Prins Charles uppmanar till en ”kampanj i militärstil” för att tvinga fram ”grundläggande ekonomisk övergång” och bekämpa klimatförändringar

prince charles calls for ‘military style campaign’ to force ‘fundamental economic transition’ & combat climate change

November 2, 2021
https://humansarefree.com/2021/11/prince-charles-calls-for-military-style-campaign-to-force-fundamental-economic-transition-combat-climate-change.html

Arvingen till den brittiska tronen varnade publiken under sitt tal vid klimatkonferensen COP26 att världens regeringar inte hade något annat val än att engagera sig i en ”militärkampanj” över en annars dödsdömd planet.

Världens länder måste sätta sig ”på en krigsliknande fot” för att ta itu med den hotande klimatkrisen, sa prins Charles i sitt öppningstal till klimatkonferensen i Glasgow på måndagen. Han varnade de samlade tungorna för att klimatförändringarna utgjorde ”ett ännu större existentiellt hot” än Covid-19-pandemin.

Han erkände att hanteringen av klimatförändringarna ”kommer att kosta biljoner, inte miljarder dollar”, och han medgav att vissa länder, ”av vilka många belastas av växande skuldnivåer, helt enkelt inte har råd att bli gröna”.

Prinsen föreslog sedan en lösning som älskades av grönsinnade miljardärer runt om i världen: ”att sätta ett värde på koldioxid och på så sätt göra lösningar för koldioxidavskiljning mer ekonomiska”.

Koldioxidkreditersom i praktiken gör det möjligt för företag att köpa rättigheter att släppa ut en viss mängd koldioxid – har varit i fokus för jetsetare för klimatförändringar i åratal, och låser upp ”värdet” av naturens allmänningar utan att tvinga de främsta utsläpparna att faktiskt upphöra med sin miljöovänliga verksamhet.

Prinsen vädjade till ”länder att gå samman för att skapa en miljö som gör det möjligt för varje industrisektor att vidta de åtgärder som krävs”, utan att specificera exakt vad den åtgärden kan vara – bara att den måste involvera en ”kampanj i militärstil” om det hoppas på framgång.

”Här behöver vi en omfattande kampanj i militärstil för att samla styrkan hos den globala privata sektorn. Med biljoner till sitt förfogande, långt bortom den globala BNP och med den största respekten bortom till och med världens ledares regeringar, erbjuder den den enda verkliga möjligheten att uppnå en grundläggande ekonomisk omställning.”

Han påminde deltagarna om att ”världens ögon och förhoppningar är riktade mot er” eftersom ”tiden bokstavligen har tagit slut”, antagligen med hänvisning till arrangörernas insisterande på att det skulle vara en av de sista chanserna att få världens regeringar att förbinda sig att koldioxidutsläppsmål som skulle hålla planetens uppvärmning till 1,5 grader Celsius över ”förindustriella” nivåer.

Det var målet som man kom överens om i Paris 2015, och för miljöpartister som prinsen är det fortfarande ett absolut måste för att ”lägga grunden för en hållbar framtid.”

Konferensen var en tillräckligt hög prioritet för att ledare som prins Charles och USA:s president Joe Biden flög sina mindre än hållbara privatjetplan till Skottland för tillfället, med Storbritanniens premiärminister Boris Johnson som värd.


Läs också:

Bezos och prins Charles flyger i privata jetplan för att träffas över en ”kopp te” och klagar på att du släpper ut för mycket CO2


Beslutet att hålla en sådan sammankomst personligen under en global pandemi kan ha bidragit till flera saknades på konferensens inbjudningslista, eftersom Kinas Xi Jinping och Rysslands president Vladimir Putin inte reste till evenemanget.

Att förutsäga miljökatastrofer har blivit något av en hobby för kungligheten, som också var en tidig förespråkare för World Economic Forums ”Great Reset” och dess nu allestädes närvarande ”Build Back Better”-slogan.


Lista över 32 ”eliter” som stöder och främjar avfolkning

Lista över 32 ”eliter” som stöder och främjar avfolkningKategorier:klimatet, Media, Rättsstat, Världspolitik

Etiketter:, , ,

1 svar

%d bloggare gillar detta: