Dybbuk: Den hebreiska betydelsen för ordet ”Covid”

 

Författare: Efter att ha läst titeln för den här artikeln tror jag inte att det finns så mycket mer att tillägga. Eftersom den ursprungliga källan från vilken all denna information kommer ifrån, är en lång artikel har jag lagt till bara några stycken för att hålla saker så korta och kortfattade som möjligt. Jag rekommenderar dock starkt att man läser hela transkriptet med titeln On the occult meaning of the term COVID. Ett kortfattat intrång i mönsterigenkänning av Bogdan Herzog, skriven i maj 2020. Oavsett författarens övertygelse (eller etniska ursprung) är det hela värt att ta en titt, även om det (antagligen) är ett verk av ”spekulation”. Några ytterligare med fetstil som verkligen har lagts till.

Fåret ”Dolly” och ”COVID” sjukdomen

I min egen bok “Synchronicity and Symbolism” försökte jag identifiera flera synkronistiska mönster som liknar dem som beskrivs av Downard och Hoffman. En av de mer intressanta är historien om det första klonade djuret, fåret Dolly.

Min uppmärksamhet uppmärksammades först på Dolly-historien eftersom den första kloningen av ett djur utfördes i den lilla skotska byn Rosslyn som naturligtvis var känd för Rosslyn-kapellet. Jag kunde inte acceptera det faktum att den första kloningen inte ägde rum i högteknologiska laboratorier i Nordamerika, Tyskland, Schweiz eller Japan, utan i en liten by som bara var viktig för dess kryptiska symbolik. Inte nog med det, utan Roslin-institutet, där kloningen utfördes, var grundat just för detta ändamål.

Varför är den första djurkloningen så viktig? För, för första gången kunde människan hävda att hon ”skapade” ett djur alldeles själv och därmed likställde Guds verk, en händelse av enorm betydelse i den alkemiska processen.

Att välja plats vid Rosslyn kunde inte ha varit den enda synkroniteten i samband med en händelse som är lika viktig som skapandet av det första djuret av människan. Jag tog Hoffmans råd för att identifiera ritualarbetena och började undersöka andra tillfälligheter som har betydelse. Det visade sig att namnet ”Dolly” också hade en dold betydelse. Enligt den officiella versionen som publicerades av Roslin Institute valdes namnet ”eftersom Dollys DNA kom från en bröstkörtelcell, och hon blev uppkallad efter countrysångerskan Dolly Parton”.

Transkriberat till hebreiska och läst i enlighet därmed från höger till vänster blir Dolly Ylod eller Doli. Det borde inte betyda någonting, eller hur? Förutom att dully har en mycket lämplig betydelse, det betyder ett nyfött barn eller spädbarn !!! (Det hebreiska uttalet av דולי är Ylud, o och u representeras genom samma hebreiska bokstav). Jag känner inte till att någon nämnde den här versionen tidigare. Den officiella Dolly Parton-versionen är inget annat än ett hån mot allmänhetens okunnighet, knep och hån som är nec-plus-ultra hemliga sällskap. Naturligtvis var valet av ett får som det första djuret som har klonats inte heller av en tillfällighet. Värt att nämna är också det datum som valdes för det första offentliga tillkännagivandet av kloningen – 22 februari (222) 1997.

Professor Ian Wilmut vid Roslin Institute vid Edinburgh University med Dolly, världens första klonade får

Varför ett hebreiskt namn på fåret? Eftersom hebreiska är Kabbalens språk och enligt Albert Pike, frimureriets främsta filosof, står Kabbalan i centrum för de hemliga sällskapens symbolik:

”Alla verkligt dogmatiska religioner har utgått från Kabbalan och återvänt till den; allt vetenskapligt och storslaget i de religiösa drömmarna om Illuminati, Jacob Boehme, Swedenborg, Saint Martin och andra har lånats från Kabbalan; alla frimurarsällskap har sina hemligheter att tacka för dem och sina symboler”.

Snabbt till nuet: Den 11.02.2020 meddelade generaldirektören för Världshälsoorganisationen att den nya sjukdomen som orsakats av coronaviruset och tidigare kallats med olika namn som SARS-2 eller coronaviruspandemi kommer att kallas COVID-19:

”Nu till coronaviruset.

Först och främst har vi ett namn på sjukdomen:

COVID-19. Jag stavar det: C-O-V-I-D bindestreck ett nio-COVID-19.

Enligt överenskomna riktlinjer mellan WHO, Världsorganisationen för djurhälsa och FN:s livsmedels- och jordbruksorganisation, var vi tvungna att hitta ett namn som inte hänvisade till en geografisk plats, ett djur, en individ eller en grupp människor, och som också är uttalbart och relaterat till sjukdomen.

Att ha ett namn är viktigt för att förhindra användningen av andra namn som kan vara felaktiga eller stigmatiserande. Det ger oss också ett standardformat att använda för framtida coronavirusutbrott”.

Sedan dess har alla nyhetsställen, över hela världen, oupphörligt upprepat termen, i ett slags ritualanrop: COVID, COVID, COVID …

 

COVID-19 är tänkt att vara en förkortning som kommer från Corona Virus Disease och året då det registrerades första gången, 2019. Vad händer dock om vi undersöker COVID enligt ovan nämnda Dolly/ Ylod/ דולי-algoritm? Chansen är stor att de inverterade hebreiska bokstäverna inte skulle återge något meningsfullt, eller hur? Trots allt kunde Dolly bara ha varit en bisarr slump. Tja, slump eller inte, enligt samma regel blir COVID DIVOC transkriberat som קוביד på hebreiska och det betyder faktiskt något – det betyder besittning av en ond ande. (Ordet transkriberas till engelska som dybbuk, b och v representeras genom samma hebreiska tecken, Bet – ב). För att bättre förstå vad en dybbuk är, kommer vi att underkasta oss en mindre auktoritet som professor Yoram Bilu, professor i sociologi och antropologi vid hebreiska universitetet i Jerusalem och mottagare av det prestigefyllda Israelpriset 2013.

Enligt Bilu:

”Begreppet dybbuk (dibbuq) användes i judiska mystiska kretsar för att beteckna en ande hos en död person, en ökänd syndare under hans livstid, som tog tillfällig besittning i en människa (…) dybbuk-innehavet uppfattades alltid som en plåga eller en sjukdom och besittningsagenten en utländsk, farlig inkräktare som måste utvisas. (…) Exorcisten var alltid en vördad rabbin som konfronterade anden med olika religiöst informerade mått som användes i en fast, graderad ordning.”

Bilu citerar den kända kabbalisten Gershom Scholems verk och påpekar att ”dybbuks, demoner eller onda själar hade någon olycklig eller psykiskt sjuk varelse”. Dybbuks verkar mest rikta sig mot kvinnor och barn och ”känslomässig intensifiering eller upphetsning” är förutsättningar för en sådan demonisk besittning.

Bilu avslutar:

”Dybbuk-besittningen lämnade offret som ett passivt föremål, tillfälligt berövat självmedvetenheten och utan självkontroll gentemot två externa myndigheter: den innehavande anden som berövade de innehavandet av hennes individuella identitet och rabbin-exorcisten som tvingade anden att lämna”.

Dybbuks är ett återkommande motiv i såväl judisk folklore som konst, filmer och teaterpjäser.

Scen från det yiddish-språkiga fantasidramat ”The Dybbuk” från 1937, regisserat av Michał Waszyński.

Synkroniseringen mellan en dybbuk och det COVID-producerande viruset är inte begränsat till endast namnet. Dybbuk kommer från det hebreiska verbet dāḇaq som översätts som ”att hålla fast” eller ”att klamra fast”. På samma sätt som en dybbuk tar över sitt offers kropp, fastnar coronaviruset vid en värdcell och tar över kontrollen.

Enligt MIT Technology Review:

”Virusets proteinspikar fäster vid ett protein på cellernas yta, kallat ACE2. Normalt spelar ACE2 en roll för att reglera blodtrycket. Men när coronaviruset binder till det, sätter det igång kemiska förändringar som effektivt smälter membranen runt cellen och viruset tillsammans, vilket gör att virusets RNA kan komma in i cellen.

Viruset kapar sedan värdcellens proteintillverkande maskiner för att översätta dess RNA till nya kopior av viruset.”

Kanske är analogierna i namn och handling mellan COVID och dybbuk bara tillfälligheter eller en godartad ordlek. Kanske. Men kanske är de en indikation på att sjukdomen är ett stort steg i ”alkemisk bearbetning av mänskligheten”, en händelse av främsta vikt, precis som ”Trinity” och ”Dolly”.

Men varför inte ge full kredit till de formidabla varumärkesmakarna hos WHO? Kanske är analogin med demonisk besittning inte ytlig utan djupgående. Vad händer om COVID är mer en psykologisk fråga än en virussjukdom? Skulle det innebära att människor, genom framkallandet av rädsla, framkallade hos människor en transliknande situation som fick dem att tappa självkontrollen gentemot evinnerliga myndigheter och acceptera begränsningar av individens frihet som saknar motstycke? Kan extrem skräckporr som ”känslomässig intensifiering”, vara en förutsättning för att en dybbuk ska kunna innehas?

Dybbuk av art nouveau -illustratören Ephraim Mosh Lilien

Ska vi våga gå ännu längre? Är problemet vi möter inte ens psykologiskt utan av andlig natur? När allt kommer omkring är judisk medeltida tradition mycket uppriktig om att dybbuk är en andlig, och inte en psykologisk fråga. Det är bara den moderna akademins sofistikering och skepsis i alla andliga frågor som konstgjort har översatt tillståndet till vetenskapligt acceptabelt språk. Om så är fallet, är ett slags exorcism det enda möjliga botemedlet? Är detta själva anledningen till att kyrkor har blivit i första hand måltavlor under lockdownen?


Relaterat: https://bakomkulisserna.biz/2020/06/15/har-du-aldrig-hort-talas-om-klonade-personer-forut-dubbelgangare/

 Kategorier:Hälsa, Media, Rättsstat, Världspolitik

Etiketter:, , , , ,

4 svar

 1. OBS!!!
  Det finns ingen COVID eller vaccinationer i Afghanistan! – De har bara inte tid! Och ingen Covid! Tja, det är ALLMÄNT! Och det viktigaste är att ingen blir sjuk! I Afghanistan finns det inget sådant ord Covid och vaccination! – Fenomen?
  https://freewestmedia.com/2021/08/28/berlin-humboldt-university-job-ad-white-people-need-not-apply/

  Eric Clapton – This Has Gotta Stop – https://www.youtube.com/watch?v=dNt4NIQ7FTA

  Gilla

 2. OBS!!!
  ”Det finns ingen COVID eller vaccinationer i Afghanistan! – De har bara inte tid! Och ingen Covid! Tja, det är Fakta! Och det viktigaste är att ingen blir sjuk! I Afghanistan finns det inget sådant ord Covid och vaccination! – Fenomen?

  Gilla

 3. Öystein Rönne -”En fantastiskt träffsäker förutsägelse av teologiprofessor Pierre Gilbert. Gjord 1995! Bara ett par minuter.”- https://rumble.com/vlzuqt-ystein-rnne-155-vilken-frutsgelse.html

  Gillad av 1 person

%d bloggare gillar detta: