Marinen trotsar Pentagon: Inga vaccinmandat!

File:Pentagon Press Secretary Navy Rear Adm. John Kirby briefs reporters at the Pentagon, March 27, 2014 140327-D-NI589-064.jpg  Defense Secretary Lloyd J. Austin III (50885754687).jpg

Marine Corps General och tillförordnad gemensam stabschef David H. Berger förstärkte sin retorik mot obligatoriska vaccinationer efter att Pentagon-talesmannen John Kirby (t.vä) och försvarsminister Lloyd Austin (t. hö) meddelade att all militär personal omedelbart måste börja ta Covid-19-vaccinet.

Den omtvistade ordern kom dagar efter att det korrupta Food & Drug Administration (FDA) gav fullt godkännande till Pfizers spruta. Även om det är bortom kontexten i denna artikel, får RRN bevis på att Pfizer trattade enorma mängder kontanter till FDA i utbyte mot ett godkännande av ett läkemedel som har genomgått lite tester och har väckt en het debatt om säkerhet och effekt.

Som RRN rapporterade den 10 augusti, kolliderade general Berger och försvarssekreteraren med helt olika åsikter om huruvida en olaglig administration har befogenhet att införa mandat i drakonisk stil som potentiellt kan äventyra USA:s stridsstyrkor. Austin hade sagt att han bara svarar Kamala Harris och Joe Biden, och general Berger anklagade honom för att ”sälja din själ till djävulen” för popularitet. General Berger hade tillagt att han med våld skulle motstå alla försök att olagligt vaccinera sin marinkår.

Fientligheten mellan de två eskalerade på onsdag morgon när Kirby, medan han ställde frågor under en presskonferens om Afghanistan, slumpmässigt nämnde att obligatoriska vaccinationer skulle börja omedelbart.

En källa på general Bergers kontor berättade för RRN att hans kontor fick ett PM minuter efter att briefingen avslutats. Det PM:et sa att 800 000 av landets
1 346 000 aktiva, inklusive 156 000 inom marinkåren har motstått vaccination. Satta i ett perspektiv representerar dessa siffror 59 % – en total majoritet och 86 % av marinkåren.

Dessutom hävdade PM:et att ingen soldat kommer att beviljas dispens, oavsett hälsa eller religiös tillhörighet. ”Om en man eller kvinna är tillräckligt frisk för att tjäna i Försvarsmakten, är han/hon tillräckligt frisk för att få en Covid-19-vaccination” och ”Vi kan inte tolerera att Försvarsmakten vägrar vaccinet på grund av en konflikt med religiös tro. All amerikansk militär personal kommer att vaccineras, vilket börjar omedelbart”, var orden med Lloyd Austins signatur.

Vår källa sa att general Berger ringde Austin och yttrade bara två ord – ”du är klar” – innan han matade in PM:et i en makuleringsmaskin.

Han insisterar på att Bergers inställning till obligatoriska vaccinationer är oförändrad.

”Berger gick för att ringa andra högt uppsatta militära officerare direkt efter att han sett notisen. Han var livlig, säger vår källa. ”Jag hörde Berger säga att han inte kommer att stå för detta och han skulle samla alla tillgångar som han förfogar över för att förhindra obligatoriska vaccinationer inom militären. Han är oftast så välkomponerad. Aldrig sett sådan ilska hos honom”, säger vår källa.

”General Berger känner inte igen Biden-administrationen. Han vet att makten tillskansades olagligt och valet stals. Han tror att vaccinerna kräver mycket mer testning och att det är konstitutionellt och omoraliskt att använda tvivelaktig medicinering på helt friska trupper. Han är beredd att gå ner och slåss om det här”, tillade vår källa.

Han hävdar att general Berger har stöd av de flesta av de gemensamma stabscheferna, däribland chefen för armén, generalen James C. McConville, chefen för flygvapnets general Charles Q. Brown och chefen för marinoperationerna Michael M. Gilday, vilka alla är Trump-utsedda och alla har lovat att avsätta Kamala Harris och Joe Biden, i ilfart.

GATES UPPDATERAS SNARAST MÖJLIGT. DET VAR EN FÖRSENING I GÅRDAGENS RÄTTEGÅNG.Kategorier:Hälsa, Media, Rättsstat, Världspolitik

Etiketter:, ,

%d bloggare gillar detta: