Olle & Sandor ryter till…

2022-02-27

Bostadslös fembarnsfamilj kan inte få hyreskontrakt

INSÄNDARE. Mitt i den rådande Ukrainakrisen kan vi i Sydsvenskan den 27.2 läsa om den somaliska fembarns familjen Hassan som kom till Sverige för sex år sedan och som har problem att få tag i bostad för att dom är för många. När familjen kom till Sverige så bestod dom av fem personer men under tiden här har man satt ytterligare två barn till världen.

Till saken hör också att föräldrarna är analfabeter vilket inte är ovanligt bland somalier.

Efter att ha läst artikeln där det står att familjen fick ett erbjudande om en femrumslägenhet i Malmö men gick miste om den för deras s k extratjänstjobb i Vellinge upphör i mars och efter det så har dom inte någon fast inkomst så kan jag bara beklaga detta för det är just sådana här familjer som Malmö behöver som berikar staden på många olika sätt.

Tydligen så har familjen fått mycket stöttning av Linda Eriksson sedan dom kom till Vellinge och hon har tydligen tidigare arbetat hos MKB och har en bakgrund i bostadsbranschen. Med sina eventuella kontakter där så kanske hon kan skaffa en femrummare i Limhamn, eller som det numera kallas i folkmun Rosengård by the sea. Där finns femrummare att hyra och hyran ligger på modesta 16 2000 kr i månaden och med lite tur så kanske familjen kan få njuta av havsutsikt också.

Som malmöbo vill jag redan i nuläget hälsa familjen välkomna till våran så mångkulturella stad och jag är övertygad om att familjen kommer att trivas här eftersom det redan finns många somalier här som man kan umgås med.

Att det finns många somalier här innebär också att man klarar sig bra med det somaliska språket och behovet att lära sig läsa och skriva samt att lära sig det svenska språket inte alls är nödvändigt.


Filmen som visas under det jag skrivit är några år gammal och om jag minns rätt så var den från Uppdrag granskning och handlade om en kvinna och hennes fem ungar som kom hit som kvotflyktingar från Kongo.

Vid ankomst hit saknade hon 4 – 5 tänder i munnen men när hon sitter i soffan knappt ett år senare i ett uppföljningsprogram om henne så har hon nya tänder. Vem betalade dom och vad kostade dom?

Vad man osökt tänker på när man ser filmen är svenska ungdomar som inte har råd att flytta hemifrån samt svenska pensionärer som inte har råd att gå till tandläkaren.

En kongokvinna får möblerad bostad samt nya  tänder på svenska skattebetalares bekostnad.

Har du kritiska synpunkter på detta så är risken stor att du blir dömd för hets mot folkgrupp, hatbrott eller i bästa fall förolämpning.

F ö så finns det ju kostnadsfria tolkar att använda sig av.

Sandor Herold, Malmö


Dessa löjliga figurer

Andersson: “Hotar freden i Ukraina och hela regionen”

2022-02-27

Olle Ljungbeck

Det påstås att regeringen fortsätter skicka 400 miljoner i bidrag till Ryssland.
Är detta sant så är det inte enbart idiotiskt utan ett tecken på att dagens politiker/regeringar i Sverige är totalt oförmögna att agera på ett sätt som kan kallas normalt. Med detta handlande visar den en snedvriden närmast sjuk värdegrundsfilosofi som borde varna alla som eventuellt tänker rösta på den i kommande val.
Det är med detta inte avsikten att ta parti för någon av de stridande utan i stället
påvisa hur politiker i Sverige helt saknar tanke bakom sina handlingar.Kategorier:Media, Rättsstat, Svensk politik

Etiketter:,

1 svar

  1. Ni kan kolla på Swebb-TV 4;e statsmakten med Jacob Nordangärd så får ni klart för er varför det är som det är.

    Gilla

%d bloggare gillar detta: