Ögonvittnesrapporter indikerar att den ukrainska armén avlossade första skottet i kriget med Ryssland

Global Research, 24 februari 2022
CovertAction Magazine

https://www.globalresearch.ca/eyewitness-reports-indicate-ukrainian-army-fired-first-shots-war-russia/5771967


Biden vet att hans dagar är räknade och därför vill han ha ett krig i Ukraina. Här kan du läsa allt som denna familj varit inblandad i här i Ukraina.


 

Västerländska Media rapporterade inte att befolkningen i östra Ukraina hade bett Vladimir Putin att skicka ryska trupper för att rädda dem från amerikansktstödda inkräktare och nynazistiska miliser.

Ryska styrkor inledde ”särskilda militära operationer” i Ukraina på torsdagsmorgonen, inklusive kryssnings- och ballistiska missilattacker riktade mot infrastruktur nära storstäder som Kiev, Charkiv, Mariupol och Dnipro, enligt mediarapporter.

Den ryske presidenten Vladimir Putin sa att han inte hade för avsikt att ockupera Ukraina utan ville ”demilitarisera och avnazifiera Ukraina”.

USA:s president Joe Biden utfärdade ett skriftligt uttalande där han sa att Ryssland hade valt ett ”överlagt krig som kommer att medföra katastrofala förluster av liv och mänskligt lidande”, och tillägger att ”hela världens böner är hos Ukrainas folk i kväll när de drabbas av ett oprovocerat och ett omotiverat angrepp av ryska militära styrkor.”

Bidens bedömning är felaktig om vi betänker att Ryssland har provocerats upprepade gånger – under de senaste åtta åren.

I februari 2014 stödde USA störtandet av Ukrainas pro-ryska ledare Viktor Janulovitj efter att han avvisat ett lån från Internationella valutafonden (IMF) som kom med villkor som var skadliga för Ukraina.

Flygfoto över Maidan-torgets protester som resulterade i Janukovitjs avsättning

USA har sedan dess gett omfattande militär hjälp och utbildning till ukrainska väpnade styrkor när de brutaliserade folket i östra Ukraina som röstade för att avskilja sig efter kuppen 2014.

USA har också tillämpat omfattande sanktioner mot Ryssland – liktydigt med en krigshandling.

Bidens påstående om att den ryska invasionen var oprovocerad undergrävs ytterligare av det faktum att Ukraina påskyndade kriget genom att attackera de utbrytande östliga provinserna i strid med Minsks fredsavtal.

Ryssland rapporterade på måndagen att de hade fångat en ukrainsk soldat och dödat fem andra efter att de korsat in på ryskt territorium i Rostov, strax över gränsen till Ukraina. Flera hundra amerikanska legosoldater rapporterades också ha anlänt till Ukraina den senaste veckan.

Amerikansk legosoldat i Donbass

Fotojournalisten Patrick Lancaster gav fotografiska bevis på att den ukrainska armén beskjutit en skola i Donbass tidigare i veckan. (Se videon längre ner)

Lancasters rapport bekräftas av Organisationen för säkerhet och samarbete i Europas (OSSE) kartor, som visar att beskjutningar som bryter mot eldupphör verkligen har utförts mestadels av den ukrainska regeringen.

En invånare i Kyivsky-distriktet i staden Donetsk som Lancaster intervjuade, Zoya Tumanova, sa att ukrainarna hade beskjutit hennes by ofta sedan 2015 och bränt ner hälften av den. Hon frågade Lancaster: ”när tar det slut, när kommer Putin? När kommer han för att rädda oss?”

Tumanovas synpunkt saknas helt i amerikanska medier. Det motsäger den officiella berättelsen om Vladimir Putin som en galen angripare, och lämnar intrycket av att folket i östra Ukraina vill att Putin ska skicka ryska trupper för att rädda dem från de verkliga angriparna.

En lärare i andra klass vid skolan i Donetsk som blev beskjuten, Marusina Ludmila, sa till Lancaster att hon visste att det var den ukrainska armén som låg bakom det eftersom ”de har inte låtit oss leva under åtta år redan; de har beskjutit oss hela tiden.”

På frågan om den ukrainske ledaren Volodymyr Zelensky talade sanning när han sa att Ukraina inte sköt mot civila, sa hon:

”de ljuger alltid. Vi vet att det är de som beskjuter eftersom ingen kan annat än dem – även om jag inte vet hur de kan göra det mot sitt eget ukrainska folk, brukade vi leva tillsammans och kommunicera.”

President Zelensky gör första arbetsbesöket i Donbas (Foton) |  UNIANUkrainas president Volodymr Zelensky vid fronten

Nedan är en kommentar av Don Hank, en professionell översättare och rysktalande som studerade ryska språket och litteratur vid Kutztown University of Pennsylvania och studerade vid Leningrad University i början av 1970-talet.

Ukraina beskjuter skolor i Donbass 

Som jag har visat tidigare, baserat på många rapporter och videor om de till synes meningslösa attackerna på Donbass civila och civil infrastruktur, finns det mer än en förklaring till detta fenomen.

1—För det första, eftersom den USA-ledda väst- och marionettregimen i Kiev har de de facto mycket effektivt censurerat de flesta nyhetsrapporter om illdåd i Kievs armé och nynazistiska miliser, det fanns aldrig någon chans att de genomsnittliga nyhetskonsumenterna i det USA-kontrollerade västvärlden kan möjligen ha någon kunskap om dessa grymheter. (Låt mig dock påpeka att Putin, i sitt tal om erkännandet av Donbassrepublikerna, påpekar att Kiev ständigt har attackerat oskyldiga civila i den regionen sedan 2014.)

Azov demonstration med flaggaMedlemmar av Azovbataljonen i Kiev

Denna censur tjänade det lömska syftet att få den västerländska allmänheten att tro att Ryssland är källan till alla missförhållanden i Ukraina (och på andra håll) och att USA ”stödde” Ukraina.

Detta trots att Kiev året efter USA:s invasion av Maidan-torget i Kiev 2014 föll till den allra sista rangen i BNP – och blev det fattigaste landet i Europa! Endast en skicklig – om än djävulsk – nyhetsmanipulation på 24/7-basis kunde ha framställt gott som ont och ont som gott i en sådan fullständig grad.

Ukraina är Europas fattigaste nation med en genomsnittlig månadslön på 220 USDScen från Post-Maidan Kiev

USA pressade de successiva Kiev-regimerna att skära av alla gamla lukrativa affärskontrakt med Ryssland och gradvis stänga de sovjetbyggda fabrikerna, vilket gjorde Ukraina till en skuldslav av IMF – nu en permanent status.

Se detaljer i videon om Ukraina sedan 2014 som du förnekas av en USA-kontrollerad västerländsk press som systematiskt driver ett anti-Ryskt narrativ med det yttersta syftet att försvaga Ryssland ekonomiskt och politiskt i hopp om att se det sönderfalla till nivån under 1990-talet.

Censurerade detaljer om Ukrainas historia sedan februari 2014: 

Nu, borde du bli förvånad över att det amerikanska etablissemanget skulle lura dig till denna grad?

Ja och nej.

En person med skickligheten och ambitionen att kämpa sig ut ur den regerings-påtvingade okunnighet som väst utsätts för, skulle med en stor vilja, gräva fram all information som behövs för att få en objektiv överblick över de många sätt USA etablissemanget har lurat sina medborgare gång på gång sedan 1800-talet i syfte att ta bort olaglig vinning från främmande länder och till och med från medborgare i USA, i syfte att ursäkta oförlåtliga krig och sanktioner mot människor som absolut inte är fiender till det amerikanska folket.

Men om du inte känner för en herkulisk vilja, här är en ganska komplett katalog över bedrägerier i MSM som ledde till krig eller andra katastrofer.

2 – Jag har en smygande misstanke om att Kievs marionettregim bokstavligen inte har någon kontroll över de radikala nationalister och nynazistiska miliser som Kiev nu dåraktigt har integrerat i sin militär.

Nazistiska symboler på ukrainsk soldats hjälm

Även om det är tydligt att Biden vill ha krig i Ukraina är det så illa att han kan få smaka på det, även om det inte ligger i Kievs intresse att eskalera de ukrainska attackerna mot civila.

Ändå finns det inget släpp. Attackerna eskalerar, även inför en potentiell stor vedergällningsoffensiv från Ryssland.

Jag hade en gång läst att den ukrainska centralregeringen, om den kan kallas så, inte har någon kontroll över de radikala elementen och att kriget har ett eget sinne.

Om så är fallet, så kommer vi naturligtvis att bevittna den här typen av galenskap och någon gång kommer Putin att ge ordern och sätta stopp för det.

Putin undertecknar dekret som erkänner Luhansk och Donetsk på måndag

Naturligtvis, samtidigt är denna upptrappning till Biden-regimens fördel, så vi har två möjligheter:

1 – Marionettspelarna i Washington ligger bakom denna upptrappning, som distrakterar från det här Vita husets urusla prestanda och alla ohjälpliga problem med ekonomin och de skenande bränslepriserna, och

2 – de galna nynazisterna agerar på egen hand.

Eller båda.

***

Så vad blir konsekvenserna av de sanktioner som USA inför?

Tja, vi kan säkert förutsäga att gaspriserna kommer att gå igenom taket nu när hjärndöde kanslern Olaf Scholz meddelade att han avbryter certifieringen av Nord Stream 2-rörledningen.

Dmitry Mdvedev, vice ordförande i det ryska säkerhetsrådet, twittrade:

”Tysklands förbundskansler Olaf Scholz beordrade att stoppa certifieringen av Nord Stream 2. Välkommen till den nya världen där européer snart kommer att betala
2 000 euro per tusen kubikmeter gas.”

Och för dem som väntar på den härliga dagen då ”grön” och ”ren” energi gör rysk gas överflödig, här är lite kallt vatten för dig:

Det visar sig att grön energi utan kärnkraft (som Tyskland avstod för flera år sedan) helt enkelt inte kan ersätta fossilt bränsle. Det är för dyrt. Och vad gör då de inkompetenta i Europa åt det?

De ställde upp för ett ekonomiskt Armageddon.Kategorier:Media, Rättsstat, Världspolitik, Video

Etiketter:,

%d bloggare gillar detta: