Gates Foundation hotar Real Raw News

Torsdagen den 2 september fick Real Raw News två mejl från Gates Foundation -talesperson Mark Suzman (bilden) och krävde att vi genast skulle ”upphöra och avstå” från att publicera ”förtalande och hatiskt” innehåll om miljardären, filantropen och Microsofts grundare Bill Gates.

Av uppenbara skäl listar RRN ingen fysisk postadress, så e-posten var stiftelsens enda praktiska metod för att kontakta oss. Vi väntar på att tala med vår advokat innan vi publicerar e-postmeddelandet i sin helhet.

Det är viktigt att notera att Suzman inte är advokat och inte heller företräder Gates Foundation lagligt. Han har en doktorsexamen i internationella relationer – vad det nu innebär – som han tog från Oxford vid University där han var Rhodes stipendiat.

E -postmeddelandena anklagade Real Raw News för att ha publicerat obefogade påståenden om Bill Gates och hotade oss med meddelanden om borttagning, böter och fängelsestid – om vi inte slutar publicera information om Gates och tar bort allt innehåll som innehåller Gates namn.

RRN står fast vid sin rapportering och de källor som riskerar sina liv och försörjning för att de ger oss känslig information. Om vi inte var övertygade om vår rapportering och vår förmåga att lagligt försvara oss, skulle vi verkligen inte riskera att äventyra vår försörjning och vårt rykte.

RRN dök lite i Suzmans historia och upptäckte att Gates Foundation har betalat honom en årslön på 9 000 000 dollar årligen, mycket pengar för en frontman med nästan inga arbetsuppgifter och lite ansvar.

RRN uppdateras efter att vi har pratat med vår juridiska rådgivare.Kategorier:Hälsa, Media, Rättsstat, Världspolitik

Etiketter:, , ,

%d bloggare gillar detta: