Här är hur många gånger Jeffrey Epstein besökte Vita huset

2021-12-14
Hans Myrebro

Den ökända pedofilen Jeffrey Epstein besökte dåvarande president Bill Clintons Vita hus hela 17 gånger under sin första mandatperiod, enligt besöksloggar från Daily Mail.

Epstein besökte mestadels West Wing, enligt besöksloggar som förvärvats genom en Freedom of Information Act av Daily Mail, vilket antyder att han i första hand kom för att träffa president Clinton. Deras förhållande går tillbaka till åtminstone starten av Clintons presidentskap, med loggar som placerade Epstein och hans påstådda madam Ghislaine Maxwell i Vita huset bara en månad efter Clintons invigning i februari 1993.

Medan loggarna som publicerades av Mail på fredagen avslöjade 17 besök från Epstein i Vita huset, är orsakerna till varje besök inte specificerade, vilket tvingar läsaren att föreställa sig vad den avlidne finansmannen kan ha gjort den 28 juli 1994 –  när han besökte Vita huset en gång vid 14-tiden och igen vid 18.30-tiden. Det är en av tre dejter där han registreras som besöker två gånger.

Men som besöksloggarna avslöjar, bjöds Epstein också in till Vita huset av flera av Clintons rådgivare, inklusive dåvarande assistenten för ekonomisk politik Robert Rubin, som var den första tjänsteman som skrev av på Epsteins inträde i presidentresidenset i februari 1993 Rubin skulle senare tillbringa 10 år som ordförande för det inflytelserika Council for Foreign Relations efter en period som Clintons finansminister. Via en taleskvinna påstod Rubin sig inte ha något minne av att ha pratat med eller träffat Epstein.

Efterföljande besök i Vita huset ägde rum under sken av filantropi, vilket blev en av Epsteins främsta vägar för att böja öronen – och andra kroppsdelar – på mäktiga män. Han donerade pengar för att hjälpa till att fixa Vita husets historiska förening vid ett tillfälle, och vid ett annat besökte han för att fira ett betydande utbildningsbidrag. Åtminstone ett av Epsteins besök i Vita huset sammanföll med ett besök av den tidigare senatorn George Mitchell, ett av de fetstilta namnen som Virginia Roberts Giuffre tog upp som en man som Epstein lånade ut henne till för sex. Mitchell har förnekat alla sådana transaktioner.

Utöver sina många möten med Epstein i Vita huset är Clinton känd för att ha flugit på den dömde sexförbrytarens eget privatjet ”Lolita Express” cirka 26 gånger under och efter hans presidentperiod. Trots att han insisterade på att han inte hade någon aning om sin väns minderåriga benägenhet under den tiden, överlappade Clintons första mandatperiod också den period då Maxwell för närvarande är under granskning i sin rättegång för barnsexhandel. Minst 10 av Clintons Lolita Express-resor lämnade hans Secret Service- detalj hemma, och en resa efter presidentskapet 2002 inkluderade skådespelaren Kevin Spacey, som sedan dess har blivit vanärat för sin påstådda benägenhet för minderåriga pojkar.

Epstein och Clinton var så nära att pedofilens advokater hävdar att han hjälpte ex-
presidenten att komma med Clinton Global Initiative, den lukrativa filantropiska satsning Clinton och hans fru har fokuserat på i efterdyningarna av hans presidentskap.

 

Artkel tagen från rt.com

Vill du hitta mer artiklar som denna? Gå in på http://historisktkorrekt.seKategorier:Media, Rättsstat, Världspolitik

Etiketter:, , ,

%d bloggare gillar detta: