George W. Bush inför militär tribunal

 

George W. Bush nekades domstolsförlängning

Spänningarna ökade på fredagsmorgonen mellan U.S. Navy Judge Advocate General’s Corps och advokater som var planerade att representera förre presidenten George W. Bush, där den sistnämnde begärde fortsatt insamling av befriande bevis.

Rådgivare från advokatfirman Williams & Conolly anlände till Guantanamo Bay på fredagen, fem dagar före Bushs domstolsdatum, och hävdade att militären hade gett dem otillräcklig med tid att förbereda ett försvar. Senior advokat David D. Aufhauser hävdade Bushs oskuld men krävde ytterligare 90 dagar för att förbereda ett vederläggande av, vad han kallade, militärens märkliga anklagelser. Dessutom sa de att JAG:s beslag av dokument och elektroniska enheter från Bushs Crawford-ranch bröt mot hans rättigheter i det Fjärde Ändringsförslaget, och därför borde vara otillåtet i domstolar.

Lt. Dawn Cusumano, en juniormedlem i JAG:s team för nationella säkerhetstvister, noterade att Bushs arrestering ägde rum den 11 november, vilket gav hans juridiska team nästan en månad på sig att sätta upp sitt försvar, och frågade varför, om Bush var oskyldig, de behövde tre ytterligare månader.

”Eftersom ditt ämbete har tillverkat flagranta falska anklagelser mot vår klient,” svarade Aufhauser.

”Herr. Aufhauser, om du är beredd att anklaga våra ämbeten för att tillverka bevis för att felaktigt åtala din klient, ja, det är allvarliga anklagelser som du bör vara beredd att backa upp. Vice amiral Crandall har tålamod, men han tolererar inte dårskap”, sa löjtnant Cusumano.

”Detta är inte en civil domstol; det är en militärkommission. Vi är inte skyldiga till det, och det vi har delat med oss har vi gjort av professionell artighet, svarade Lt Cusumano.

Aufhauser bad sedan om att få prata med vice amiral Crandall och sa att han kände sig personligen förringad eftersom JAG hade skickat ”bara en löjtnant” för att utvärdera hans begäran.

Löjtnant Cusumano ursäktade sig från konferensrummet och sa till Aufhauser att hon skulle ringa ett telefonsamtal, för att återkomma en minut senare med vice amiral Crandalls svar.

Förfrågan avslogs.

”Det här är upprörande,” skällde Aufhauser, ”vi kommer att möta honom i rätten”.

Bushs tribunal börjar på GITMO på onsdag morgon.


George W. Bush militärtribunal: Dag 1

Onsdagen den 8 december
https://realrawnews.com/2021/12/george-w-bush-military-tribunal-day-1/

Officerarna i panelen för att döma militärens fall mot George W. Bush satt tysta medan den tilltalade, fjättrad vid handlederna och flankerad på bägge sidor av en uniformerad parlamentsledamot, gick in i GITMOs södra rättssal och tog plats bredvid sin advokat, David D. Aufhauser vid försvarsbordet. Bredvid dem fanns ett myller av yngre advokater klädda i mörka kostymer och dystra slipsar, en konklav av juridiska hjärnor anställda till synes för att skrämma militärens beslutsamma åklagare, vice amiral Darse E. Crandall.

Innan han inledde ett inledande uttalande som varade i nästan 3 timmar, försäkrade vice amiral Crandall för alla närvarande att JAG och OMC utförligt hade granskat panelen för opartiskhet, en rättvis rättegång. Han skämtade dock med att av de 250 officerare som JAG hade intervjuat, visade endast 3 ingen partiskhet eller hat mot den tidigare presidenten.

”Vi var tvungna att göra omfattande intervjuer eftersom det var nästan omöjligt att hitta poliser vars liv inte hade påverkats på något sätt av den tilltalades brott”, sa vice amiral Crandall och provocerade fram en invändning.

Aufhauser hävdade att vice amiral Crandalls kommentar var tillräckligt inflammatorisk för att befläcka panelen och krävde en en ogiltig rättegång.

”Min kommentar var inte av illvilja, utan faktisk, herr Aufhauser. Det här fallet kommer att åtalas utan passion eller fördomar, och det kommer inte att bli någon ogiltig rättegång”, svarade vice amiral Crandall.

Han sa att JAG:s bevis demonstrativt skulle bevisa att George W. Bush, medan han tjänstgjorde som USA:s 43:e president, medvetet begick flera förräderier mot nationen och dess folk, och att dessa överträdelser, som inkluderade krigsförbrytelser och konspiration med fientliga utländska regeringar, bidrog till att
8 793 soldater dog i Irak och Afghanistan.

”Bevis kommer att visa att Bush tjänade enormt på sina illegala krig,” sa vice amiral Crandall”, och det är delvis därför som vi söker ”1 räkning om mord” för varje liv som förlorats under dessa krig. Att konsolidera dödsfallen till ett mindre antal anklagelser skulle marginalisera de förlorade liven, de förstörda familjerna”.

Medan han talade satt George W. Bush tyst bredvid sin advokat med ett undanskymt flin i hans rynkiga ansikte. Då och då nickade han eller skakade på huvudet, men, tydligen på sin advokats inrådan, satt han annars orörlig och lugn.

Aufhauser var inte så lugn, hans bullrande röst ekade i hela kammaren, eftersom vice amiral Crandall sa att han skulle bevisa bortom allt tvivel att Bush hade ljugit om antalet människor som omkom i World Trade Centers norra och södra torn. JAG, sa han till panelen, hade bevis som direkt motverkade officiell berättelse.

”Vi har blivit ledda till att tro att 2 997 dog när tornen föll. Detta var en lögn för att mildra sprängningen, så att säga. Det verkliga antalet är mellan 6 950-7 000, och när vi börjar diskutera bevisen och presenterar vittnen på fredag kommer du att se hur vi kom fram till det antalet. Du kommer att höra en ljudinspelning av Bush, med hans egen röst och ord, som diskuterar med sin ledande personal anledningar till att fördunkla sanningen, sa vice amiral Crandall.

”Vad är detta?” sa Aufhauser. ”Till och med kommissionens rapport från 9/11 fritog min klient allt ansvar för 9/11. Tragisk förlust av liv, ja, men inte min klients fel”.

”Din klient har beställt rapporten. Den pekar på alla utom honom och Cheney. Våra bevis kommer att bevisa att rapporten är fylld med felaktigheter och villfarelser för att flytta bort skulden från den tilltalade, säger vice amiral Crandall. ”Åklagaren kommer också att bevisa att inget plan träffade Pentagon och att United Airlines Flight 93, på Bushs och Cheneys order, sköts ner. Bocken stannar inte där”.

De påtagliga förlusterna efter döden var uppenbara och massiva, sa han, och ajournerade tribunalen till fredag morgon.


George W. Bush militärtribunal: Dag 2

10 december 2021

George W. Bush hade varit president i mindre än ett år när tankar på rikedom, makt och inflytande förtärde hans formbara sinne och satte honom på en enkelriktad väg till ondskan. Influerad av en vicepresident vars moraliska förvirring översköljde hans egen, omvandlade Bush Oval Office till en håla av fördärv, en olycksbådande helgedom där han och hans cancersjuka kabbal planerade att döda tre flugor i en smäll, som en modifierad version av hur ordspråket lyder. Att hitta ett sätt för att legitimera och beslagta utländsk olja och samtidigt fånga och dra nytta av de vidsträckta opiumfälten som täcker Afghanistans vidsträckta landskap. Han ville naturligtvis också avsluta det som hans far hade påbörjat i Irak – att avsätta eller mörda Saddam Hussein. Dessutom ansåg Bush att amerikaner hade för många friheter, och han försökte desperat inskränka de rättigheter och friheter som amerikanerna värdesätter.

Det var vice amiral Darse E. Crandalls öppningsmeddelande, när George W. Bushs tribunal återupptogs på fredagsmorgonen i Guantanamo Bay.

Överraskande nog sa Bushs advokat David Aufhauser att han skulle avstå från ett inledande uttalande, istället för att välja att lämna kommentarer efter att JAG lagt fram sin sak.

Det första föremålet vice amiral Crandall presenterade som bevis var en mikrokassett med tre distinkta röster: George W. Bush, Dick Cheney och Donald Rumsfelds. Tre oberoende experter, berättade han för panelen, hade digitalt jämfört rösterna på bandet med över 150 allmänt tillgängliga inspelningar av de tre männen och fastställt med rimlig säkerhet (97,5 %) att rösterna verkligen tillhörde Bush, Cheney och Rumsfeld.

”Vi vet inte det exakta datumet för när denna konversation ägde rum, men vi kan dra slutsatsen genom konversationen att det var ungefär tre månader före 9/11,” sa vice amiral Crandall och tryckte på play-knappen.

Bush: ”Om vi ​​gör det här måste vi gå all in, du vet. Och när det är klart kommer vi att behöva en jävligt bra ursäkt för att sälja till kongressen, och våra händer, de måste vara gnistrande rena.”

Cheney: ”De kommer inte att ha några kopplingar till oss. Och våra händer – ja, de kommer att badas i blekmedel”.

Bush: ”Hur mycket kommer det här att kosta?”

Cheney: ”Vem bryr sig? Det är inte våra pengar (Cheney skrattar) och vi blir rikare på skattebetalarnas bekostnad. Jag kan ställa in allt, men jag behöver ditt ok till det”.

Rumsfeld: ”Om vi ​​vill att det här sker i september har vi inte mycket förberedelsetid, kanske 3 månader.”

Cheney: ”Don, regeringen arbetar effektivt när vi behöver det. Vi gör detta, och mycket information som vi inte vill offentliggöra försvinner för alltid. Vi skyller på Bin Laden – jag tror inte att vi behöver honom längre – och efter att dammet har lagt sig i New York och Washington, bombar vi skiten i Kabul. Ingen bryr sig om vi förstör några gamla stenbyggnader och halmhyddor. Och du får visa upp glänsande nya vapen.”

Bush: ”Och världen kommer att köpa det? De kommer att tro att några dåligt finansierade jihadister lyckades genomföra den mest sofistikerade och dödliga terrorattacken i historien, och på amerikansk mark? Jag är helt för att döda jävlarna, Dick, men kommer de att tro på det här?”

Cheney: ”Du är den jävla presidenten, George, de kommer att tro på vad du än säger till dem att tro på.”

Vice amiral Crandall pausade bandet. ”Detta är uppenbarligen inte det första samtalet de hade om planeringen av 9/11, men bara detta talar mycket och…”

Aufhauser stod och gjorde en invändning. ”Det här verkar mycket olämpligt. Du har plötsligt ett magiskt band, en rykande pistol och förväntar dig att vi ska acceptera dess legitimitet. Tills nu hade försvaret ingen kännedom om bandet. Hade det inte varit korrekt att ge oss en kopia, så kunde vi också ha låtit testa dess äkthet. Kan du berätta för oss, varifrån du fick tag i det här bandet?”

”Jag kan säga: Rumsfeld klarade det. Allt jag kan säga är att det upptäcktes bland hans personliga ägodelar efter att han begick självmord vid sin domstol, säger vice amiral Crandall.

”Varför skulle han ha gjort en inspelning som så småningom kunde rikta misstankar mot honom?” frågade Aufhauser.

”Hur skulle jag veta, och det är inte vårt bekymmer. Kanske ville han ha en försäkring ifall planen skulle gå söderut och George och Dick försökte lägga skulden på honom, men jag ägnar mig inte åt spekulationer, bara fakta. Och faktum är att det är Gorge, Dick och Don på bandet”, sa vice amiral Crandall sardoniskt.

Aufhauser frågade varför, om bandet var äkta, satt inte Cheney bredvid Bush som medåtalad.

”Eftersom han flydde landet samma natt som George greps. Ett intressant sammanträffande, tycker du inte?” frågade vice amiral Crandall och spelade upp bandet.

Bush: ”Vilken typ av förluster tittar vi på på hemmafronten?”

Cheney: ”Så, några tusen, kanske fler.”

Bush: ”Åh, det är inte så illa.”

Rumsfeld: ”Varje strid har verkningar. Vi måste acceptera våra.”

Bush: ”Så länge vi inte får skulden för det”.

Cheney: ”Som jag sa, det kommer inte att hända”.

Medan bandet spelades verkade Bush oberörd, han stirrade helt enkelt glasaktigt i väggen när hans advokat ifrågasatte bandets sanningshalt.

”Innan vi hör mer, vice amiral Crandall, kan vi ta en paus tills på måndag, så att försvaret, med ditt samtycke, kan få det här bandet autentiserat under helgen. Jag ber också respektfullt om kopior av eventuella ytterligare bevis som du planerar att använda som vi inte har blivit medvetna om”, sa Aufhauser.

”Som du har blivit påmind tidigare är det här inte en civil rättegång. Vi behöver inte acceptera din begäran. Men jag ska ge dig en kopia av bandet över helgen”, sa vice amiral Crandall.

Han ajournerade tribunalen till måndag morgon.


George W. Bush militärtribunal: Dag 3, del I

Vice amiral Darse E. Crandall inledde måndagens sammanträde med att läsa en handskriven anteckning som Dick Cheney hade gett till George W. Bush i juni 2001. Experter på handskriftanalys, sa han till panelen, hade verifierat att texten och signaturen var Cheneys.

”Sedan vårt tisdagssamtal har vi nått kontakter. De håller med om priset är rätt. De vill ha mycket pengar. Det är trivialt jämfört med vad vi kommer att göra på lång sikt. Hälften innan, hälften när det är klart. Vi borde träffas för en lunch snart i New York eller Washington”, läste vice amiral Crandall.

Bushs advokat David Aufhauser ifrågasatte brevets äkthet och krävde att få veta hur JAG på ett magiskt sätt hade kommit i besittning av en papperslapp som var över 20 år gammal och hävdade att meddelandet var så dunkelt att ingen förnuftig eller intelligent person kunde dra slutsatser att avsikten var brottslig.

Aufhauser svettades, torkade svett från pannan och verkade synbart nervös. Hans dag hade inte börjat på ett bra sätt. Inför rätten erkände han för vice amiral Crandall att hans digitala kriminaltekniska expert hade autentiserat mikrokassetten som infördes i bevis på fredagen och medgav att rösterna på bandet ”sannolikt” var Rumsfeld, Bush och Cheneys.

Han tittade på lappen och kallade den en ”kycklingskråma”.

”Din klient är inte skicklig på att förstöra bevis,” sa vice amiral Crandall. ”Detta hittades bland annat bevis som beslagtagits på hans Crawford-ranch. Den här kommissionen erkänner fritt att Cheney gjorde all planering för 9/11. Bush har säkerligen inte hjärna för att göra det. Tills vi fångar Cheney, och vi kommer att fånga honom, kommer vi inte att veta allt. Men Bush hade slutgiltig auktoritet, och han missbrukade sin auktoritet för att föra krig mot detta land och världen. Panelen, inte du, herr Aufhauser, kommer att avgöra vilka bevis som är giltiga. Du har haft en chans att höra hela bandet; panelen förtjänar det privilegiet.”

Han återupptog bandet:

Cheney: ”Ju mindre du vet just nu, desto bättre. Trolig förnekelse. Du måste bara lita på att jag vet vad jag gör, George.”

Rumsfeld: ”Måste vara mångsidigt här. Jag vill inte vara den som förklarar varför 2,3 t saknas eller vart det tog vägen.”

Cheney: ”Ingen av oss kommer att behöva förklara någonting.”

Bush: ”Tänk om dina utländska vänner knullar det här, Dick? I vilken plan som helst kan en miljon jävla saker gå fel. Vi vill inte bli bitna i rumpan om det här går söderut.”

Cheney: ”Tro mig, jag kommer att ha planerat för varje olycka. Om det inträffar ett missöde kan vi använda lite vänlig eld för att avsluta jobbet och dölja det. Det skulle inte skilja sig från vad Clinton gjorde 96”.

Även om Cheney inte utvecklade vad som hände 1996, tror Real Raw News att han syftade på nedskjutningen av Flight TWA 800 i juli samma år.

Bush: ”Gör det rätt, Dick, gör det rätt.”

Vice amiral Crandall stoppade bandet och ajournerade tribunale till efter lunch.


George W. Bush militärtribunal: Dag 3, del II

Mjukt talande och tillbakadragen, var Donald Evans en anspråkslös figur i George W. Bushs korrupta administration. En mångårig vän till ”dubbel idegranen”, som han hänvisade till Bush, den Texas-födda energimogulen som blev en av många regeringsmedlemmar som Bush skänkte favorisering, en gest av ömsesidighet mot dem som svurit sin trohet till sina 43 år som en förtroendevald tjänsteman. Medan han tjänstgjorde som den 34:e handelssekreteraren höll Evans sig i skymundan och lämnade sällan sitt kontor om han inte kallades till möten. Knappt synlig till en början, försvann han i totalt dunkel tills han dök upp som ett vittne för åklagaren måndag eftermiddag vid Bushs militärdomstol.

Han dök upp på ZOOM för att vittna mot sin tidigare chef.

Vice amiral Darse E. Crandall talade till vittnet. ”Herr. Evans, den här kommissionen tackar dig för att du är här. Kan du berätta för den här panelen vad du sa till mig när du först intervjuades?”

Som väntat framförde Bushs advokat David Aufhauser en invändning och sa att det var ”mycket oortodoxt” att kalla ett vittne som han inte hade fått möjlighet att intervjua.

Bush höjde för första gången rösten. ”Av alla människor, Donald, trodde jag aldrig att du…” skrek han.

Men vice amiral Crandall avbröt dem och sa att han skulle rensa kammaren och avsluta tribunalen med Bush och Aufhauser i deras frånvaro om inte alla närvarande gick med på att upprätthålla ordningen. Kommissionen, sa han, skulle höra Evans vittnesmål.

”Jag var på mitt kontor, som vanligt, måndag morgon – det var den 10 september 2001. Vid ungefär 10 eller 11 den morgonen, jag kan inte komma ihåg den exakta tiden, ringde Bush på min kontorstelefon. Han sa att han hade något att berätta för mig. Hans röst, den lät skakig – jag vet inte hur jag ska beskriva den på något annat sätt. Nervös kanske. Se, på den tiden hade jag familj och vänner som arbetade i tornen. Från ingenstans säger han till mig att jag borde säga åt dem att inte gå dit den dagen. Faktum är att han sa till mig att de borde undvika staden, säger Evans.

”Den tilltalade, George W. Bush, berättade det här för dig? Och du är säker på att det var hans röst i telefonen?” frågade riksadm. Crandall.

”Jag har känt mannen i 50 år. Jag är säker på att jag känner till hans röst”, svarade Evans.

”Och berättade han för dig varför dina vänner eller familj borde undvika tornen och Manhattan tisdagen den 11 september?” frågade vice amiral Crandall.

”Han sa bara att något kunde hända, och att om det gjorde det, skulle jag aldrig tala om det eller om varningen han gav mig. Han sa det på ett icke-hotande men skrämmande sätt, och du måste verkligen känna honom för att förstå vad jag menar, säger Evans.

”Följde du hans råd? Varnade du dem?” frågade vice amiral Crandall.

”Det gjorde jag inte, för jag ville inte tro att han kunde mena allvar. Om jag hade gjort det, skulle de fortfarande ha varit vid liv idag, sa Evans.

”Och du var så rädd för Bushs vrede att du aldrig en gång på 20 år nämnde hans varning för någon?” frågade vice amiral Crandall.

Thomas H. Kean | Bipartisan Policy Center

”Det stämmer inte. Jag skickade ett brev till ordföranden för 9/11-kommissionen, Thomas Keane (bilden). Han valde, antar jag, att utelämna det i slutrapporten, säger Evans.

Efter en paus frågade vice amiral Crandall om försvaret ville korsförhöra vittnet.

”Jag har bara två frågor till dig, Mr Evans. För det första, gav vice amiral Crandall, JAG eller OMC några löften till dig i utbyte mot ditt vittnesmål idag?” sa Aufhauser.

”Nej, sir.”

”Har du några bevis för att detta påstådda samtal mellan dig och den tilltalade någonsin ägde rum? Ett ljudband kanske. Anteckningar? En kopia av brevet du skickade till 9/11-kommissionen?” Aufhauser tryckte på honom.

”Nej, sir.”

Till synes nöjd med svaren hade Aufhauser inga tilläggsfrågor, och vice amiral Crandall sa att nästa vittne skulle dyka upp inför domstolen på tisdag morgon.Kategorier:Media, Rättsstat, Världspolitik

Etiketter:, , , ,

%d bloggare gillar detta: