Fiendskap växer mellan Trump och militären angående vaccinationsförespråkande

En omöjlig klyfta skiljer nu Donald J. Trump från de högt uppsatta militärbefälhavarna ”White Hat” som för inte så länge sedan lovade att stödja hans krig mot Deep State i hopp om att återställa amerikanskt välstånd för patriotiska medborgare. Även om de fortfarande förföljer, fångar och fängslar Deep State-spelare, har militären nått en brytpunkt med Trump angående hans lysande stöd för vaccinationer och boosterskott.

Som rapporterats tidigare irriterade Trump förra månaden en MAGA-publik i Dallas när han uppmanade supportrar att skaffa vacciner och boosters, och sa att han hade fått en boost och att Covid-19-vacciner hade räddat tiotals miljoner liv. Han vänder sig sedan mot den konservativa kommentatorn Candace Owens, som ifrågasatte hans ståndpunkt om vaccinets säkerhet och effektivitet. Trump hävdade utan bevis att sjukhusen är överösta med ovaccinerade patienter, och han hävdade att personer som fått vacciner och boosters ”inte blir sjuka.” Hans amorösa hyllning till Operation Warp Speed och vaccinerna gav honom ett telefonsamtal från mannen som var hans viktigaste militära allierade, marinkårens general David H. Berger. Han bad den 45:e presidenten att dämpa vaccinretoriken.

På senare tid har Trumps ambivalens om vem som ska vaccinera sig och när satt MAGA i ett problem, eftersom de är osäkra var han står. I en NPR-intervju på onsdagen hypade Trump vaccinationer: ”Vaccinerna, jag rekommenderar att du tar dem. Många rekommenderar dem. Och det tycker jag är väldigt viktigt. Personligen känner jag mig väldigt bekväm med att ha tagit dem. Jag har absolut ingen efterklang.” Dagen efter sa han att han inte förstod varför någon som har haft och tillfrisknat från Covid-19, och förmodligen har antikroppar, skulle vaccineras.

Hans gungbräda har nu utökat klyftan mellan honom och den amerikanska militären.

”Han skickar blandade budskap som skadar hans trovärdighet. Ingen vill ifrågasätta hans karaktär, men Trump måste leverera ett tydligt och konsekvent budskap. Han är antingen för vacciner och boosters, eller emot dem. Vi har rätt att veta, och det har hans bas också, säger marinkapten Thomas Wheeler, som tjänstgör under general Berger.

En andra inflytelserik militär källa, denna som vill förbli anonym, tillskrev Trumps förespråkande av vaccin till sitt ego.

”Donald Trump har mycket stolthet och gillar inte att erkänna misslyckande. Han blev lurad att starta Operation Warp Speed och skynda ut med farliga vacciner på marknaden. Se, Trump har gjort mycket för det här landet, det är inte ifrågasatt, men han borde komma ut och säga att han blev lurad och berätta sanningen om de tusentals och åter tusentals människor som blir sjuka eller döda av vaccinationen. Omicron dödar ingen, det är vaccinerna. Och hans motvilja mot att komma fram skadar vårt uppdrag och honom också”, sa den källan.

Dessutom nådde RRN kontakter vid U.S. Navy Judge Admiral General’s Corps.

”Många av de människor vi åtalade dömdes, åtminstone delvis, på grund av deras Covid-brott – Bill Gates, Andrew Cuomo och Gavin Newsom ska vi tänka på. Hur kan vi med gott samvete rikta in oss på dem om Trump främjar, även om han inte är för ett mandat, vaccinerna i media. Att säga att han motsätter sig mandat är inte ett tillräckligt starkt uttalande. Antingen har han valt den här riktningen själv, eller så får han dåliga råd, och de kommer inte från oss, säger kapten Nathan Brown på JAG:s straffrättsavdelning.

På frågan om vilken hållning JAG kommer att ta om Trump fortsätter på kursen, sa kapten Brown: ”Det är i slutändan inte mitt beslut. Folk som är högre än mig i befälsordningen är inte nöjda och vill att han ska göra en omvändning. Jag kan säga så här: Trump aktiverade folkresningshandlingen, men han är inte immun mot den.”Kategorier:Hälsa, Media, Rättsstat, Världspolitik

Etiketter:, , ,

%d bloggare gillar detta: