Pride-flaggan

Prideflaggan och True Colours Cava

Malmö 1-8-2021

Till Öb

Micael Byden

Jag fick mig verkligen ett gapskratt idag på morgonen när jag läste nätbilagan av Sydsvenska Dagbladet och kom till sidan A5 i tidningen. Där finns en helsidesannons från Försvarsmakten som föreställer fyra svenska soldater i full krigsmundering där den främsta stolt höjer en Prideflagga mot skyn.

Texten i annonsen lyder som följer :

Försvarsmakten på bild med prideflagga – stora nätbråket

EN FLAGGA VÄRD ATT FÖRSVARA.

Vi försvarar mänskliga rättigheter, allas lika värde och vår rätt att leva som vi själva väljer.

Slaget om Iwo Jima | Historia | SO-rummet

Annonsen får mig osökt att tänka på dom båda världsberömda bilderna från andra världskriget där amerikanska marinsoldater står på en kulle och höjer den amerikanska flaggan på Stillahavsön Iwo Jima (bilden) efter hårda strider mot japanerna och bilden där en sovjetisk soldat höjer den sovjetiska flaggan på toppen av Riksdagshuset i Berlin när densamma intagits.

Men enligt din åsikt Micael Bydén så skulle väl dessa båda segermakters flaggor bytas ur mot Prideflaggan på dom båda bilderna?

Den aktuella helsidesannonsen  finns säkert i dom största dagstidningarna här i landet och jag undrar hur mycket Försvarsmakten betalat för dessa annonser som på ett mycket lyckat sätt förlöjligar den svenska försvarsmakten? Du har ju personligen redan tidigare gjort detta med ditt deltagande och dansande i Prideparader iklädd uniform men tydligen så var inte denna uppvisning tillräckligt förnedrande.

Jag kan bara föreställa mig hur dina kollegor i andra länders försvarsmakter gapskrattar när dom får se denna annons där svenska fjollmilitärer stolt viftar med Prideflaggan.

Dom medverkande i annonsen, är dom riktiga soldater eller är det några inhyrda statister? Hade jag varit soldat så hade jag aldrig medverkat i en dylik annons!

En fråga till dig angående annonsen. Det står att ni försvarar mänskliga rättigheter och allas lika värde och vår rätt att leva som vi själva väljer.

Gäller detta försvarande av allas lika värde  och rätten att leva som man vill även pedofiler?

En flagga som är värd att försvara och som borde ha varit med i annonsen istället för Prideflaggan är väl den svenska flaggan eller vad tycker du, Micael Byden?

Mitt gapskratt förbyttes ganska snabbt mot en sorg över hur långt förfallet gått och hur perversiteterna fått mer och mer plats i vårt svenska samhälle där tydligen militären inte är något undantag.

F ö så skall jag införskaffa pappersbilagan av dagens Sydsvenska och klippa ut annonsen och hänga upp den på lämpligt ställe i huset vilket blir på väggen ovanför toalettstolen. Där hör den hemma!

Var ska du dans i år, Micael Byden?

Sandor Herold, Malmö


Från: Info
Skickat: den 2 augusti 2021 13:15
Till: sandorherold@hotmail.com
Ämne: SV: [ES] prideflaggan

Hej Sandor,

Tack för din kommentar. Annonsen är en del av en kampanj som Försvarsmakten har i samband med Pride.

Försvarsmaktens verksamhet utgår från att vi försvarar Sverige, landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer. Allmänheten ska känna, veta och förstå att Försvarsmakten står upp för allas fri- och rättigheter, här och nu. Att vi försvarar det samtida och framtida Sverige.

Försvarsmakten har valt att delta i Pride för att visa på att vi står upp för vår värdegrund och att vi värnar alla människors lika värde och rättigheter. Att tydligt visa att vi strävar efter att vara en inkluderande organisation där alla behandlas med ömsesidig respekt. Deltagandet i Pride syftar också till att sprida kunskap om hur Försvarsmakten arbetar med HBTQI-frågor. Genom annonsen bidrar vi till en dialog med andra människor och aktörer om våra uppgifter, vår roll i samhället och vår värdegrund. Försvarsmaktens deltagande i Pride är långsiktigt.

Om du har några fler frågor angående detta hänvisar jag dig till kampanjsidan på vår hemsida där du kan läsa mer.

Försvarsmakten - Tobias Arwidson

Informationsklassificering av Försvarsmaktens utgående e-post.
När du får ett e-postmeddelande från Försvarsmakten står det ES framför rubriken på e-postmeddelandet. Detta står för att avsändaren bedömer att meddelandet inte innehåller någon sekretessbelagd information enligt offentlighets- och sekretesslagen (2009:400). Varje medarbetare inom Försvarsmakten klassificerar den information som man skickar via e-post och det sker för att säkerställa att rätt information når behörig person.


Till Försvarsmakten

Hej

Tack för svaret.

Vad jag däremot inte fick något svar på är hur mycket dessa helsidesannonser kostat oss skattebetalare och jag skulle gärna vilja ha svar på detta.

Betänker man att den t ex finns publicerad på Svenska Dagbladets förstasida en söndag och i flera av våra dagstidningar så måste det vara frågan om stora summor. Hur stora är alltså frågan som jag och säkerligen många andra skattebetalare skulle vilja veta.

I mailet från er så framgår det att Försvarets deltagande i Pride är långsiktigt så då kommer ni troligtvis att även nästa år och eventuellt flera år framåt att publicera dylika annonser i dagstidningar och om så är fallet kanske vi även får se bilder av en nakendansande ÖB Mikael Bydén?

Om inte annat så kan ju detta avskräcka den lede Fi från en eventuell invasion av vårt land.

Till sist så undrar jag om jag nu kan räkna med att jag vid min ålder, snart 70 bast, kan räkna med att bli inkallad till en repmånad tack vare mitt föregående mail till er?

Om så är fallet så tillbringar jag gärna  denna tid vid ett kompani som består av unga kvinnliga rekryter.

M V H

Sandor Herold, MalmöKategorier:Media, Svensk politik

Etiketter:, , ,

%d bloggare gillar detta: