Zlatanstatyns skapare rasar mot Malmö stads långsamhet

Malmö 30-10-2021

Zlatanstatyns skapare skulptören Peter Linde rasar mot Malmö stad enligt en artikel i Sydsvenskan.

Peter Linde är putt på Malmö för han har tidigare signalerat att han är beredd att resa till Malmö för att bistå med reparation av den vandaliserade statyn och menar att det tar alldeles för lång tid innan staden bestämmer sig för vad som skall bli av statyn.

Som malmöbo, Peter Linde, så tycker jag att du kan komma och hämta din staty och behålla den där uppe i Stockholm och göra vad du vill med den. Malmö har med all önskvärd tydlighet visat att vi inte behöver den här arroganta översittaren, mobbaren och skrytmånsen  Zlatan varken levande eller som staty.

Ställs statyn upp ännu en gång här så är risken överhängande att den återigen med all rätt  får ett par dasslock runt halsen eller blir kapad längs fotknölarna.

Om jag får föreslå en ny staty som du istället kan ägna dig åt att göra så tycker jag att du kan göra en staty av en sjuksköterska som med fara för sitt liv vårdade dödsjuka covidpatienter på en intensivvårdsavdelning någonstans i Sverige. Denna person är värd att bli staty tusentals gånger mer än en person som ägnar sig åt en fullständig meningslös sysselsättning som att springa efter en boll på en gräsmatta. Och jag kan nog garantera dig att ingen kommer att hänga dasslock på den eller såga ner den statyn.

Så smält ner Zlatan och använd materialet till en staty enligt mitt förslag.

F ö så har jag bara sett Zlatanstatyn på bild och jag anser att den har helt fel proportioner eftersom den har för långa armar och mest liknar en orangutang tack vare detta.

Sandor Herold, MalmöKategorier:Media, Svensk politik

Etiketter:, ,

1 svar

  1. Man reser inte en staty över någon som lever. Undantaget är när det handlar om en totalitär person. Sedan skall avbildad person ha förtjänat det. Inte någon egoistisk svikare …

    Gilla

%d bloggare gillar detta: