

Biljana,  Synchronized Swimming , 2008, o il on canvas,  82 x 146 tum,  Heather and Tony Podesta Collection, Washington

Det här är gamla nyheter, bekvämt minneshål när Pizzagate ”avslöjades” av en riktig skådespelare som sköt ett enda skott i golvet på en DC-pizzeria som råkade förstöra en hårddisk. Det hände allt. Men hur är det med det som verkligen finns där ute, som rituella offer och skor gjorda av mänsklig hud? Även där finns ett svagt mönster. 

Margi Geerlinks är en artist med pedofiltema som Tony gillar mycket. Hennes Podesta-verk är nästan helt skurat från nätet. Sök efter ”Eve II” bilden av henne som Tony donerade under bilder. Ingenting. Det finns något historiskt som sträcker sig bortom freakish konst och riktiga satanistkompisar. Att höra berättelser om att familjen Payseur, som allmänt anses vara den viktigaste av kabbal-familjerna, härstammade från den franska kronan kallas en historisk kuriosa att tänka på. Här är Neon Revolt med sammanfattningen.  Kung Ludvig XIV poserade i röda skor på ett spektakulärt kungligt porträtt.

Hyacinthe Rigaud,  Porträtt av Ludvig XIV ,  1702,  olja på duk,  313 x 205 cm,  Palace of Versailles   De röda skorna kommenteras ofta, men analyseras aldrig riktigt bortom ”kunglig sed” eller något. 

Antoine-François Callet,  Porträtt av Ludvig XVI av Frankrike ,  1781,  olja på duk,  Kunsthistorisches Museum  När man tittar närmare visar det sig att hans barnbarn Ludvig XVI också gjorde det. Louis halshöggs under revolutionen, men var  enligt vissa uppgifter  den förmodade far till Daniel Payseur, som fördes till Amerika. 

För vad det är värt, Diderot , den där ikonen för upplysningen, registrerar att Ludvig XVI fick skor gjorda av mänsklig hud , men historiker har nästan inte ägnat någon uppmärksamhet åt detta. Materialet är för långt ut för de flesta att ta på allvar. Han fortsätter med att förklara hur man garvar mänsklig hud. Så det är det.

I slutändan kommer dina tankar om detta att bero på om du ser mönstren, och dessa fortsätter att förändras när mer information släpps. Men det finns inget i den konstiga symboliska historien om de röda skorna – dess frekvens eller brist på kritisk uppmärksamhet – som undergräver bilderna och fakta som lanserade detta inlägg. Om något så snurrar röken lite tjockare. Det räcker för nu. Vi kan varva med ett par fall som reflekterar över mönster i ockult bildspråk. Det första är ett heads up, det andra ett proof of concept.  The Red Shoe Movement , eller en varning för mönstret:

”Red Shoe Movement” är ett Latina-fokuserat nätverk för kvinnors ”empowerment” grundat av Mariela Dabbah. Vid första anblicken ser det bara ut som ett typiskt  grepp om pengar, men backfround-sidan är inte klok .

De två Louis, Anderson och Baum nämns, till synes slumpmässigt och utan förklaring, innan de övergår till en beskrivning av femininitet och hur Dabbahs insikter kommer att starta ett ”kvantsprång i globalt medvetande” . Historien och personlighetskulten passar inte. Att läsa sajten förklarar det – målet är att lära kvinnor som inte är uppfyllda av råttloppet att tillfredsställelse inte är en plats… det är själva råttloppet som fullbordar! Och det är fantastiskt i röda skor. Ett antivetenskapligt budskap om sex på andra håll, och mönstret antyder mindre än hedervärda motiv. Träffa Ray , annars krävs det bara en susning: Ray Caesar är en artist som Podesta verkligen kan hamna bakom. Hans järnskor
dök upp i en bred bildsökning efter häxans sista dans i Grimm-versionen av ”Snövit”, men det gav omedelbart en varningsklocka i hur den vek oroande från historien.

Ray Caesar,  Iron Shoes ,  2011, ultrakromt pigmenttryck på Epson-papper,  30 x 24 tum Varför är offret ett barn i en up-skirt pose?!?! Men nästa fråga är  vad är det med Ray?!?! Du får bestämma:

Alla citat och svartvita bilder från Rays ” om ” sida. Färgerna är från hans galleri . Detta verkar uppriktigt. Där det finns rök… Det räcker med Ray för en livstid, med helikoptrar eller lyktstolpar. För att vara ärlig så är det andligt påfrestande att vältra sig i denna smuts, så låt oss bara lämna det med en fråga: Kategorier:Media, Rättsstat, Världspolitik

Etiketter:, ,

%d bloggare gillar detta: