Vilken är Greta Thunbergs härstamning?

2021-08-17
Saxat från Facebook

Kan vara en bild av 7 personer och text

Greta Thunbergs farfar var Svante Arrenius som var med om att bilda Rasbiologiska  institutet 1909.  
Svantes mor Carolina Thunberg var sin mans kusin, de gifte sig 1855. Härifrån kommer släktskapet med Greta Thunberg.

Hustru: Maria Johansson (m. 1905–1927), Sofia Rudbeck (m. 1894–1896)

Svante August Arrhenius, född 19 februari 1859 på Viks gods i Balingsta församling (Uppsala län), död 2 oktober 1927, var en svensk fysiker och kemist som var verksam inom många delar av naturvetenskapen.[1][2][3] Han var professor i fysik vid Stockholms högskola 1895–1905 och sedan rektor på högskolan 1897–1902. Han blev den förste svenske nobelpristagaren när han tilldelades Nobelpriset i kemi 1903.

Svante Arrhenius gifte sig 1894 med Sofia Rudbeck, och blev i detta äktenskap far till Olof Wilhelm Arrhenius. 1905 gifte han sig med Maria Johansson och fick med henne en son och två döttrar.[4] Han var släkt med den lundensiska släkten Dahlgren och släkten Örnevik/Ärlerud.[källa behövs] Han var far till matematikern Anna-Lisa Arrhenius-Wold och morfar till kemisten Svante Wold och professorn i klinisk bakteriologi Agnes Wold.

Svante Arrhenius, the Man Who Foresaw Climate Change

Agnes Wold, barn till Svante Arrenius

Agnes Wold efter ett seminarium på Bokmässan i Göteborg 2017.Agnes Ester Solveig Wold, född 
7 januari 1955 i Uppsala,[1] är en svensk läkare och professor i klinisk bakteriologi vid Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet, med särskild inriktning mot normalflora.

Efter att ha vuxit upp i Uppsala flyttade hon som femtonåring till Göteborg 1970, där hennes far, Herman Wold, var statistikprofessor. Hennes mor, Anna-Lisa Arrhenius, dotter till kemisten Svante Arrhenius, disputerade i matematik. Wolds make Lars Melchior är historiker, och hon har tre vuxna barn.[3]

Agnes Wold borde vara känd för de flesta svenskar genom hennes råd i Corona-plandemin. 

Olof Thunberg, barn till Svante Arrenius

Fritz-Olof Thunberg var en svensk skådespelare, röstskådespelare och regissör, kanske mest känd som rösten för seriefiguren Bamse. Wikipedia

Han är far till Svante Thunberg som i sin tur är far till Greta.

Svante Thunberg

Swedish Climate Activist Greta Thunberg's Father Svante Thunberg Sceptical  About Her Activism: ReportSvante Fritz Vilhelm Ernman Thunberg, ogift Thunberg, född 10 juni 1969 i Boo församling i Stockholms län[2], är en svensk skådespelare och producent.

Svante Thunberg är son till skådespelarna Olof Thunberg och Mona Andersson och växte upp i Saltsjö-Boo.

Thunberg är manager och producent för hustrun och operasångerskan Malena Ernman[10] och finns bland upphovsmännen till Ernmans album Opera di fiori (2011) och Sverige (2016). Han är ordförande i Ernman Produktion AB och Northern Grace AB.[11] Thunberg skriver också manus, regisserar och är med som skådespelare i Ernmans årliga julturnéer.[12]

Svante Thunberg och Malena Ernman är gifta sedan 2004 och tillsammans har de två döttrar, miljöaktivisten Greta Thunberg (född 2003) och sångerskan Beata Ernman (född 2005).

I december 2018 följde han med Greta Thunberg till FN:s klimatkonferens i Katowice i Polen.[17] Den 14 augusti 2019 seglade han tillsammans med henne från Plymouth över Atlanten mot Amerika i segelbåten Malizia II[18] och anlände till New York[19] den 28 augusti.

Att klimatpropagandan tillhör vänstern visar dessa bilder tydligt:

hela-familjen

greta.jpg  Image result for malena ernman på vi


Tidigare publicerat:

Äpplet faller inte långt ifrån trädet: Greta Thunbergs förfader avslöjad som upptäckare av global uppvärmning och rasbiolog!

 
 
 


Kategorier:klimatet, Media, Rättsstat, Svensk politik, Världspolitik

Etiketter:,

3 svar

  1. Familjen ”Adams” – bara mycket mera ond, lömsk och sataniskt….

    Gilla

%d bloggare gillar detta: