WHO-experten säger att läckta dokument från EcoHealth Alliance visar att forskare ville skapa ett nytt coronavirus

 

CHRIS PANDOLFO

Amerikanska och kinesiska forskare planerade att samarbeta för att skapa ett nytt coronavirus i ett laboratorium som inte finns i naturen, enligt en Världshälsoorganisations samarbetspartner som granskade ett forskningsbidrag som läckte ut i september.

Förslaget från 2018, som offentliggjordes av DRASTIC, överlämnades till US Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) av EcoHealth Alliance, en ideell grupp som delade ut federal finansiering från Dr. Anthony Faucis National Institute of Allergy and Infectious Diseases ( NIAID) till Wuhan Institute of Virology (WIV) för att bedriva forskning om fladdermus-coronavirus.

I förslaget bad EcoHealth Alliance DARPA att finansiera ett gemensamt projekt med kinesiska forskare för att skapa ett nytt virus.

”Vi kommer att sammanställa sekvens-/RNAseq -data från en panel av närbesläktade stammar och jämföra genomer i full längd och söka efter unika SNP:er som representerar sekvensfel”, står det i förslaget. ”Konsensuskandidatgenomer kommer att syntetiseras kommersiellt med hjälp av etablerade tekniker och genomlängd-RNA och elektroporering för att återvinna rekombinanta virus.”

En WHO-expert som talade med The Telegraph förklarade hur forskare kunde konstruera ett nytt virus som fortfarande skulle se ut som det naturliga viruset de började med.

”Det betyder att de skulle ta olika sekvenser från liknande coronavirus och skapa en ny sekvens som i huvudsak är genomsnittet av dem. Det skulle vara en ny virussekvens, inte en 100 procent matchning till någonting”, sa experten.

”De skulle sedan syntetisera det virala genomet från datorsekvensen och på så sätt skapa ett virusgenom som inte fanns i naturen men ser naturligt ut eftersom det är genomsnittet av naturliga virus.

”Sedan lägger de in det RNA i en cell och återställer viruset från det. Detta skapar ett virus som aldrig har funnits i naturen, med en ny” ryggrad ”som inte fanns i naturen men som är väldigt, väldigt lika eftersom det är genomsnittet av naturliga ryggrader ”, förklarade den namnlösa WHO-samarbetspartnern.

Den anonyma WHO-källan föreslog att om SARS-CoV-2-viruset artificiellt konstruerades på detta sätt skulle det förklara varför forskare inte har lyckats hitta en direkt förfader till viruset i naturen.

Mer från Telegraph:

Förra året sa forskare vid Wuhan Institute of Virology att de hade hittat en stam med namnet RaTG13 i fladdermus i en grotta i Yunnan-provinsen 2013, vilket motsvarade 96,1 procent av Sars-CoV-2. Det betyder att RaTG13 kunde ha inkluderats i en uppsättning virala genomer för att skapa en genomsnittlig sekvens.

Även om bidragsförslaget avvisades 2018, togs Wuhan-databasen över virusstammar offline före Covid-utbrottet ungefär 18 månader senare, vilket innebär att det är omöjligt att kontrollera vilka virus teamet arbetade med eller hade skapat. Wuhan-forskare har konsekvent nekat till att ha skapat Sars-CoV-2 i ett labb.

WHO-källan tillade: ”Om Sars-CoV-2 kommer från en artificiell konsensussekvens som består av genomer som har mer än 95 procent likhet med varandra … Jag skulle förutsäga att vi aldrig kommer att hitta en riktigt bra match i naturen och bara ett gäng av nära matcher över delar av sekvensen, vilket hittills är vad vi ser.

”Problemet är att de som motsätter sig ett labbläckescenario alltid bara kommer att säga att vi måste prova mer, och frånvaro av bevis är inte bevis på frånvaro. Forskare är överlag rädda för att diskutera frågan om ursprunget på grund av den politiska situationen . Detta lämnar en liten och högtalande minoritet av partiska forskare fria att sprida desinformation.”

Dokument som Interceptet erhållit tidigare i månaden bekräftade att förstärkningsforskning utfördes på WIV och finansierades av amerikanska skattebetalare via National Institutes of Health-bidrag som delades ut av EcoHealth Alliance. Medan framstående folkhälsovårdare som NIH-direktören Dr Francis Collins och NIAID-chefen Dr Fauci tidigare har förnekat att NIH finansierat gain-of-function-forskning för att göra virus som är överförbara bland människor i Wuhan, tyder dessa nya avslöjanden på att forskarna som fick dessa bidrag var intresserade av just den typen av forskning.

Ändå finns det inga hårda bevis som bekräftar ursprunget till viruset som orsakar COVID-19. En genomgång av ursprunget till pandemin som utförts av amerikanska underrättelsetjänster på president Joe Bidens order var otydlig både när det gäller labb-läckage och teorier om naturligt ursprung, som säger att Kinas vägran att samarbeta med utredare förhindrar en avgörande bedömning.


Relaterat:

Nu är nästa pandemi redan inplanerad till 2025 – SPARSKategorier:Hälsa, Media, Rättsstat, Världspolitik

Etiketter:, , , ,

%d bloggare gillar detta: