Varför är vår regering så urbota korkad?

IQ är ett kritiserat och kontroversiellt mått på begåvning och därmed på vår förmåga att bidra till samhällets bästa. Ändå är det den mest välundersökta och bekräftade parametern för att avgöra vår förmåga och framgångspotentiell. På individnivå finns det självklart undantag som kan lyckas väl utan hög IQ och det finns många med hög IQ som inte lyckas alls. Men bara med hög IQ kan man fatta bra beslut i komplexa frågor och bara med mycket hög IQ kan man bidra med viktiga vetenskapliga upptäckter. På övergripande samhällsnivå är det av största betydelse att dessa individer får den plattform de behöver för att på bästa sätt kunna dra nytta av deras förmåga.

Liksom det är viktigt att inte placera dumskallar i positioner där de kan fatta katastrofala beslut som berör många. Sådana som Anders Ygeman t ex.Kategorier:Media, Rättsstat, Svensk politik, Video

Etiketter:,

1 svar

  1. IQ är ett begränsat samt relativt sätt att mäta intelligens och ger aldrig en komplett bild av en person. Extremt intelligenta personer saknar som oftast social intelligens, speciellt de som benämns som savanter (Mozart var en). I regeringen verkar det finnas många savanter, fast med total avsaknad av den tillspetsade intelligensformen …

    Beckomberga sjukhus (Bromma), tillsammans med alla andra av samma typ, avvecklades 1995 och trots officiella uppgifter, verkar det som att verksamheten succesivt flyttades över till Rosenbad, till att bli något med självhushållning utan vårdare. Det har nu varit fullbordat sedan några år tillbaka och ovanligt många är därmed samlade på ett och samma ställe … Varje gång någon i regeringen uttalar sig, så kommer jag att tänka på den gamla klassikern Gökboet. Det verkar dessutom att det blivit en sport bland de intagna, att bräcka varandra … [/sark]

    Gilla

%d bloggare gillar detta: