Judicial Watch stämmer på uppdrag av OpenTheBooks.com Fauci Financial Disclosure Records och royalties som betalats till NIH-anställda

28 OKTOBER 2021|JUDICIAL WATCH
Tom Fitton
https://www.judicialwatch.org/press-releases/jw-sues-nih-royalties/

(Washington, DC) – Judicial Watch meddelade idag att de lämnat in en Freedom of Information Act (FOIA) stämningsansökan på uppdrag av  OpenTheBooks.com mot US Department of Health and Human Services (HHS) för anställningskontrakten; finansiella dokument, intressekonflikter och avslöjande dokument; och arbetsbeskrivning för National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID) direktör Anthony S. Fauci, MD, samt royalties som betalas till NIH-anställda av externa enheter ( American Transparency, DBA OpenTheBooks.com v. US Department of Health and Human Services (nr 1:21-cv-02821)).

Stämningen lämnades in till US District Court för District of Columbia efter att National Institutes of Health (NIH), som är en byrå för HHS, inte till fullo efterlevde tre FOIA-förfrågningar som lämnades in mellan den 28 januari 2021 och september 2021, för följande uppgifter om Dr. Fauci:

 • Alla anställningskontrakt, ändringar och tillägg sedan anställningen som chef för National Institute for Health, National Institute of Allergy and Infectious Diseases. (28 januari 2021)
 • Daglig kalender från 1/1/2019 till idag. (28 januari 2021) (Efter ett telefonsamtal i januari med NIH kom vi överens om att begränsa vår begäran och tog bort denna kalenderförfrågan)
 • Alla sekretessdokument, konfliktdokument och dokument för avslöjande av ekonomiska intressen. (28 januari 2021)
 • Aktuell arbetsbeskrivning. (28 januari 2021)
 • Alla sekretessavtal, dokument om intressekonflikter och dokument för avslöjande av ekonomiska intressen som hänför sig till kalenderåret 2020 till idag. Dessa inkluderar, men är inte begränsade till, OGE-formuläret 278e och medföljande pappersarbete som lämnats in för 2020 med en deadline i maj 2021. (27 maj 2021)
 • En komplett lista/databas över alla personliga royalties som betalats (inklusive, men inte begränsat till, FY2020) till nuvarande och tidigare anställda vid National Institutes of Health för arbete som utförts medan de var federalt anställda. Listan/databasen bör innehålla, men inte begränsas till, royaltymottagarens namn, royaltybeloppet, anledningen till royaltyn, datumet då royaltyavgiften betalades och namnet på den enhet som betalar royaltyn. (15 september 2021)

”Ingen står över lagen, inklusive Dr. Anthony Fauci. Det borde inte krävas en stämningsansökan eller en rättegång för att tvinga fram öppna grundläggande anställningsdokument som federala byråkrater på verkställande nivå enligt lag måste lämna in”, säger Adam Andrzejewski, VD och grundare av OpenTheBooks.com. ”Vi tackar Judicial Watch för att ha varit en god vän och partner i denna viktiga fråga.”

”Anthony Fauci utövar oöverträffad politisk makt i vår federala regering, så det är brådskande att det amerikanska folket har full tillgång till hans finansiella avslöjanden”, säger Judicial Watchs president Tom Fitton. ”Att vi var tvungna att lämna in en federal stämningsansökan om Dr. Faucis finansiella avslöjanden och annan grundläggande anställningsinformation väcker en mängd oroande frågor.”

Om OpenTheBooks.com: Förra året lämnade organisationen in 40 500 FOIA-förfrågningar – det mesta i amerikansk historia. De lyckades fånga upp 6 biljoner dollar i federala, statliga och lokala utgifter. I januari 2021 fann deras undersökning att Anthony Fauci var den #1 högst kompenserade federala anställde – även om han tjänade presidenten här .

Genom tidigare FOIA-processer avslöjade Judicial Watch anmärkningsvärda Fauci-e-postmeddelanden och CDC/NIAID-register.

I juli 2021 avslöjade Judicial Watch  e-postmeddelanden och andra uppgifter från NIAID-tjänstemän i samband med Wuhan Institute of Virology i Wuhan, Kina, och avslöjade betydande samarbeten och finansiering som inleddes 2014.

Också i juli 2021 avslöjade Judicial Watch   CDC-register som visar att Facebook samordnade nära med CDC för att kontrollera covid-berättelsen och ”desinformation” och att över 3,5 miljoner dollar i gratis reklam som gavs till CDC av sociala medieföretag.

I juni 2021 avslöjade Judicial Watch   att NIAID under Fauci gav Wuhan-labbet 826 000 dollar för forskning om fladdermuskoronavirus från 2014 till 2019.

I juni tillkännagav Judicial Watch  att de  lämnade in FOIA-processer mot Office of the Director of National Intelligence (ODNI) och State Department för information om Wuhan Institute of Virology och ursprunget till SARS-CoV-2-viruset.

I mars 2021 Judicial Watch, genom en stämningsansökan på uppdrag av Daily Caller News Foundation,  avslöjade  e-post och andra uppgifter om Fauci och Dr. H. Clifford Lane från HHS visar att NIH tjänstemän skräddarsydda sekretess former Kinas villkor och att World Health Organization (WHO) genomförde en outgiven, ”strikt konfidentiell” epidemiologisk analys av covid-19 i januari 2020.

I oktober 2020 fick Judicial Watch, genom en stämningsansökan inlämnad på uppdrag av Daily Caller News Foundation, från HHS 300 sidor  av Faucis e-postmeddelanden, inklusive hans godkännande av ett pressmeddelande som stödde Kinas svar på 2019 års nya coronavirus.Kategorier:Hälsa, Media, Rättsstat, Världspolitik

Etiketter:, , , ,

2 svar

 1. Forbes Breaking News:
  Rand Paul Vs. Dr. Fauci: Their Four Most Recent Senate Hearing Clashes

  Gilla

 2. Från och med idag kommer de ovaccinerade inte att få gå ombord på flyg, tåg, färjor i Kanada
  https://www.investmentwatchblog.com/starting-today-the-unvaccinated-wont-be-allowed-to-board-planes-trains-ferries-in-canada/
  Australier som fångats utomlands tvingas ta Vax innan de får återvända till sitt hem
  https://www.investmentwatchblog.com/australians-caught-abroad-forced-to-take-vax-before-being-allowed-to-return-to-their-home/

  Gilla

%d bloggare gillar detta: