Medverkande media täcker över Evergrandes hemliga konkurs… globala finansiella korthus på väg att falla

Bild: Medverkande media som täcker över Evergrandes hemliga konkurs... globala finansiella korthus på väg att falla

 29 oktober 2021 av: 

https://www.naturalnews.com/2021-10-29-complicit-media-covering-up-covert-bankruptcy-evergrande.html#

Den sista möjliga dagen gjorde den kinesiska fastighetsjätten Evergrande en erforderlig förfallen räntebetalning – eller åtminstone är det vad MSM-media rapporterar, utan att ge några faktiska bevis för någon påstådd betalning.

Vissa tror att Evergrande redan befinner sig i konkurs, men att de medskyldiga västerländska medierna försöker dra en snabb sådan för att hindra utsatta enheter här i USA från att möta musiken med sina dåliga insatser.

Ett engelskspråkigt pressmeddelande från Berlin som publicerades av DMSA (Deutsche Markt Screening Agentur GmbH) avslöjar att enbart internationella investerare har lagt runt 23,67 miljarder USD i 23 obligationer och tre stora lån till den fallerande kinesiska fastighetsutvecklaren, som är Kinas näst största.

”Bland de redan kända institutionella investerarna finns sådana välkända adresser som Fidelity, Blackrock, UBS, Ashmore Group, Prudential, HSBC, Pictet, Vontobel, BNP och Allianz”, förklarar rapporten.

”Samtidigt,” tillade Dr. Marco Metzler, en före detta Fitch-analytiker, ”är vi långt ifrån medvetna om alla internationella investerare, utan bara 148 investerare med ökade rapporteringsskyldigheter, såsom fondbolag, som har investerat totalt 3,44 USD miljarder, är kända. Det kan fortfarande finnas några negativa överraskningar här.”

Evergrande är mer än troligt redan i konkurs, säger experter

Enligt Stan Szymanski från bloggen Encouraging Angels finns det troligen många fler banker och icke-banker som har exponering mot Evergrande, därav medias vilseledande rapportering om företagen.

Listan från Dr. Metzler är bara början, säger han – den är inte uttömmande. Många fler namn kommer att dyka upp, varnar han, med möjligen många fler skulder som snart kommer upp i dagen.

”…vi rapporterade i går att Fantasia Holdings hade 150 miljoner dollar i obligationer som inte verkar ha rapporterats i dess finansiella rapporter”, skriver Szymanski. ”Kommer Evergrande också hittas ha värdepapper som de inte har avslöjat för marknaden?”

Medan Evergrande hävdar att de gjorde den senaste räntebetalningen på 83,5 miljoner dollar precis med kort varsel bara en dag kvar, är verkligheten att företaget mer än troligt redan befinner sig  i konkurs och inte talar sanning.

”Konkursen för Evergrande själv … har förmodligen redan inträffat,” citeras Metzler et al. i pressmeddelandet.

”På måndag morgon tysk tid, hade ingen bekräftelse mottagits – varken från Evergrande själv, eller från kreditvärderingsinstitut på plats, berörda obligationsinvesterare eller inblandade banker – att förfallen ränta på 83,5 miljoner dollar hade betalats i slutet av förra veckan – det sista möjliga datumet för 30-dagars fristen. Än så länge finns det bara obekräftade pressrapporter om att räntan har betalats in på spärrade konton”.

Borgenärer, tillägger meddelandet, har ännu inte fått denna påstådda betalning, vilket tyder på att företaget redan kan befinna sig i konkurs. Även om räntan har betalats skulle detta bara representera ”ett uppskjutande av insolvens”, varnar de.

”För att från och med nu”, tillägger de, ”kommer det att bli det ena slaget efter det andra: Nästa, men [sic] (också redan i efterskott) måste betalas senast den 10 november.”

Om teorin att Evergrande redan är under vatten visar sig vara sann, så har det oundvikliga avslöjandet om detta en potential att orsaka ”extrem störning av det globala finansiella systemet – med konkurser av spelare som fortfarande anses vara stenhårda idag”.

”En tsunami kommer från öst”, varnar Szymanski. ”Du måste nå stenhård mark, så att säga. Den här tsunamin har en potential (inte en garanti – det här är inte ekonomisk rådgivning – rådfråga din rådgivare) att förstöra livet sådant som vi har känt det”.

De senaste nyheterna om den pågående kollapsen av den korrupta globala ekonomin finns på Collapse.news .

Källor för denna artikel inkluderar:

EncouragingAngels.orgKategorier:Media, Rättsstat, Världspolitik

Etiketter:, , ,

1 svar

%d bloggare gillar detta: