Fortsättningen på mögelkaoset i Malmö…

Från mögelkaos till ljust och fräscht – lägenheten på Rosengård blev rikskänd


Malmö 21-10-2021

Till

Märta Stenevi, på något konstigt sätt minister

Här under kan du läsa om en s k ”flykting” vid namn Hashem som kom till Sverige för över 30 år sedan från Irak därifrån han säkerligen har uppgivit att han var tvungen att fly för sitt liv undan tortyr och förföljelse. Detta hindrar tydligen inte Hashem och säkerligen tiotusentals andra s k ”flyktingar” att vistas långa tider i sina hemländer.

Hashems sista vistelse i sitt forna hemland Irak varade tydligen i över tio månader. Under denna tid så blev hans lägenhet mögeldrabbad i en sådan omfattning att varken fastighetsskötare eller någon annan sett något liknande. Se filmen i inslaget här ovan.

Nu är Hashems lägenhet totalrenoverad och han har efter överklaganden fått flytta tillbaka till lägenheten tills vidare. Undrar när första mögelangreppen kommer att dyka upp denna gången?

Eftersom Hashem och många andra s k ”flyktingar” kunnat ”fly” till Sverige p g a din och ditt partis importpolitik av denna grupp så har jag några frågor till dig som jag önskar få svar på.

Tycker du inte att det är anmärkningsvärt att Hashem efter mer än trettio år i Sverige fortfarande tydligen inte behärskar det svenska språket utan måste ha arabisk tolk?

Jag misstänker att Hashem just p g a av sina bristande språkkunskaper i svenska inte har jobbat en enda dag i Sverige utan i princip uteslutande försörjt sig i huvudsak på bidrag i olika former. Om jag har fel i mina antaganden så borde väl du som minister på arbetsmarknadsdepartementet kunna ta reda på vilka eventuella arbetsplatser Hashem haft under sina mer än trettio år i landet och i ditt svar redogöra för dessa?

Vidare så kan du säkert också ta reda på hur stor del av hyran som Hashem betalat av egna medel och redogöra för detta också?

Skulle inte förvåna mig om Hashem inte betalat en enda krona till hyran av egna medel.

Tycker du inte att det är anmärkningsvärt att Hashem kan vistas upp till tio månader i taget i det land därifrån han ”flytt”?

Denna långa vistelse är anmärkningsvärd för alla dom som har ett arbete att sköta och just detta gör också att man misstänker att Hashems försörjning i huvudsak bestått av bidrag i olika former.

Eftersom jag själv varit heltidsanställd i ca 45 år så har det i varje fall för mig varit omöjligt att vara borta så länge från min arbetsplats men det är kanske helt andra förhållanden som gäller för ”flyktingar” och närvaro på arbetsplatsen. Det är kanske på det sättet att flyktingar likväl som riksdagsledamöter inte har någon närvaroplikt på arbetsplatsen utan i princip inte behöver vara där en enda dag men ändock kan uppbära full lön alternativt bidrag?

Tycker du vidare att det är rätt att s k ”flyktingar” sitter på lägenheter som dom inte vistas i på långa tider när det är brist på bostäder i sådan omfattning att svenska ungdomar tvingas bo kvar hos föräldrarna lång upp i vuxen ålder?

Vidare så undrar jag om du tycker att Hashem skall få tillbaka sin lägenhet trots att han misskött den genom att bl a satt igen ventilationsutsugen så att dom stora mögelangreppen uppstått?

Vem anser du skall stå för kostnaderna som uppstått genom hans misskötsel?

Sammanfattningsvis så skulle jag vilja ge följande råd till Hashem : schas hem med dig Hashem. Och med hem menar jag Irak och inget annat men innan du åker så betala renoveringen av den lägenhet du misskött.

Eller vad tycker du, Märta?

Kan jag räkna med något svar från dig denna gången Märta eller du väljer den lätta vägen även denna gång, nämligen tystnaden?

M V H

Sandor Herold MalmöKategorier:Rättsstat, Svensk politik

Etiketter:, , , ,

1 svar

  1. De tror att de utnyttjar svenska staten men det är svenska staten som utnyttjar landets laglydiga skattebetalare! Kära svenska folk, detta blir inte bättre förrän vi reser oss och sätter stopp för eländet!

    Gillad av 1 person

%d bloggare gillar detta: