”Klimatförändringarna” och ”Stora återställningarna”, från COP26 till COVID19: missförhållandena hos förutsägbara modeller och en återgång till verkligt tänkande

by Matthew Ehret-Kump
Global Research, July 29, 2021

https://www.globalresearch.ca/cop26-covid19-fallacy-predictive-models-return-real-thinking/5751391

Världen har nyligen svepts upp av vågor av propaganda som främjar tanken att en ”stor återställning” av världssystemet är för att förbereda samhället för en ny ”post-COVID” världsordning.

Mark Carney - Wikipedia    Chrystia Freeland - Wikipedia

När man granskar arten av dessa reformer på World Economic Forums webbplatser, eller från orden från den tidigare guvernören för Bank of Canada Mark Carney (bilden) (som nyligen har återvänt till Kanada för att driva teamet efter återställning tillsammans med kollegan och teknokraten Chrystia Freeland, (bilden)), blir det kristallklart att denna Great Reset bara är Green New Deal under ett annat namn.

Precis som Green New Deal har resulterat i decennier av outtröttlig propaganda som syftar till att övertyga trogna människor om att det är en bra idé att dekonstruera industriell civilisation genom att eliminera alla aktiviteter som antingen ökar koldioxiden i atmosfären eller stör förmodligen orörda naturtillstånd ( som matematiker i elfenbenstornet antar), drivs den stora återställningsagendan av mycket liknande mål och antaganden.

Jämfört med verkligheten faller den WHO/Gates-finansierade berättelsen som motiverar den totala nedstängningen av globala ekonomier sönder som ett korthus som perfekt beskrivs av Swiss Propaganda Research Institute:s fakta om COVID-19.

Trots alla bevis är det värt att fråga: Hur har så många till synes utbildade människor blivit övertygade om att COVID-19 eller klimatförändringar är så existentiellt farliga att vi måste stänga ner världsekonomin för att på något sätt rädda oss från deras apokalyptiska effekter?

Svaret återfinns i den hand som uppstod gradvis under 1900-talet och som ersatte det faktiska vetenskapliga tänkandet för något som kallas ”prediktiv dator-modellering”.

Den globala kuppen: Prediktiva modeller tar över det faktiska tänkandet

Tiden för ”prediktiva doomsday -modeller” växte på många sätt fram ur studien Limits to Growth från 1972 som finansierades av Romklubben, som populariserade tekniken för att binda temperaturökningar till koldioxid och projicerade ekonomiska variabler som befolkning, resursförluster och ”föroreningar” tillväxt ”in i framtiden för att skrämma så in i helvetet sina skeptiska offer och skrämma nationer till att drastiskt ändra sitt kollektiva beteende.

Denna användning av skev, underdefinierad statistik, som projiceras in i framtiden för att ”agera förebyggande vid framtida kriser” blev en hegemonisk praxis under de kommande 40 åren och har använts av nymalthusierna konsekvent för att motivera de ökade krigstakterna, fattigdom och sjukdom över hela världen.

Paul Ehrlichs inflytelserika bok från 1968 The Population Bomb använde liknande modeller för att kasta trender av geometrisk befolkningstillväxt in i framtiden, vilket skulle resultera i en global kris av ofattbara proportioner eftersom oljan skulle ta slut, odlingsmarker torkar bort och resurser försvinner år 2000.

År 1968 uppgav Ehrlich i sin bok sin misantropiska uppfattning med följande ord:

”En cancer är en okontrollerad multipel av celler; befolknings-explosionen är en okontrollerad mångfald av människor … Vi måste flytta våra ansträngningar från behandling av symtomen till att ta bort cancern. Operationen kommer att kräva många till synes brutala och hjärtlösa beslut”.

Obama och hans vetenskapstsar John Holdren

Ehrlichs skyddsling John Holdren, som ledde avstängningen av NASA:s bemannade rymdsystem och fusionsprogram, men Obamas vetenskapstsar gick längre när han skrev på s.942 i sin bok 1977 Ecoscience:

”Kanske kan dessa organ, i kombination med UNEP och FN:s befolkningsorgan, så småningom utvecklas till en planetarisk regim – en slags internationell överstyrelse för befolkningen, resurser och miljö. En sådan omfattande planetregim skulle kunna styra utvecklingen, administrationen, bevarandet och distributionen av alla naturresurser, förnybara eller icke-förnybara, åtminstone i den mån internationella konsekvenser finns. Således kan regimen ha makten att kontrollera föroreningar inte bara i atmosfären och i haven, utan också i sådana sötvattenförekomster som floder och sjöar som passerar internationella gränser eller som släpps ut i haven. Regimen kan också vara en logisk centralbyrå för att reglera all internationell handel, kanske inklusive bistånd från DC:s till mindre utvecklade länder och inkludera all mat på den internationella marknaden. Planetregimen kan få ansvar för att bestämma den optimala befolkningen för världen och för varje region och för att medla i olika länders andelar inom sina regionala gränser. Kontroll av befolkningens storlek kan förbli varje regerings ansvar, men regimen skulle ha viss makt att genomdriva de överenskomna gränserna”.

Under denna hjärtlösa logik måste nationalstater helt enkelt omvandlas till verktyg för att införa avfolkningsprogram snarare än att naivt försöka avsluta kolonialism, fattigdom och krig som ”dåraktiga statsmän” som John Kennedy, Bobby Kennedy, Enrico Mattei eller Martin Luther King försökte.

Kissingers Memorandum 200 (1974) för National Security Study skisserade detta nya mål för Amerika där det stod:

”Bistånd till befolkningsantal bör understryka de största och snabbast växande utvecklingsländerna där det finns ett särskilt amerikanskt och strategiskt intresse”. Bland de utvecklingsländer som är inriktade på befolkningsminskning listade NSSM-200 födelsekontroll och undanhållande av mat som främsta verktyg. Kissinger skrev kallt: ”är USA berett att acceptera ransonering av mat för att hjälpa människor som inte kan/inte vill kontrollera sin befolkningstillväxt?”

Zbigniew Brzezinski obituary | US news | The GuardianZbigniew Brzezinski (v) och Henry Kissinger (h)

Paul Volcker - WikipediaUnder hela 1970 -talet tog Trilateral Commission/Council on Foreign Relations kabbal under ledning av Kissinger och Zbigniew Brzezinski helt över amerikansk utrikespolitik och lanserade ett nytt ekonomiskt program som Trilateral Commission medlemmen Paul Volcker (bilden) kallade det ”den kontrollerade upplösningen av ekonomin”.

Efter att ha uppnått ordförandeskapet i Federal Reserve 1979, satte Volcker att denna politik i i själva verket genom att höja räntorna till 20 % och behålla dem där i ytterligare två år- förstör Amerikas små- och medelstora jordbruksindustrier och lämnar bara en starkt kartelliserad flodhäst som var kapabel att överleva sådana drakoniska priser. Verklig tillväxt rasade, långsiktig planering var glömd och avregleringen inledde stora spekulationer som ersatte den tidigare dirigistiska kapitalismen som gjorde västvärlden stor.

Alla investeringar i vetenskapliga och tekniska framsteg stängdes ner. Fusionsenergiforskningen förstördes systematiskt lika snabbt som rymdprogrammet. Infrastrukturinvesteringarna torkade ut och Amerikas byggande kärnkraftsålder stängdes ner.

På riktigt Pygmalion-sätt, kunde oligarkin ”vetenskapligt motivera” deras misantropiska syn på global styrning genom att först knäcka mänsklighetens knäskålar och sedan hävda att vi aldrig var avsedda för att springa.

Value(s): The must-read book on how to fix our politics, economics and  values: Amazon.co.uk: Carney, Mark: 9780008421090: Books

På dagens språk återspeglas denna praxis med ”prediktiv modellering” i centralbankens överstepräst Mark Carneys uppmaningar till ett nytt finansiellt system för att främja ett koldioxidfritt samhälle fram till 2050 eftersom ”prediktiva modeller” säger att världen kommer att värmas upp med 1,5 grader enligt en förmodad koppling till koldioxidutsläpp som bara kan korrigeras om vi tjänar pengar på kol och lägger vinsten på att stänga ned mänsklig industriell verksamhet.

Som det visar sig, när man jämfört med de verkliga uppgifterna, upptäcker man inte bara att uppvärmningstrenden efter 1977 slutade 1999, utan att den faktiska temperaturen faller långt under alla datorprognoser som IPCC producerar (vilket är för miljöpolitiken vad WHO är hälsopolicyn).

Denna hysteriska förutsägelse ses också i prins Charlessenaste varning om att världen har 18 månader på sig att rädda sig själv innan’ prediktiv modellering ’säger att den globala uppvärmningen blir ostoppbar och att jorden brinner i ett dystopiskt inferno!

Charles är son till samma prins Philip som ökänt utgjöt sin önskan om att bli reinkarnerad som ett dödligt virus ”för att lösa överbefolkningen” vilket gör det mer än lite ironiskt att Charles meddelade att han drabbats av COVID-19 den 25 mars. I en intervju 1988 med Deutsche Press Agentur sa prins Philip:

”Ju fler människor det är, desto mer resurser kommer de att förbruka, desto mer föroreningar kommer de att skapa, desto mer stridande kommer de att göra. Vi har inget alternativ. Om det inte kontrolleras frivilligt kommer det att kontrolleras ofrivilligt genom en ökning av sjukdomar, svält och krig. … I händelse av att jag blir reinkarnerad skulle jag vilja återvända som ett dödligt virus för att bidra med något för att lösa överbefolkningen”.

Man bör inte göra misstaget att skilja Philips misantropiska uttalanden med sin aktiva roll i att grunda den globala ekologirörelsen tillsammans med Bilderberg-gruppens grundare, Prins Bernhard i Nederländerna. Detta inkluderar deras gemensamma roll som grundare av World Wildlife Club 1961, grundandet av 1001 Nature Trust 1970 eller deras gemensamma förvaltning och finansiering av global klimatvetenskap under 1900-talet.

Som jag redogjorde för i min föreläsning 2019 var det den här organisationen som blev fångat med blod på sina händer och som organiserade mordet och täckningen på John F. Kennedy.

Maurice Strong - Alchetron, The Free Social Encyclopedia

Prins Bernhard och Philips mäktiga lakej Maurice Strong (som fungerade som WWF:s vice president under Philip 1976-78), släppte katten ur väskan i en intervju 1990 när han sa:

Vad händer om en liten grupp världsledare skulle dra slutsatsen att den största risken för jorden kommer från de rika ländernas agerande? Och om världen ska överleva måste de rika länderna teckna ett avtal som minskar deras påverkan på miljön. Kommer de att göra det? Gruppens slutsats är ”nej”. De rika länderna kommer inte att göra det. Det kommer inte att förändras. Så, för att rädda planeten, beslutar gruppen: Är inte det enda hoppet för planeten att de industrialiserade civilisationerna kollapsar? Är det inte vårt ansvar att åstadkomma det?”

Det är precis vad Carney och hans andra centralbankideologer talar om när de talar om ”Green New Deals”.

Misslyckandet med den kollektiva gröna självmordspakten

Efter fem decennier av outtröttlig panik och propaganda har oligarkin fått dra slutsatsen att hela den här planen inte riktigt har fungerat tillräckligt bra. Många nationer var mer än lite tveksamma till att stänga ner basen för sin existens, bara för att några malthusiska teknokrater sa att deras datormodeller krävde att det var så.

Henrik Svensmark - Alchetron, The Free Social Encyclopedia

Många frågande sinnen märkte att samma datormodeller aldrig bevisade i första hand att koldioxid faktiskt orsakar temperaturförändringar och andra märkte att koldioxid i längre historiska vågor faktiskt följer temperaturförändringar … vilket innebär att de verkliga orsakerna till klimatförändringar har mindre att göra med CO2 och mer att göra med astrofysiska effekter som solen och kosmisk strålning (vilket nyligen genomförda studier av professor Henrik Svensmark har visat att urkärnade moln spelar en mycket mer direkt roll för att forma klimatförändringar än statistiker vill erkänna).

Andra stördes av det faktum att linjära datorprojektioner inte tar hänsyn till sådana icke-linjära processer som mänskligt skapande förnuft och moral som gör det möjligt för mänsklighetens frihet att hoppa över våra ”gränser för tillväxt” genom upptäckten av nya principer i universum och tillämpningen av dessa upptäckter på ekonomin i form av ständiga språng i vetenskapliga och tekniska framsteg.

Försök som de kan, linjära modeller kan inte kartlägga icke-linjeäritet (förutom i form av logaritmer som söker kaotisk slumpmässighet i form av en Jackson Pollack-målning), men inte verkliga kreativt RIKTADE framsteg.

Det som gjorde denna ”kontrollerade upplösningsagenda” ytterligare frustrerande var ökningen av Kinas Belt and Road Initiative (Sidenvägen) som visade vad RIKTIGA nationalstater kan åstadkomma när de vill bli av med föroreningar, höja sin befolkning ur fattigdom och samtidigt ”bli gröna”.

I totalt motstånd mot domedagens ”prediktiva modeller” har Kina lyft 800 miljoner människor ur fattigdom genom att tvinga det monetära systemet att lyda mänskliga behov snarare än att följa de statistiska modeller som används av Världsbanken eller IMF. Kina, Ryssland och andra nationer som arbetar inom BRI-ramverket har förvandlat definitionen av ”grönt” under de senaste åren genom att investera massivt i kolfri energi som tredje- och fjärde generationens kärnkraft, fusionsforskning, vattenkraft och grönare öknar.

På denna sista punkt meddelade NASA nyligen en överraskande ökning av global biomassa med 10 % helt och hållet på grund av Kina och Indiens utvecklings-strategier som inte bara medför gratis vatten in i öknar, utan också producerar koldioxid som växter och träd faktiskt behandlar som … MAT!

Sedan Trump valdes och de malthusiska av koldioxidmålen kollapsade ännu mer, när ett Amerika som länge hölls under kontroll av en Deep state, förändrade sin karaktär och därmed återupplivade både en förlorad känsla av nationalism, samtidigt som den avvisade det gröna självmordet under en teknokratisk global diktatur.

Så något nytt måste hända.

Nytt läppstift. Samma gris.

Study at Imperial College London - Your Dream School

Lyckligtvis är datormodellerings undergångsscenarier inte svåra att få fram för brittiska underrättelsetjänster som arbetar genom Londons Imperial College (bilden) och Bank of England som bestämde sig för en ny strategi … om bara ett virus skulle kunna blåsa in i globala pandemiska proportioner genom en systemisk skevning av data och centraliserad datahanteringskontroll genom Michael Bloombergs School of Public Policy vid Johns Hopkin och Världshälsoorganisationen … då kanske nationerna äntligen lärde sig att stänga ner sina ekonomier.

Efter att COVID-19 tillkännagavs som en global pandemi av Världshälso-organisationen, slösade COVID-19 Response Team vid Londons Imperial College ingen tid med att använda samma prediktiva modelleringstekniker som misslyckades så oerhört med klimatkatastrofprognoserna, för att börja prognostisera domedagsscenarier för coronavirusutbrottet.

Den 17 mars 2020 beräknades över 500 000 dödsfall i Storbritannien och 2,2 miljoner amerikanska dödsfall under de kommande månaderna. Dessa siffror togs snabbt upp av WHO och spreds över internationella medier för att motivera studiens ”botemedel” för en fullständig ”nedstängning av viktiga aspekter av samhället i över ett år.”

Trots att dessa modeller justerades till att förutsäga att endast 20 000 dödsfall i Storbritannien och 100 000 amerikanska dödsfall en vecka senare, fortsatte uppmaningarna om att hålla världsekonomin nedstängd i 12-18 månader av Dr Fauci, Gates, Soros och ledande experter från WHO, varav några fångades på kamera när de förespråkade inbrott i hem för att separera familjemedlemmar som har COVID.

Michael Bloomberg - WikipediaFör de som är uppmärksammade är Michael Bloomberg (bilden) inte bara en berömd miljardärföretagare som betalade 500 miljoner dollar för att få sin rumpa sparkad in på offentlig TV, utan är också Mark Carneys gröna bröstkompis som fungerade som FN:s särskilda sändebud för klimatförändringar 2018-2019 tills Carney tog över den positionen.

Bloomberg är också ordförande för Carneys Task Force on Climate Related Financial Disclosures (arbetsgrupp för klimatrelaterade finansiella upplysningar), som är en hörnsten i den nya gröna katedralen för tillväxthämmande ekonomier som kommer att straffa alla ”klimatfientliga” företag genom att avskärma dem från krediter, samtidigt som de belönar ”gröna noll-koldioxid” -företag som accelererar mänsklig befolkningskollaps.

Event 201, a pandemic exercise to illustrate preparedness efforts

Bloombergs School of Public Health råkade bara vara medsponsor för Global Pandemic Exercise Event 201, 19 oktober 2019, tillsammans med Bill Gates & Melinda Gates Foundation och World Economic Forum som körde datasimuleringar under temat om en ny coronaviruspandemi som dödade 60 miljoner människor.

Under årens lopp när den ny-malthusiska rörelsen tog över ekonomisk, utrikespolitik och miljöpolitik från tidigare industriellt avancerade nationer i västalliansen, tog den också över medicinsk forskning genom en gradvis samfinansiering av Världshälso-organisationen från privata stiftelser som har alltmer ersatt nationens roll under de senaste fyra decennierna.

Idag har Bill and Melinda Gates Foundation blivit WTO:s främsta finansiär (tar topplaceringen efter Trumps tillkännagivande nyligen om Amerikas utträde ur dess stödjande roll). Med deras intressen så sammanflätade med Big Pharma och FiveEyes-underrättelsetjänster har medicinsk praxis och medicinsk politik stadigt satts under kontroll av en elit kader av ”vetenskapliga experter” som leker gud med mänskligheten i elfenbenstorn, ”oberörda av politik” tacksamma bara för det kalla hårda antalet ”av förutsägande modeller”.

The In's and Out's of the Giving Pledge - Optimy

Både Gates och Bloomberg är bland de fem av världens miljardärer som driver ”The Giving Pledge” – som är en stiftelse som består av ”bra” plutokrater som lovade att donera hälften av sin förmögenhet till välgörenhetsorganisationer. Vad är miljarder trots allt, när du vet att systemet du parasitiskt utnyttjat är utformat för att kollapsa? Som Carney uppgav ifjol, kommer de ”som förutser denna utveckling kommer att belönas rejält; de som inte anpassar sig kommer att upphöra att existera”.

De industriella intressena som Carney hotade med i sitt tal inkluderar de ”smutsiga” (se ”produktiva”) agro-industriella intressena som i allmänhet är missnöjda med tanken på att offras på Gaia-altaret och skulle hellre ansluta sig till Kinas multibiljon dollar Sidenvägs Initiativet, när krisen fortsätter att närma sig den oundvikliga kollapsen med $ 1,2 kvadriljoners ekonomiska bubbla.

När denna framtida kollapspunkt accelererar mot nuet, vet oligarkin att nationer som är inblandade i västerns monetaristiska nät kommer med glädje att hoppa in i Multipolar Alliance som ett alternativ till deras totala förstörelse, om inte av någon annan anledning.

Multipolära alliansen hävdar på nytt att det mänskliga sinnets hegemoni över datormodellering

Skönheten i den nya multipolära alliansen som styrs av den associerade Belt and Road Initiative Framework (Sidenvägen) är detta nya systems beroende av icke-linjäriteten hos mänskligt kreativt tänkande. Genom att definiera framtidens mänsklighetstillstånd, inte som en kris som förorsakas av mänskliga cancerceller som dödar Gaia, det nya systemet närmar sig framtiden utifrån med en kreativ förändring.

Towards a multipolar order post-pandemic

Genom att investera i rymdutforskning, asteroidförsvar, druvdrift på månen, fusions- och klyvningsutveckling och storskalig infrastruktur tar Multipolar Alliance tillbaka mänskligheten till harmoni med kraven på gränslösa vetenskapliga och tekniska framsteg inom skapandet.

I ett uttalande till CPC:s centralkommitté 2016 sade president Xi:

”Koordinerad utveckling är enheten i balanserad utveckling och i obalanserad utveckling. Processen från balans till obalans och sedan till återbalansering är den grundläggande utvecklingslagen. Balans är relativt medan obalans är absolut. Att betona samordnad utveckling är det inte att driva på jämställdhet, utan att ge större vikt åt lika möjligheter och balanserad resursfördelning”.

I ett tidigare tal utvecklade Xi detta koncept ännu mer:

”Vi måste betrakta innovation som den främsta drivkraften för tillväxt och kärnan i hela detta företag, och mänskliga resurser som den främsta källan för att stödja utvecklingen. Vi bör främja innovation inom teori, system, vetenskap och teknik och kultur, och göra innovation till det dominerande temat i partiets, regeringens och den dagliga verksamheten i samhället … På 1500-talet gick det mänskliga samhället in i en period utan motstycke i aktiv innovation. Prestationer inom vetenskaplig innovation under de senaste fem århundradena har överskridit summan av flera tidigare årtusenden… Varje vetenskaplig och industriell revolution har starkt förändrat synen och mönstret för världens utveckling. . . . Sedan den andra industriella revolutionen har USA bibehållit global hegemoni eftersom det alltid har varit ledaren och den största mottagaren av vetenskapliga och industriella framsteg”.

I ett tal från 2019 som uppmanade Ryssland att prioritera fusionskraft som ersättning för fossila bränsleekonomier, uttryckte president Putin liknande insikter och sade:

”Det kan tyckas märkligt till en början, men fusionsenergi, som faktiskt liknar hur värme och ljus produceras i vår stjärna, i solen, är ett exempel på sådan naturliknande teknik.

”Potentiellt kan vi utnyttja en kolossal, outtömlig och säker energikälla. Vi kommer dock bara att lyckas med fusionsenergi och lösa andra grundläggande uppgifter om vi upprättar ett brett internationellt samarbete och samspel mellan regering och näringsliv, och går med i forskningsinsatser från olika vetenskapliga skolor och områden. Om den tekniska utvecklingen verkligen blir global kommer den inte att delas upp eller tyglas av försök att monopolisera framsteg, begränsa tillgången till utbildning och sätta nya hinder för det fria utbytet av kunskap och idéer. Med deras hjälp kommer forskare att kunna bokstavligen se naturens skapandeprocesser. ”

Så när Putin eller Xi kommer ut och kräver en ny ekonomisk ordning för att ersätta den för närvarande kollapsande, är detta andan i det system han talar om. De pratar om ett system som avvisar ”prediktiv modellering” med hjälp av linjära ekvationer till förmån för VERKLIGHETEN i människans kreativa mentala aktivitet som en icke-linjär ÄNNU förståelig geologisk förändringskraft som bringar mänskligheten in i en allt större harmoni med skapelsens lagar.Kategorier:klimatet, Media, Naturen, naturförstöring, Rättsstat, Rymden, Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:, , , ,

6 svar

  1. https://carlnorberg.se/2021/08/02/girion-hos-setterwalls-pekar-pa-kryphal-for-regeringen-cementa/
    Den korrupta rättssystem med miljö-byrokrati karteller på att röva pengar från industriföretag gått i sitt eget fällan- nu stannar Sverige och stoppas bygge, planer, investeringar med massarbetslöshet och deflationskarusell samt massor konkurser och även mindre pengar till rättssystem och även krasch av deras av deras peng-mjölkande….

    Gillad av 1 person

%d bloggare gillar detta: