SAMMANFATTNING AV UNDERVATTENSROBOT-undersökning av passagerarfärjan ESTONIA 14-15.07.2021

Enligt order från Estniska säkerhetsutredningsbyrån (nedan ESIB) genomförde Tuukritööde OÜ undersökning av undervattensrobot vid vraket av passagerarfärjan Estonia mellan 14 och 15 juli 2021 för att kontrollera bilder och föremål på ekolodsbilderna.

Sammanfattningen av undervattensrobotundersökningar hittar du nedan.

ROV: s första dykningen Utskriftsvänlig version

Sisu:
Enligt upphandlingen av Estlands säkerhetsutredningsbyrå genomfördes ROV -undersökningar vid vrakplatsen i m/s Estonia den 14 och 15 juli 2021. Målet var att verifiera föremål och bilder som hittades med ekolodsundersökningen.

Av de sju dyk som gjordes tittade den första på vrakets akter för att kontrollera tillståndet för akterramperna, roderbladet och propellern, styrbords sida nära havsbotten fram till fören, inklusive stabilisatorfenans position, och fartygets botten och babordssidan i området för de konstgjorda ingångshålen.

Här följer en 2 timmars video:

https://www.ojk.ee/en/content/rovs-first-dive

ROV: s andra dyk

| 04.10.2021
Enligt upphandlingen av Estlands säkerhetsutredningsbyrå genomfördes ROV-undersökningar vid vrakplatsen i m/s Estonia den 14 och 15 juli 2021. Målet var att verifiera föremål och bilder som hittades med ekolodsundersökningen.

Av de sju dyk som gjordes såg man den andra mellersta delen av vraket, bogpropellrarna, framdäcket, bågrampen och den främre delen av bildäcket.

Här följer en nästan 2 timmars video:

https://www.ojk.ee/en/content/rovs-second-dive

Video mosaic of m/s Estonia’s bogramp

Enligt order från Estlands säkerhetsutredningsbyrå genomförde Tuukritööde OÜ robotundersökning under vattnet vid passagerarfärjan Estonias vrak mellan den 14 och 15 juli 2021 för att kontrollera bilderna och föremålen på ekolodsbilderna. Baserat på videoramar skapades en videomosaik av bogramen för passagerarfärjan Estonia, med förklarande ritningar bifogade.

Klicka på bilden för att se/ladda ner.

https://www.ojk.ee/en/content/video-mosaic-ms-estonias-bow-rampKategorier:Media, Rättsstat, Svensk politik

Etiketter:

%d bloggare gillar detta: