Mainstream Press har en falsk rubrik som kunde ha startat WW3

mainstream press har en falsk rubrik som kunde ha startat wwiii

Allt för ofta sätter de amerikanska medborgarna och resten av världen i stort så mycket tilltro till mainstreammedia att de leds in i farliga och dödliga situationer – helt baserade på lögner. Ett iögonfallande och extremt relevant exempel är hur företagsmedia blev en papegojorganisation för lögnerna som ledde fram till invasionen av Irak 2003.

”Underrättelser som samlats in av denna och andra regeringar lämnar inga tvivel om att den irakiska regimen fortsätter att äga och dölja några av de mest dödliga vapnen som någonsin utarbetats”,  hävdade den dåvarande presidenten George Bush i ett offentligt tal den 17 mars 2003. ”Denna regim har har redan använt massförstörelsevapen mot Iraks grannar och mot Iraks folk.”

Bushs påståenden ifrågasattes inte bara av experter på mänskliga rättigheter, utan av FN:s vapeninspektörer och otaliga andra – kort efter att USA invaderade den suveräna nationen tog New York Times lusten för att fylla i en lämplig casus belli .

Nästan två decennier efter att hundratusentals oskyldiga människor slaktades i konflikten som skapades av USA, vet världen – det fanns aldrig några massförstörelsevapen.

Medan USA ofta uppfinner falska historier för att övertyga befolkningen att stödja dess krig för vinst, blir dess media papegojor med andra farliga falska nyheter som har potentialen för massiva och katastrofala resultat.

Exempel: ” Live: Ryssland invaderar Ukraina .” – Bloomberg Headline 4 februari 2022.

Med tanke på det nuvarande spänningsklimatet mellan Ukraina, Ryssland och USA, och Pentagons löfte att försvara den korrupta staten Ukraina med krigshandlingar, hade denna rubrik, som gick på Bloomberg – i 30 minuter – en potential för absolut förödelse.

När läsarna klickade på länken förde det dem till en fel sida, men rubriken ensam räckte för att framkalla masshysteri.

”Jag gick in på sajten och såg de senaste nyheterna men visste att det inte var verkligt eftersom jag har att göra med Ukraina och kommer att vara en av de första som får veta det”, säger Olga Lautman, en rysk analytiker, till The NY Post. ”Det är bisarrt och att ha med ett ganska stort misstag att göra med tanke på att detta är en potentiell storskalig invasion och alla är på sin kant”.

Att lyfta fram den potentiella faran med en sådan krigshetsande försumlighet är det faktum att det föranledde ett direkt svar från Ryssland, som hänvisade till situationen som ”farlig”.

”Den här situationen gör det tydligt hur farliga sådana spänningar är, som har utlösts av dagliga aggressiva uttalanden som vi hela tiden hör från Washington, europeiska huvudstäder och London,” sade den ryska presidentens talesperson Dmitrij Peskov till Tass, den ryska nyhetsbyrån.

På frågan varför i helvete de skulle lägga upp en sådan potentiellt krigsstartlögn, kritade en talesperson för Bloomberg det till ett ”usch, vad vi är dåliga”.

Även om ett misstag kan avskrivas utan större granskning, är detta andra gången. Bloomberg har gjort detta de senaste åren. Som TFTP rapporterade 2017 körde Bloomberg en liknande rubrik som nästan också startade det tredje världskriget.

Under den årliga firandeparaden ”Day of the Sun” i Nordkorea (som firar födelsen av nationens grundare), sprängde Bloomberg en rubrik om att den kinesiska nyhetsbyrån Xinhua rapporterade att Nordkorea har avfyrat en projektil.

NORDKOREA SLÄDER PROJEKTIL, MEDIA SÄGER: XINHUA

Efter att de nästan startade tredje världskriget skyndade både Bloomberg och Xinhua att korrigera rubrikerna men det hade redan satt länder i hög beredskap. Lyckligtvis var deras tillbakadraganden tillräckligt lägliga för att undvika faktiska militära konfrontationer. Men inte förrän resten av västerländsk media spred liknande rubriker.

Mainstream-kanaler över hela världen – som vi blir tillsagda att lita på – tog alla upp en falsk rubrik och skickade nästan världen in i en katastrof.

Med stor räckvidd följer ett stort ansvar. Att felaktigt papegoja helt falsk information som potentiellt skulle kunna starta ett världskrig för miljoner av dina läsare, utan att först kontrollera fakta, är minst sagt oansvarigt.

Ändå är vi här igen, samma förlopp, som gör samma potentiellt förödande misstag.

Inte överraskande har Bloomberg inte tagits bort från Facebook eller Twitter. De har inte skadats av Googles algoritm, och nästan ingen rapporterade om deras katastrofala misstag. Uppenbarligen är det bara bra att eventuellt starta det tredje världskriget – men fan för de människor som står upp för medicinsk frihet.Kategorier:Media, Rättsstat, Världspolitik

Etiketter:, , ,

1 svar

%d bloggare gillar detta: