Chockerande hemligstämplade JFK-mordfiler släpps äntligen till allmänheten [VIDEO]

AV 

https://www.redvoicemedia.com/2021/12/shocking-classified-jfk-assassination-files-are-finally-released-to-the-public/

Över 1 500 filer relaterade till mordet på John F. Kennedy som tidigare var hemligstämplade släpptes till allmänheten idag.

Daily Mail rapporterade att filerna äntligen släpptes på onsdagen efter månader av avstängning av president Joe Biden, som hade lovat att släppa dem och sedan backade. Dokumenten innehåller detaljer om Lee Harvey Oswalds möte med en KGB-agent vid den sovjetiska ambassaden i Mexico City bara två månader före mordet 1963.

”Enligt ett avlyssnat telefonsamtal i Mexico City var Lee Oswald vid den sovjetiska ambassaden där den 23 september 1963 och talade med konsul Valeriy Vladimirovich”, stod det i ett memo skrivet av CIA-officeren Tennent H. Bagley dagen efter mordet. ”Oswald ringde den sovjetiska ambassaden den 1 oktober, identifierade sig med namn och talade bruten ryska, uppgav ovanstående och frågade vakten som svarade i telefonen om det var ”något angående telegrammet till Washington.”

Familjen Kennedy hade drivit på för att filerna skulle släppas, och den tidigare presidentens brorson Robert F. Kennedy Jr. beklagade tidigare i år att några av filerna skulle förbli förseglade till 2022, eftersom de hade flaggats för ytterligare granskning av nationell säkerhet byråer.

”Det är en skandal. Det är en skandal mot den amerikanska demokratin. Det är inte meningen att vi ska ha hemliga regeringar inom regeringen”, sa han i oktober. ”Hur i helvete är det 58 år senare, och vad i hela friden skulle kunna motivera att inte släppa dessa dokument?”

Tidigare representanten Patrick Kennedy, en annan brorson till JFK:s, sprängde också beslutet att hålla tillbaka några av filerna och sa: ”Jag tror att för landets bästa, allt måste läggas ut där, så det finns större förståelse för vår historia.”

Historiker hade uttryckt tvivel om att några bomber skulle inkluderas i filerna som kom ut idag, och vissa uttryckte misstankar om att regeringen fortfarande inte berättar allt för allmänheten.

”Eftersom det har tagit [regeringen] så lång tid att få ut dessa dokument, oavsett vad som kommer ut, kommer ingen att tro att det är det”, sa en tjänsteman till CNN  precis innan dokumenten kom ut.

Larry Schnapf, advokat och mordforskare, har redan meddelat planer på att stämma Biden för att släppa alla dokument.

”Vi kommer att begära ett domstolsbeslut som instruerar presidenten att lämna ut de återstående dokumenten eller att avslöja den specifika identifierbara skada som varje dokument som söks skjutas upp och hur sådan påstådd skada uppväger det starka allmänna intresset av att dessa dokument lämnas ut – vilket var ska ha släppts senast den 26 oktober 2017”, sa Schnapf på tisdagen.

Du kan läsa dokumenten  själv här.Kategorier:Media, Rättsstat, Världspolitik, Video

Etiketter:,

%d bloggare gillar detta: