Hur Sverige presenteras i utlandet: Inget slut på tyrannin och Luleå-politiker fick lämna sina uppdrag för ”fake news”

matti sallberg

Inget slut på tyrannin: Om du inte tar fem vaccindoser kommer du inte längre att kvalificera dig som ”helt vaccinerad”, säger svensk professor

August 9, 2021
https://humansarefree.com/2021/08/five-vaccine-doses-to-qualify-as-fully-vaccinated.html

by Ramon Tomey

Många individer världen över har slutfört sitt vaccinationsschema för Wuhan coronaviruset (COVID-19). De har försökt pracka på folk att statusen ”fullt vaccinerade” efter att ha fått två doser av COVID-19-vacciner, ingick i kategorin redan efter att man har fått en dos-vaccin.

En professor sa dock att COVID-19-vacciner kanske inte räcker för att ge immunitet och rekommenderade så många som fem vaccindoser.

Matti Sällberg (KI) säljer vacciner via Svenska Vaccinfabriken och deltar i  brun vaccinkampanj - NewsVoice
(ser han inte ut som en ”Hitler”???)

Biomedicinska analytikern Matti Sallberg från det svenska Karolinska Institutet (KI) sa att individer som inokulerats med bara två COVID-19-vaccindoser kanske inte har tillräckligt skydd. Han föreslog att ”återkommande sprutor” kommer att vara nödvändiga för att upprätthålla immunitet mot SARS-CoV-2.

”Vi vet inte hur länge vaccinet skyddar mot allvarlig sjukdom och död. Det betyder att du väljer det säkra före det osäkra, säger Sallberg.

Sallberg fortsatte: ”Efter att ha fått den andra dosen avtar immunsvaret långsamt. Inom ett år kan många ha tappat skyddet. Vi vet inte ännu, men om du får en tredje dos kommer den att aktiveras igen.”

Han tillade: ”Biologin säger att ett blekande immunsvar inte är osannolikt. Då är det dags för en tredje, fjärde [eller] kanske tom en femte dos.”

Sallbergs kommentarer kom när många europeiska länder tillkännagav en tredje omgång med covid-19-boosterspruta i september 2021. U.S. Food and Drug Administration (FDA) indikerade också att vaccinerade amerikaner kommer att få boosterspruta under hösten.

Svenska Vaccinfabriken Produktion AB | Karolinska Development

Professorns kommentarer till stöd för boostersprutan tycktes dock ha ett baktanke. Vid sidan av sin tid på KI innehade Sallberg också ledande befattningar vid vaccintillverkaren Svenska Vaccin Fabriken (SVF). Företagets webbplats utsåg honom till SVF-grundare, styrelseordförande och vetenskaplig chef.

95% of the severe patients are vaccinated - Dr Kobi Haviv Interview (Herzog  Hospital, Jerusalem) - YouTube

En israelisk läkare upprepade till synes Sallbergs kommentarer om vaccineffektivitet. Kobi Haviv varnade i Channel 13 News för att vaccinens effektivitet minskar. Han tillade att 95 procent av sjukhusvårdade israeler med de allvarligaste symptomen, är vaccinerade.

Haviv påpekade också att 85 till 90 procent av israelerna som var inlagda på grund av COVID-19 hade vaccinerats.

”Jag förstår att de flesta av patienterna är vaccinerade, till och med” allvarliga ”patienter, säger han till nyhetskanalen.

Enligt Haviv skapade genombrottsinfektionerna ett scenario där boostersprutor skulle bli nödvändiga.

Inga bevis för att kräva boostersprutor vid denna tidpunkt

Trots att Sallberg insisterande på boosterdoser har många forskare ifrågasatt dess behov eftersom det fortfarande inte finns tillräckligt med data för att motivera dem. I juni 2021 sa forskare från U.S.Centers for Disease Control and Prevention (CDC) att den allmänna befolkningen kanske inte behöver covid-19-boosterdoser för tillfället.

Forskarna noterade dock att boosterdoser kan behövas när vaccininducerad immunitet minskar eller en ny variant påverkar vaccineffektiviteten negativt. De rekommenderade också boosterspruta för mer sårbara grupper som äldre och organtransplanterade.

Kan vara en bild av 1 person, står och text där det står ”Dr. Sara Oliver Heroine, superstar, boss, and Epidemic Intelligence Service Officer at the CDC Dear Pandemic: A PUBLIC HEALTH PROJECT FROM THOSE NERDY GIRLS”CDC:s medicinska epidemiolog Dr. Sarah Oliver sa att byrån bör övervaka invånare på långtidsvård, äldre, vårdpersonal och personer med försvagat immunförsvar. Hon pekade ut dessa grupper som de som kan behöva boostersprutor.

The Center for Vaccine Development : SLU

Dr Sharon Frey, (bilden) medlem i CDC:s rådgivande kommitté för immuniseringspraxis (ACIP), påpekade också att boosterspruta kanske inte behövs vid denna tidpunkt. Hon gick dock med på att en tredje boosterdos skulle ges till organtransplanterade patienter.

Frey fortsatte: ”[Om] vi börjar se en ökning av reinfektion hos människor eller nya infektioner hos personer som har vaccinerats – det är vår ledtråd att vi måste gå snabbt”.

Kan vara en bild av 1 person, hår, himmel och text där det står ”Where you are in life is just a moment. As soon as you describe your circumstances, it has already become the past. Change it, and you will change your future and your past. DR. GRACE LEE”

Dr Grace Lee, ordförande för ACIP:s säkerhetsgrupp, nämnde att fler bevis på genombrott är nödvändiga innan covid-19-boostersprutor rekommenderas för allmänheten.

”Jag skulle vilja ha större klarhet i om säkerhetsdata, om vi pratar om att fylla på innan det är klart hur data vad gäller riskerna kommer att se ut. Om vi ser allvarliga genombrottsfall tror jag att beslutsfattandet går framåt även om det finns osäkerhet med säkerhetsdata”, säger hon.

Dr Tom Frieden, MD, MPH | Prevent EpidemicsRedan i maj 2021 insisterade den tidigare CDC-direktören Dr. Tom Frieden på att årliga inokuleringar med covid-19 vaccinförstärkningsdoser var onödiga.

”Det finns noll – och jag menar noll – bevis för att det är så”, sa han.

Frieden fortsatte: ”Det är helt olämpligt att säga att vi sannolikt kommer att behöva en årlig booster, för vi har ingen aning om vad sannolikheten för det är.”


Luleå City Hall.  Luleå town hall.  Luleå municipality.

Luleåpolitiker säger upp sig – kallade FN:s klimatrapport för ”fake news”

12 AUGUST 2021

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/luleapolitiker-avgar-efter-utspel-kallade-fn-s-klimatrapport-for-fake-news

Kommunpolitikern om klimatrapport: "Skrämselpropaganda"

Skrämselpropaganda och fake news. I en intervju med lokaltidningarna i Luleå sågade Ingrid Vesterlund (C) FN:s klimatrapport. Nu avgår hon.

Jag vill inte skada partiet och har avslutat mina uppdrag i dag, säger hon till SVT.

Det var under tisdagen som Vesterlund gick hårt åt klimatrapporten i en intervju med Norr media. Hon motiverade sina uttalanden med att det inte finns några klimatförändringar och kritiserade dessutom medias bevakning.

– Det är tydligen katastrof vare sig det är sol, regn, blåst, vind, hav eller vatten. Allting är ett katastrofläge just nu, sa hon till Norr media.

Partikollegorna tog avstånd

Partikollegorna i Luleå tog avstånd från hennes uttalanden och under onsdagen meddelade Inger Vesterlund, som suttit i kommunfullmäktigegruppen, att hon självmant avslutar sina uppdrag.

– Det stämmer. Det blev fel och jag ångrar intervjun i den mån att det inte framgick vad jag egentligen ville få fram. Jag förnekar inte innehållet i FN:s klimatrapport utan ville belysa att det finns andra rapporter som visar en annan bild än den som oftast målas upp i media.

Hon nämner inget specifikt exempel och avslutar den här intervjun med att önska partikollegorna lycka till i framtiden.

– Jag har träffat härliga människor och har många fina minnen sedan jag kom in i politiken. Jag vill inte skada partiet på något sätt och därför känns det här som rätt beslut.Kategorier:Hälsa, Media, Rättsstat, Svensk politik, Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:, , , ,

%d bloggare gillar detta: