Inte en krona

Svensk krona – Wikipedia

Malmö 25-8-2021

Det plingade till i mobilen och återigen var det ett tiggar-sms från UNHCR som annonserade sin ankomst.

Denna gången med följande ordalydelse :

Våld och instabilitet i Afghanistan skapar stora hjälpbehov på både kort och lång sikt. Som månadsgivare hjälper du UNHCR att vara först på plats vid en katastrof och stanna kvar så länge det behövs. Bli månadsgivare och skydda familjer på flykt , varje dag, året om.

Nej UNHCR, jag tänker inte bli månadsgivare. Jag tänker inte skänka en enda krona till vare sig Afghanistan eller något annat liknande trashanksland som tydligen aldrig lyckas med att komma ur sin misär och fattigdom p g a att man alltid ägnar sig åt att kriga mot varandra antingen det gäller inbördes eller mot något grannland. F ö så har jag skänkt en okänd summa redan till länder som Afghanistan, Syrien, Palestina, Irak samt Gud vet hur många afrikanska länder som heller aldrig varken vill eller kan ta sig ur sin krigs- och konfliktdrabbade situation genom den skatt jag betalar och betalat genom åren.

Bara SIDAS biståndsbudget uppgår till ca 53 miljarder om året och där finns en del av dom pengar jag varje år har betalat i skatt. Jag tar mig friheten att inte skicka en enda krona av den summa som blir över när skatten är dragen sedan må den som vill kalla mig för snål, girig eller hjärtlös. Jag är trött på att föda er och ännu mer trött blir jag att föda er och finansiera er våldsbejakande livsstil och kultur när jag får läsa att Afghanistans president stack från sitt land med ett antal miljarder inskyfflade i en helikopter så att den knappt kunde lyfta.

Och inte blir min givarglädje större när vår totalt imbecilla utrikesminister slår fast att biståndet även i fortsättningen skall pågå till Afghanistan men att man nu skall se till att inte något av detta kommer att hamna i Talibanernas händer. Du ministern, dra den om Rödluvan och vargen också!

En annan anledning att jag inte tänker bli månadsgivare är att jag även genom den skatt som dras av mig redan betalar en stor del av ert uppehälle när ni efter er resa, inte flykt, kommit fram till Sverige och här får ta del av det som landets medborgare i generationer byggt upp och som ni kan förbruka utan att ha jobbat en enda dag här och inte heller betalat en enda krona i skatt och kanske inte heller kommer att göra det i framtiden heller.

Givarglädjen blir inte heller större av att man varje dag får ta del av vad somliga av er som rest, alltså inte flytt, hit sysslar med i forma av mord, skjutningar, rån, våldtäkter, anlagda bränder, sprängningar, misshandel, bedrägerier mm. För att inte tala om alla era krav som ni totalt utan skam vill skall förverkligas.

Så UNHCR och andra tiggarorganisationer, ni får sända era tiggar-sms till någon annan. Till mig är det helt onödigt att skicka dom.

Sandor Herold, invandrare i MalmöKategorier:Media, Rättsstat, Svensk politik

Etiketter:, , ,

1 svar

  1. Låt de som ställt till med problemen från början ta hand om det i stället. Både Sovjet och USA var där och härjade direkt och indirekt. (USA genom CIA utbildade afghaner i gerillakrigsföring och gav dem pengar samt vapen … Sovjet invaderade och försökte få med dem i lydstatsunionen. Ingen av dem lyckades i slutänden …)

    Gillad av 1 person

%d bloggare gillar detta: