Till Jonas Kanje,chefredaktör, och andra fanbärare åt censuren på Sydsvenskan

Nu döms polismördaren Sakariye till fängelse | Polisen Andreas Danman  mördades i Biskopsgården - YouTube

2021-11-20

Återigen hålls censurens fana högt i huvudledaren i Sydsvenskan den 20/11.

Denna gång genom att man inte på någon plats i tidningen skriver ut den 17-årige polismördarens namn eller härkomst.

Han heter Sakariye Ali Ahmed och är bördig från Somalia precis som en hel del andra som under årens lopp skjutit och mördat på olika platser i landet.

I huvudledaren försöker Sydsvenskan ge ett sken av att modern gjort allt i sin makt för att förhindra sonens kriminella utveckling genom att hon tagit kontakt med sociala myndigheter och som ett bevis för detta åberopar tidningen en intervju med henne.

Oberoende om hon fått hjälp från myndigheterna eller inte så ligger hela ansvaret på föräldrarna och ingen annan. Damen i fråga har troligtvis som så många andra somalier gått hemma och haft all tid att uppfostra sonen till en normalt fungerande samhällsmedborgare i stället för polismördare vid 17 års ålder.

Något som tyder på detta är att intervjun med henne hölls med tolk, så antagligen har hon inte heller bemödat sig med att lära sig det svenska språket. Och varför skulle hon göra det när hon tydligen anser att det är myndigheternas skyldighet att uppfostra hennes son också. Man kan ju också fråga sig var den manlige föräldern till detta 17-årige monster finns, som innan han sköt ihjäl polismannen, tydligen var på jakt för att mörda ytterligare tre personer.

Pliktskyldigast skriver Sydsvenskan om en sörjande änka, gravid med sitt första barn, som inte längre ser någon framtid utan sin livspartner. Gråtande föräldrar till en son som inte längre lever. Sammanbitna poliskollegor. Och så en mamma som gjort allt hon kunnat för att hennes tonårsson inte skulle gå den här vägen.

Hade ni på Sydsvenskan haft en gnutta moral i er, så hade ni för det första inte försökt att censurera mördarens härkomst och namn och inte heller försökt att glorifiera en förälder som uppfostrat ett barn till att bli polismördare i det land  som tagit emot familjen och gett dom en fristad efter en påstådd flykt, med allt vad det innebär av en bekymmerslös och troligtvis arbetsbefriad tillvaro.

Hade denna familj och andra som har söner som ägnar sig åt att mörda och skjuta sänts tillbaka dit därifrån dom ”flytt,” så hade polismannen varit i livet men istället så har ett antal mångkulturella vildar till sedan mordet säkerligen  släppts in i landet och nu bara väntar vi på när dom skall uppvisa sina primitiva drifter vad det gäller våld i olika formar.

Jonas Kanje, håll hårt i censurens fana så du inte tappar den för det blåser kraftiga vindar här i Malmö idag. Men tyvärr inte så hårt att du också blåser iväg, så att vi  läsare kan få ta del av en ocensurerad nyhetsförmedling likt den som finns i alternativa medier, vilket man får tacka för att dom finns.

Sandor Herold, MalmöKategorier:Media, Rättsstat, Svensk politik

Etiketter:, , , ,

%d bloggare gillar detta: