Durham kallar James Baker för att vittna i fallet med fd Hillary Clinton-kampanjadvokaten Michael Sussmann

By Cristina Laila
Published October 26, 2021
https://www.thegatewaypundit.com/2021/10/durham-call-james-baker-testify-case-former-hillary-clinton-campaign-lawyer-michael-sussmann/?utm_source=Facebook&utm_medium=PostSideSharingButtons&utm_campaign=websitesharingbuttons&fbclid=IwAR3RYV81nUgeJ1u8iZfQ-RPPG_lIvvQtwwhJY3rF1_hOudSwG_7muAy5VAU

Specialadvokat John Durham kommer att kalla den tidigare FBI-advokaten James Baker för att vittna i målet mot Hillary Clintons kampanjadvokat Michael Sussmann.

Minns att Sussmann åtalades i förra månaden för att ha ljugit för FBI.

Former Secretary of State James Baker on Leadership and His Career |  C-SPAN.org

Enligt åtalet sa Sussmann felaktigt till James Baker att han inte gjorde arbete ”för någon klient” när han bad om ett möte med FBI där han presenterade falska bevis för att Trump Tower i hemlighet kommunicerade med Kreml-bundna Alfa Bank.

Who Is Michael Sussmann, Lawyer Indicted in John Durham Probe?

James Baker avgick som FBI:s chefsjurist i maj 2018.

Fox News rapporterade:

Specialjurist John Durham planerar att kalla FBI:s tidigare generaljurist James Baker för att vittna i fallet mot den tidigare Clinton-kampanjadvokaten Michael Sussmann, som nyligen åtalades för att ha gjort falska uttalanden till FBI.

Under en virtuell statusutfrågning på tisdagen signalerade statliga åklagare i Durhams team sin avsikt att kalla Baker för att vittna som en del av Sussmann-fallet. Sussmann har erkänt sig oskyldig till ett fall av att ha lämnat ett falskt uttalande till en federal agent.

Åtalet mot Sussmann säger att han ljög för Baker när han presenterade data som länkade Trump-organisationen till en hemlig server som kommunicerade med Alfa Bank. Åtalet indikerar att Durham kan utöka sin utredning för att väcka separata åtal igen Sussmann eller ytterligare åtalade.

USA:s distriktsdomare Christopher Cooper bad på tisdagen både regeringen och Sussmanns försvar att fortsätta gå vidare i sin upptäcktsprocess, som kan ta månader, på grund av de tusentals sidor av hemligstämplad material som är inblandade.Kategorier:Media, Rättsstat, Världspolitik

Etiketter:, ,

%d bloggare gillar detta: