PÅTVINGAD GIVMILDHET

Malmö 11-10-2021

Överskriften på Sydsvenskan huvudledare är  idag den 11 – 10 – 2021 

Huvudledare
Att ta från de fattigaste och ge till sig själv.

Detta är en helt fel överskrift eftersom ledaren i huvudsak handlar om ett minskat bistånd och alltså inte alls om att ta något från någon.

Hur som helst så är det intressanta i ledaren att Sveriges bistånd uppgår till 1,14 procent av bruttonationalinkomsten vilket kan uppfattas som lågt vid första anblick. I reda pengar så var detta i fjol 58 miljarder kronor vilket tydligen innebär 5 600 kronor per svensk enligt huvudledaren.

Alltså per svensk, barn som vuxen. Räknar man bort dom svenskar som räknas som barn och inte har någon beskattningsbar inkomst så blir naturligtvis summan ännu högre per individ.

Jag och min äkta hälft betalar tydligen tillsammans 11 200 kr per år i denna påtvingade givmildhet som vad jag vet inte har mildrat varken fattigdom eller annat elände i någon högre grad för mottagarna runt om i världen. Frågan är om det inte istället bara ökat densamma p g a ett ökat ansvarslöst barnafödande vilket underlättas av bl a just den påtvingade givmildheten som benämns som bistånd. Bistånd till ett ännu högre barnafödande som är förödande för vår planet.

Många tycker kanske att jag är både cynisk och självisk men jag förbehåller mig rätten att själv avgöra om jag vill vara givmild med dom pengarna som ännu i varje fall blir kvar på min pension när jag betalat världens högsta skatter. Och när man betänker hur mycket jag genom inbetalda skatter i olika former finansierar alla dom som ”flytt” hit så undrar man var summan slutar någonstans vad det gäller den påtvingade givmildheten.

När jag tydligen redan betalar 5 600 kr per år i enbart bistånd så är det ännu lättare att kasta alla tiggarbrev från olika organisationer direkt i papperskorgen samt att inte sända pengar till olika insamlingsgalor som t ex Världens barn.

Och tänk, inte har jag heller något dåligt samvete för detta.

Sandor Herold, MalmöKategorier:Media, Rättsstat, Svensk politik, Världspolitik

Etiketter:, , ,

%d bloggare gillar detta: