George W. Bush Militär Tribunal: Dag 4 och domslut

By Michael Baxter – December 17, 2021
https://realrawnews.com/2021/12/george-w-bush-military-tribunal-day-4-part-i/

Tidigare rättegångsdagar finns här:
https://bakomkulisserna.biz/2021/12/17/george-w-bush-infor-militar-tribunal/


Detta är från onsdagen. Det var ingen rättegång på tisdagen av skäl som jag inte fått.

I början av onsdagens rättegång producerade vice amiral Darse E. Crandall ytterligare en ljudkassett som innehöll ännu ett Oval Office-samtal som Donald Rumsfeld hade spelat in i hemlighet. Han berättade för panelen bestående av tre tjänstemän att bandet, med rösterna från Rumsfeld, Bush och Cheney, gjordes ungefär fem dagar efter att Tornen föll till damm. På den bad den tilltalade Cheney om ett ungefärligt antal dödsfall.

Cheney: ”Det ser ut som att det är några få fler än vi förväntat oss.”

Bush: ”Hur många fler är några få?”

Cheney: ”Så, vi vet inte exakt, men det skulle inte vara orimligt att säga någonstans mellan 6 500-7 000 i New York.”

Bush: ”Vad fan, Dick, du sa att det skulle bli några tusen. Det är som två, inte sex eller sju. Fan.”

Cheney: ”Vi förväntade oss inte att många människor skulle vara i tornen en tidig tisdag morgon, George, och det är inte som att jag kunde ringa flygplanen och säga ”hej, vi måste ställa in för idag”.

Bush: ”Jag kan inte berätta för landet att 7 000 människor dog i New York. Jag kommer aldrig att bli omvald”.

Cheney: ”Vi mildrar slaget genom att säga att det är typ 2 000-3 000. Nationen kan hantera det”.

Bush: ”Jag önskar att vi kunde säga några hundra”.

Rumsfeld: ”Det driver upphävandet av misstro ganska långt”.

Bush: ”Om vi säger 3 000, hur ska vi då stå för ytterligare 4 000 personer. Det kommer att vara 4 000 jävla familjer som skriker till media och alla som lyssnar på att deras folk dog och inte rapporterades”.

Cheney: ”Vi måste kasta ett ben till några människor”.

Bush: ”Det måste vara ett ganska stort jävla ben, Dick, och jag vill inte att det ska flisas ner på min sida”.

Cheney: ”Lita på mig. Jag tar hand om det”.

Rumsfeld: ”Det kommer att vara bra för ekonomin. Tusentals nya miljonärer över en natt”.

Vice amiral Crandall stoppade bandet. Han hävdade för panelen att den tyranniska trion inte bara planerade 9/11 utan också konspirerade för att dölja en outhärdlig dödssiffra av rädsla för att förlora politisk prestige. Cheneys saudiska och israeliska kontakter, sa han, kunde tjäna enormt på arrangemanget, och att skylla tragedin på först Osama Bin Laden och sedan Khalid Sheikh Mohammad var ett sken av att använda militären från den tiden för att både bomba ut skiten ur Afghanistan och lägga beslag på 200 000 hektar värdefulla opiumfält.

Bushs advokat, David Aufhauser, reste sig. ”Vad är detta? Du låter som att du stöder talibanerna, amiral.”

”Ingen stöder talibanerna, herr Aufhauser. Och de står inte inför rätta här i dag, men din klient, George W. Bush, gör det. Kommissionen skulle uppskatta om du kan avstå från fler utbrott”, sa vice amiral Crandall.

”Aldrig i min juridiska karriär har jag sett ett så illvilligt åtal”, mumlade Aufhauser. ”Jag kommer inte att vara tyst. Att vara tyst är en otjänst för min klient. Denna rättegång måste skjutas upp och flyttas till en annan plats som inte drivs av den amerikanska militären.”

Hans passionerade monolog fick vice amiral Crandall att få honom avlägsnad från rättssalen. Tribunalen, förklarade han, skulle återupptas efter ett lunchuppehåll.


Militären fäller George W. Bush

Michael Baxter

Militärkommissionen som har befogenhet att avgöra George W. Bushs öde fann den före detta presidenten skyldig till förräderi och mord och beslöt på torsdagen att han skulle hängas tills han var död.

Panelen bestående av tre tjänstemän som hade till uppgift att väga militärens bevis mot Bush fattade ett beslut efter att ha hört flera dagars heta vittnesmål.

På torsdagen återvände Bush till Guantanamo Bays södra rättssal utan förmånen att ha sin advokat närvarande, den sistnämnde hade kastats ut från förfarandet på onsdagen för att han vägrade att stävja sitt teatraliska, känslomässiga utbrott. Aufhauser hade lovat att överklaga som svar på hans utvisning, men det är osäkert till vem han skulle vidta sådana åtgärder.

Ytterligare två vittnen – båda medverkade via ZOOM – på torsdagsmorgonen vittnade om att George W. Bush hade varnat dem att till varje pris undvika New York City, och särskilt nedre Manhattan, den 11 september, och med Bushs meddelande kom en varning: Håll det konfidentiellt, annars.

Rick Osborne, en långvarig vän till familjen Bush och tidigare utredare för Texas Rangers Division, berättade för panelen att han och hans familj hade planerat att semestra i New York veckan den 10 september, men avbröt den 8 september efter att ha fått ett olycksbådande telefonsamtal från den tilltalade.

”Han berättade för mig att hans underrättelsepersonal fick trovärdig information om att en terroristattack kan inträffa i New York den veckan, och han uppmanade mig att skjuta upp min resa. Jag pressade honom för mer information – det är vad utredarna gör – men han sa inte så mycket mer. Sa bara till mig i jävligt tydliga ordalag att hålla min käft om hans försiktighet eftersom det var en fråga om nationell säkerhet, säger Osborne till panelen.

”Och som medlem av polisen kände du inte att det var nödvändigt att utreda vidare eller berätta för någon?” tryckte vice amiral Crandall  på honom.

”Vem fan skulle jag berätta för? Han var George W. Bush, presidenten. I efterhand önskar jag att jag hade det, men jag kan inte gå tillbaka i tiden, sa Osborne.

Nästa att vittna var ingen mindre än James Baker, som tjänstgjorde som Vita husets stabschef och USA:s finansminister under president Ronald Reagan, och som USA:s utrikesminister och Vita husets stabschef under president George H. W. Bush. Den 91-årige statsmannen hade en läkare vid sin sida och en näskanyl i näsborrarna. Han kämpade för att tala och sa mellan flämtande andetag att han också hade blivit tillsagd av den tilltalade att undvika New York och DC veckan den 10 september.

”Jag hade ett offentligt taluppdrags engagemang planerat i New York och Washington den veckan,” sprattlade Baker. ”Det var antingen två eller tre dagar före 9/11 – jag kommer inte ihåg vilken dag – då ringde ”Dubbel idegranen” (Bush smeknamn) till mig och sa åt mig att stanna hemma den veckan eftersom något stort var på väg att hända. Jag ville ha mer information, men han slog bort det, utan ordlek, och blev tyst. Men sa till mig att både han och hans far behövde att jag skulle hålla det hemligt. Jag har känt dem hela mitt liv, men jag visste bättre än att passera dem. Massor av tomt utrymme i västra Texas, om du förstår vad jag menar”.

”Varför kommer du fram med det nu?” frågade vice amiral Crandall.

”Jag har inte mycket tid kvar, och om det ens finns en liten chans att jag inte hamnar i helvetet, så tar jag den”, svarade Baker.

Vice amiral Crandall hävdade att vittnesuppgifter, i kombination med Rumsfeld-banden, definitivt bevisade att George W. Bush, Dick Cheney och Donald Rumsfeld var arkitekterna bakom 9/11.

Även om han hade fler ”bevis” att ge som bevis, sa panelen att den hade hört tillräckligt för att inte bara finna Bush skyldig utan också rekommendera honom att bli hängd för brott mot Amerika. De 3 officerarna fann honom skyldig till förräderi och höll honom till svars för varje förlorat liv den 9/11.

Vice amiral Crandall bekräftade domen och han satte George W. Bushs avrättningsdatum till tisdagen den 4 januari.

(Obs: Gavin Newsoms tribunal försenades och är nu planerad att börja den 27 december).Kategorier:Media, Rättsstat, Världspolitik

Etiketter:, ,

%d bloggare gillar detta: