Israel leder 10 länders simulering av större cyberattack på det globala finansiella systemet

I KORTHET

 • Fakta:
  • Israel ledde en 10-länders, 10 dagar lång simulering av en stor cyberattack mot världens finansiella system av ”sofistikerade” aktörer.
  • Målet var att minimera skadorna på banker och finansmarknader.
  • Den hölls den 9 december 2021 och inkluderade Världsbanken, Internationella valutafonden (IMF) och finansministeriet i Jerusalem.
 • Reflektera över:
  • Varför anses förslag på att vissa stora globala kriser kan planeras vara löjliga när händelserna inträffar strax efter krigsspelsövningar?
  • Har vi kollektivt öppna, ärliga och mogna samtal om dessa idéer?

Pausa – ställ in din puls…

Ta ett andetag. Släpp spänningen i kroppen. Lägg uppmärksamhet på ditt fysiska hjärta. Andas långsamt in i området i 60 sekunder, fokusera på att känna en känsla av lätthet. Klicka här för att lära dig varför vi föreslår detta.


En simulering ägde rum den 9 december 2021 i Israel. Det handlade om en stor cybersäkerhetsattack mot globala finansiella system. Simuleringen ägde rum med 9 andra länder, Världsbanken, samt Internationella valutafonden (IMF) och finansministeriet i Jerusalem.

Övningen simulerade flera scenarier, inklusive känslig data som dyker upp på den mörka webben tillsammans med falska nyheter, vilket ledde till globalt finansiellt kaos.

Den unika och banbrytande övning som hölls idag visade vikten av samordnade globala åtgärder från regeringar tillsammans med centralbanker inför finansiella cyberhot.

Det israeliska finansdepartementets chefsekonom Shira Greenberg. Israels tider.

Har vi sett detta förut? Israel meddelade nyligen att de var på gränsen till ett undantagstillstånd på grund av uppkomsten av COVID Omicron-varianten. Detta tillkännagivande kom bara två veckor efter att Israel höll världens första krigsspelsövning för att förbereda en möjlig uppkomst av en dödlig variant av covid-viruset med namnet ”Omega”.

Three months before the coronavirus outbreak, researchers simulated a global pandemic - ABC News

Bara två månader innan Kina rapporterade ett mystiskt lunginflammationsutbrott i staden Wuhan, som markerade början av COVID-19, träffades regeringstjänstemän och företagsledare i New York för att simulera en ny uppkomst av coronavirus i Brasilien som dödade 65 miljoner inom 18 månader. Evenemanget kallades ”Event 201” och arrangerades av Johns Hopkins Center for Health Security, tillsammans med World Economic Forum och Bill & Melinda Gates Foundation.

Enligt den israeliska regeringen är cybersäkerhetshot möjliga, särskilt i kölvattnet av flera stora cyberattacker mot stora företag och det enda sättet att begränsa eventuell skada är genom globalt samarbete.

National Cyber ​​Directorate i Israel utfärdade en varning till israeliska företag angående potentiella cyberattacker i oktober förra året. I genomsnitt utsätts en av 60 israeliska organisationer varje vecka för attacker mot ransomware. Det är en ökning med 30 procent jämfört med 2020. Andelen råkar öka över hela planeten.

Tillfälligheter?

Event 201 och ”krigsspelsövningen” som involverade en ny variant av COVID hölls precis innan dessa händelser faktiskt inträffade. Event 201 fick många att tro att covid-utbrottet var en planerad händelse av ”makterna”. Mainstream media och ”faktagranskare” hävdade att detta var falska nyheter och en ”konspirationsteori”.

Visst, det finns inget sätt att avgöra om covid var en planerad händelse som användes som ett verktyg för baktankar, men någon diskussion om att detta skulle kunna vara en möjlighet fördes inte i den vanliga dialogen.

Trots att de stämplades som en konspiration, delade många akademiker tidigt i pandemin dessa känslor. Till exempel delade Francis Boyle , en juridikprofessor som utarbetade Biological Weapons Anti-Terrorism Act, sina tankar om detta tidigt.

Oavsett om dessa stora globala evenemang är planerade eller inte, finns det två gemensamma teman som de alla delar: vinst och kontroll. Stora företag verkar tjäna exponentiellt medan rikedomar tas bort från massorna.

Världens rikaste 10 procent äger cirka 90 procent av världens rikedom, och de rika har blivit rikare under pandemin.

Regeringar själva tycks också utnyttja globala kriser enormt och få mer makt och kontroll över medborgarna. Vi såg detta med 9/11 och en efterföljande ökning av övervakningsläget. Ser vi samma sak med COVID? Våra rättigheter och friheter har varit extremt begränsade under evenemanget, med prejudikat som kan åberopas när som helst i framtiden.

När auktoritärism sprider sig, när nödlagar sprider sig, när vi offrar våra rättigheter, offrar vi också vår förmåga att stoppa glidningen till en mindre liberal och mindre fri värld. Tror du verkligen att när den första vågen, denna andra våg, den 16:e vågen av coronaviruset är ett länge bortglömt minne, att dessa förmågor inte kommer att behållas?

NSA-visselblåsaren Edward Snowden. VICE .

Alla åtgärder som vidtagits för att bekämpa kriser som 9/11 och COVID har orsakat en enorm skada. Ta till exempel låsningar, vetenskapen och bevisen som förklarar hur låsningar har orsakat mer skada än COVID själv har varit helt okända. Det finns långt över 400 studier om misslyckande med obligatoriska covid-interventioner, men studierna som visar framgång är de enda som erkänns inom mainstream.

Hur kan allmänheten veta vad de ska stödja om information inte ges till dem öppet och ärligt på ett öppet sätt?

Vi lever i en tid där alla bevis eller åsikter som är kritiska till åtgärder som regeringar vidtar utsätts för censur och förlöjligande.

Varför har vi gett regeringar makten att kontrollera medborgarna under täckmantel av välvilja i ”nödsituationer”? Kommer vi att se samma sak i framtiden med stora cybersäkerhetsattacker mot globala finansiella system?

Det behövs en annan väg framåt. En där i stället för att medborgarna väntar på att regeringar ska berätta för dem vad de ska göra, engagerar sig medborgarna i att skapa gräsrotsrörelser och blir ansvariga för tillståndet för allmänhetens uppfattning och dialog. Detta kan hända när människor väljer att ändra konversationstillståndet, meningsskapande och deras övergripande tillstånd.

Dyk djupare

Klicka nedan för att se en tjuvtitt på vår helt nya kurs!

Vår nya kurs heter ”Att övervinna bias & förbättra kritiskt tänkande.” Denna 8 veckor långa kurs instrueras av Dr. Madhava Setty & Joe Martino

Om du har velat bygga upp din självmedvetenhet, förbättra ditt kritiska tänkande, bli mer hjärtcentrerad och bli mer medveten om partiskhet, är detta den perfekta kursen!

Klicka här för att ta en titt och lära dig mer.Kategorier:Media, Rättsstat, Världspolitik

Etiketter:,

%d bloggare gillar detta: