Trump kommer att lansera TRUTH Social App i februari

Donald Trump

Fredagen den 7 januari 2022
https://www.newsmax.com/finance/streettalk/donald-trump-truth-social-app/2022/01/06/id/1051347/?ns_mail_uid=6f112660-8c13-4dda-8863-000054bd4109&ns_mail_job=DM285333_01062022&s=acs&dkt_nbr=010504nhzdgu

Tidigare president Donald Trumps nya mediesatsning planerar att lansera sin sociala medieapp Truth Social på Presidents Day, den 21 februari, enligt en Apple Inc. App Store-lista.

TRUTH Social, Trump Media & Technology Groups (TMTG) alternativ till Twitter, är tillgängligt för förbeställning innan den går live.

I likhet med Twitter erbjuder appen funktioner för att följa andra människor och trendiga ämnen, enligt demobilder.

Appens lansering skulle komma 13 månader efter att Meta Platforms Inc.:s Facebook och Twitter förbjöd Trump för att ha uppmuntrat sina anhängare att delta i attacken den 6 januari på US Capitolium baserat på ogrundade påståenden om omfattande bedrägerier i presidentvalet 2020.

För att markera ettårsdagen av attacken sa president Joe Biden på torsdagen att hans föregångares påståenden kan reda ut rättsstatsprincipen och undergräva framtida val.

TMTG och Apple svarade inte på förfrågningar om kommentarer, men en källa som är bekant med saken bekräftade att den 21 februari är det planerade lanseringsdatumet för appen.

Lanseringen förväntas bli det första av tre steg i TMTG:s utveckling. Den andra skulle vara en prenumerationsvideo-on-demand-tjänst som heter TMTG+ med underhållning, nyheter och poddsändningar, enligt företagets webbplats. En investerarpresentation i november visade att TMTG också vill lansera ett poddnätverk.

TMTG värderas för närvarande till 4,3 miljarder dollar baserat på aktiekursen för Digital World Acquisition Corp. TMTG gick i oktober överens om att slå sig samman med blancobolaget till en värdering av 875 miljoner dollar.

Trump-anhängare och privata investerare har snappat upp Digital Worlds aktier och satsar på att Trumps popularitet med sin republikanska politiska bas kommer att översättas till kommersiella framgångar.

Förvärvsaffären med blankcheck står inför regulatorisk risk. Den demokratiska amerikanska senatorn Elizabeth Warren bad Securities and Exchange Commissions ordförande Gary Gensler i förra månaden att undersöka den planerade fusionen för potentiella brott mot värdepapperslagar kring avslöjande. SEC har avböjt att kommentera om de planerar några åtgärder.

TMTG tog förra månaden in ytterligare 1 miljard dollar från privata investerare.

Trump ställde in en presskonferens på hans egendom Mar-a-Lago i Florida som hade planerats till den 6 januari, vilket markerar ettårsdagen av Capitolattacken. Han sa att han istället kommer att avge anmärkningar vid ett möte i Arizona den 15 januari.Kategorier:Media, Världspolitik

Etiketter:,

%d bloggare gillar detta: