Dick Cheney arresterad!


Läs också:

Dick Cheney flyr USA för Nya Zeeland


Den vanärade före detta vicepresidenten Dick Cheney arresterades på julafton när han diskret försökte ta sig in i USA igen för att tillbringa helgen med sina döttrar – Liz och Mary – i den senares hem i Virginia, sa en representant för generaladvokatens kår som talade under anonymitet.

Som Real Raw News rapporterat tidigare, hade 9/11 hjärnan den 11 november flytt från USA för Nya Zeeland efter att ha upptäckt, uppenbarligen, att han, liksom sin tidigare chef George W. Bush, var målet för en militär arresteringsorder. Bush greps den natten, men Cheney hade en sofistikerad flykt- och undanflyktsplan som hjälpte hans flykt.

”JAG och OMC fick agerande underrättelser om att Cheney skulle återvända till USA ombord på en oplanerad och odeklarerad CIA Boeing 777-200 på väg till Miami. När underrättelsen kom in hade han redan varit i luften en tid, och flyget var planerat att landa någon gång runt 16:00-tiden på julafton. Han var redan halvvägs hit, så vi hade bara timmar på oss att komma igång, säger vår källa.

Utan att avslöja specifika operativa detaljer sa han att civilklädda amerikanska specialstyrkor hade bemannat flygplatsen före Cheneys ankomst. Klockan kvart över fyra såg observatörer med kikare den omisskännliga profilen hos den tvåmotoriga, breda kroppen vid sista inflygningen. Den landade på bana 9 men tog inte taxi till någon av flygplatsens internationella terminaler, vilket är brukligt för flyg som anländer från utlandet; istället taxade planet till och stannade utanför en underhållshangar norr om terminalerna. Motorerna spolades ner och en pushback bogserare bogserade mobila ramptrappor bredvid jumbojeten. När dörren öppnades var det bara en person som lämnade planet. Det var Richard Bruce Cheney.

Cheney gick omedelbart in i en svart limousine med diplomatiska registreringsskyltar som hade svängt upp nära ramptrappan bara sekunder efter att han lämnat planet.

”Specialstyrkorna hade två val: ta honom där eller hänga efter fordonet. De ville inte skapa en scen och valde att följa limousinen, säger vår källa.

Hilton Miami Airport Blue Lagoon Hotel near Miami Airport

I civila fordon skuggade SF-teamet limousinen flera mil från flygplatsen till ett underjordiskt parkeringsgarage på Hilton Miami Airport Blue Lagoon Hotel, (bilden) till synes där Cheney planerade att stanna över natten eller byta fordon för att undvika potentiella förföljare.

Specialstyrkor blockerade limousinen, fångade den orörlig mellan deras ofarliga Range Rovers och omgav den sedan med dragna vapen och beordrade de åkande att genast gå ut ur fordonet. Chauffören följde och lämnade över sin legitimation. Han identifierade sig själv som Yusuf Hamza (bilden), pakistansk medborgare och CIA-tillgång, och hävdade att han var på ett diplomatiskt uppdrag och transporterade en VIP från Miami International till Miamis regionala flygplats. Han sa att han, hans fordon och eventuella passagerare hade full diplomatisk immunitet mot husrann-sakningar, beslag och arresteringar.

”Immuniteten upphävd,” sade SF:s befälhavare till honom.

När Cheney vägrade att lämna fordonet sänkte SF plexiglasväggen som skilde åt förar- och passagerarutrymmet och höll en pistol direkt riktad mot hans panna.

”Cheney kom så småningom ut, men det skedde inte innan han gav det vanliga Deep State-spelet: ”Vet du vem jag är? Jag äger dig. Era liv är över.’ Den sortens överträdelser. Sedan sa han att han bara försökte ta sig till Virginia för att träffa sin familj i julklapp. Förmodligen inte den jul han ville ha. En sak är säker, han kommer att tillbringa nyår på Guantanamo Bay, säger vår källa.

Både Cheney och Hamza har förts till ett interneringscenter för åtgärd, sa vår källa avslutningsvis.Kategorier:Media, Rättsstat, Världspolitik

Etiketter:, ,

%d bloggare gillar detta: