Abolis resa

Malmö 7-10-2021

Skånska Dagbladet | Abolis resa blev bästa dokumentär

Har precis sett programmet ”Abolis resa” på SVT Play och programmet sänds även i TV2 idag kl 20.00

Det handlar om det ensamkommande ”barnet” Abolfazi som är 17 år gammal och som tydligen som det står i programtablån har gått hela vägen från Iran till Sverige där han efter tre år utvisas till Afghanistan.

Alltså är det här återigen samma gamla bluffhistoria vi får ta del av, ett stackars litet barn som ensam tagit sig hela vägen till Sverige och som påstår sig vara från Afghanistan där han aldrig varit.

Det finns inga som helst belägg i programmet för att han skulle ha gått hela vägen hit och naturligtvis så har han heller aldrig gjort det.

Väl i Kabul så har Aboli ständig kontakt med Kicki som alltså är hans svenska ”mamma” och som också väntar på Aboli som naturligtvis får återkomma till Sverige när Kicki med advokaters hjälp ordnat med att han fått ett tvåårigt arbetstillstånd och därmed återigen får återkomma till paradiset.

Det är gripande när man ser Kicki som med glädjetårar väntar på sin lille ”pojke” i vänthallen på flygplatsen.

Man kan bara fråga sig varför man utvisade Aboli när han ändå får återvända och en sak är säker, han kommer aldrig mer behöva lämna Sverige när Kicki nu ordnat med att han är tillbaka. Och troligtvis så kommer alla Abolis släktingar som ju lever i Iran att snart också att vara här som anhörighetsinvandrare.

En annan aspekt på programmet är rent ut sagt, hur i helvete kunde USA offra hundratals miljarder dollar och  tusentals unga mäns liv på detta skithålsland där det bara finns skräp och sopor och inte mycket annat av värde? Så mycket skit och sopor och avfall överallt har jag nog aldrig sett i något land som i Afghanistan.

Men huvudsaken är att Kicki har fått tillbaka sin lille afghanske pojke och varför hon kämpat så mycket för att få hit honom igen kan man ju spekulera i men hon är ju inte den enda svenska kvinna som kommit upp i åldern som har fallit för dessa.

Jag undrar bara vad Kickis nöje har kostat oss skattebetalare?

Hur som helst, programmet är mycket sevärt och avslöjar med all tydlighet hur man från myndigheters håll handskas med våra skattepengar samt att ensamkommandebluffen inte är något annat än ett monumentalt bedrägeri.

Sandor Herold, MalmöKategorier:Rättsstat, Svensk politik, Världspolitik

Etiketter:, , , ,

%d bloggare gillar detta: