Svenskarnas framtid i elektronikens demokratiska diktatur – Vakna Svensson!

Publicerat  av mychina
Karl Wang
https://mychinaway.blog.se/svenskarnas-framtid-i-elektronikens-demokratiska-diktatur/

Så här kommer livet att te sig i framtidens Sverige, om Svensson inte vaknar till.

Första steget är redan taget. Att numrera hela befolkning, personnummer. Det genomförde man redan 1947 och det har legat till grunden för den alltmer skärpta övervakningen. Övervakning och kontroll, både fysisk och mental, sker i små steg, principen den kokande grodan. Ledande har varit den finansiella övervakningen, alla måste ju betala skatt till välfärdssamhället, statens eget samhälle.

Regeringens utfärdade av vaccinpass med QR-kod kan utgöra det första steget till att implementera ett fulländat servicesystem i dagens Sverige. Allt för innevånarnas bästa. Att föreställa sig hur detta faktiskt kan fungera visar dess potential för verkligt skrämmande konsekvenser. Covid-19-krisen har gett regeringar över hela världen ett gyllene tillfälle att lansera ett nytt system för kontroll över sina medborgare i sken av att skydda deras hälsa och ge alla säkerhet.

Även om det nu är klart att Covid-jabs inte förhindrar smitta eller sjukdom, har de gett våra demokratier den perfekta förevändningen att införa statligt utfärdade QR-koder för att komma åt alla aspekter av det dagliga livet som våra herrar uppenbarligen anser vara “icke-väsentliga”-inklusive vissa transportmedel, matservice eller hälso- och fitnesställen. Till en början fick vi veta att dessa pass skulle vara en tillfällig åtgärd.

Men nu har våra makthavare erkänt att de ”kan” fortsätta längre än vad som ursprungligen medgavs. Man utvecklar nu helt nya integrerade system för att samordna olika länder, kontrollen och makten över människan ökar alltså hela tiden. Svenskarna finns med och Sverige börjar bli västvärldens övervaknings och spioncentral nu när man börjar dela med sig till diktaturer som USA.

Om allmänheten villigt accepterar att behöva visa papper, förlåt, digitala vaccinpass och QR-koder, vart vi än går, vilket motivering har då regeringarna att upphäva detta nya övervaknings och kontroll verktyg? Snart kommer vaccinpasset att slås ihop med din Bank ID, ditt körkort, ditt personnummer, ditt passerkort på jobbet, ditt bankkonto, kreditkort, ATM kort, din sjukhusjournal, osv. Det av säkerhetsskäl förstås. Det är ju för att skydda dig. Vi kan nästan höra propagandan mala redan nu.

Så om några år har du ingen rätt till egen frihet och oberoende för staten betalar ju för dina hälsotjänster, din pension, din utbildning och alla måste bidraga till statens kostnader. Du har ingen rättighet att bli ett hot mot statens och maktens system som finns för ditt och allas bästa. Du har ju fått rösta så alla beslut som rör dig är demokratiskt fattade. Att du inte tillåts något inflytande är en del av demokratin.

Du måste alltid presentera din QR-kod för att tillåtas att resa, både lokalt och internationellt. Staten utfärdar digitala plånböcker där dom kan kontrollera att du köper ett dåligt tuggummi eller dessa farliga cigarretter, eller värre, en flaska livsfarlig whisky.

Det var en gång…., det blir en gång……

Så, en dag i framtiden inte allt för avlägsen, långt efter att pandemin bleknar, kan du vakna upp och logga in på internet bara för att upptäcka att din internet leverantör håller på att genomsöka din dator för att skydda dig mot utländska regeringsstyrda militära operationer som patrullerar sociala medier för att sprida desinformation. För att skydda dig mot den desinformation du läste dagen innan på sociala media. Du blev flaggad för något ideologiskt oacceptabelt. Dom vet vem du är eftersom du var tvungen att betala för tjänsten via din digitala plånbok knuten till ditt ID.

Inget att oro sig för, det är ju för att skydda dig, så du bestämmer dig för att hämta löparskorna och jogga istället. Åtminstone kan du fortfarande jogga. Du skulle gärna vilja gå på gymmet, men du är inte tillåten för du har inte tagit den sista Covid sprutan staten har föreskrivit. Din QR-kod tillåter dig inte att dela luften med andra vaxade gym besökare.

På vägen hem bestämmer du dig för att stanna till vid fiket för en kvick kaffe och en bakelse. När du försöker betala med din digitala plånbok inser du att staten har fastställt att du redan har spenderat den högsta tillåtna kvoten för digital valuta på fiket, dessutom har du stängts av tills din hälso-app kan registrera en rimlig vikt och godkänt BMI, Body Mass Index. Annars kan du ju orsaka staten otillåtna kostnader när du blir för fet.

Så du stoppar handen i fickan för lite kontanter istället. Fikets ägare säger att han tyvärr inte accepterar icke-digital valuta, eftersom den inte är säker. För din egen säkerhet. Man vet ju aldrig om någon penningtvättare går runt och försöker tvätta brottsliga pengar genom att betala kontant.

Inget att oroa sig för, du kan ju gå hem och laga ditt eget kaffe. På vägen stannar du vid mataffären. Kassörskan skannar din QR-kod och du får en lista på de varor du är tillåten att köpa, för din egen hälsas skull förstås. Du har även överkonsumerat produkter som regeringen anser vara ”icke klimatvänliga”. Biffen du sett fram emot till middag får rött ljus i kassan och kassörskan lägger den åt sidan, för din egen hälsas skull förstås. För ditt eget bästa har staten begränsat dina valmöjligheter. Kanske skulle du vilja ha några syrsor eller mjölmaskar som protein istället?

Du kommer äntligen hem och bestämmer dig för att du behöver fly förtrycket ett tag från det dagliga pressen och ta en semester, så du bestämmer dig för att boka ett lokalt flyg till havet. Du betalar med din digitala plånbok och ID, som nu är det normala. Flygbolaget informerar dig att du har överskridit ditt högsta tillåtna koldioxidavtryck. Du är inte tillåten att flyga just nu. Du får bara nöja dig med att sola dig på balkongen tills dina klimatpoäng förnyas.

Inget att oroa sig för. Du kan ju ta bilen och köra en sväng. Du hoppar in i din “anslutna” bil med sitt bekväma GPS -system. När den startar motorn automatiskt, informerar det datoriserade systemet dig om att du har överskridit gränsen för bilanvändning denna månad och därför måste vänta. Systemet rekommenderar dig att minska din framtida användning till förmån för en lådcykel.

Men TV har ju en del bra filmer. Tyvärr, du får ett textmeddelande att du har underlåtit att ta del av regeringens senaste informationsmeddelande och för att få tillgång till underhållning ombeds du att besöka närmaste polisstation före att avlägga en medborgartest. Det är ju för ditt eget bästa att du omsorgsfullt lyssnar på de kompetenta svenska ledarna Partierna har utsett och deras värdefulla råd för att styra landet till det bästa välståndet.

Kanske bäst att bara stanna hemma och stirra på väggen, prata med krukväxterna, eller studera hur gräset växer. Det ger en möjlighet att drömma om de gamla goda dagarna, och hur livet kunde ha varit annorlunda om fler människor hade brytt sig om att bekämpa QR-koden som inleddes cirka 2021 när vi bedrogs av illusionen av regeringens skydd från en relativt godartat virus.

Vi är snart där.Kategorier:Media, Rättsstat, Svensk politik

Etiketter:, , , ,

%d bloggare gillar detta: