EU: Ny politisk allians för att bekämpa skapandet av europeisk superstat

Europeiska kommissionens huvudkontor i Bryssel, Belgien

av Soeren Kern

https://www.gatestoneinstitute.org/17558/european-union-superstate#.YOxL_DGlqOU.gmail

 • Den 2 juli representerar ”Gemensamma förklaringen om Europeiska unionens framtid” den första betydelsefulla strävan från euroskeptiska partier att gemensamt motsätta sig europeiska federalisters försök att förvandla Europeiska unionen till en gudlös mångkulturell superstat.
 • Dokumentet säger att Europeiska unionen kräver ”djupgående reformer” eftersom ”istället för att skydda Europa” har det själv blivit ”en källa till problem, ångest och osäkerhet.” Undertecknarna säger att EU har blivit ett verktyg för ”radikala krafter” som är fast beslutna att genomföra en civilisationsomvandling av Europa. Deras mål, säger de, är att skapa en europeisk superstat tomrum av europeiska traditioner, sociala institutioner eller moraliska principer.
 • ”Vi är övertygade om att de europeiska nationernas samarbete måste baseras på tradition, på respekt för de europeiska staternas kultur och historia, på respekt för det judiskt-kristna arvet i Europa och på de gemensamma värderingar som förenar våra nationer – och inte i deras förstörelse. ” – Gemensam förklaring om Europeiska unionens framtid den 2 juli 2021.
 • ”Alla försök att omvandla europeiska institutioner till organ som har företräde framför nationella konstitutionella institutioner skapar kaos, undergräver fördragens känsla och ifrågasätter den grundläggande roll som EU-medlemsstaternas konstitutioner har. De resulterande tvisterna om kompetenser löstes i själva verket upp genom det brutala införandet av de politiskt starkare enheternas vilja på de svagare. Detta förstör grunden för Europeiska gemenskapens funktion som en gemenskap av fria nationer”.
  – Gemensam förklaring om Europeiska unionens framtid den 2 juli 2021.
 • ”Vissa EU-tjänstemän är tveksamma till att ytterligare ett lager av byråkrati
  – konferensen kommer att ha ett ”gemensamt ordförandeskap”, en ”styrelse”, ett ”konferensplenum” och ett ”gemensamt sekretariat”- som kommer att lösa EU:s redan förvirrande byråkratiska sjukdomar. ”
  Maïa de La Baume, fransk journalist, 
  Politico, 4 mars 2021.
 • ”EU:s ”konferens om Europas framtid” har redan skrivit sina slutsatser. Den strävar efter en tvingad federalisering av EU mot de europeiska nationernas sanna vilja och förutom de nationella parlamenten … Vi vill inte ha ett federalt Europa där alla beslut fattas i Bryssel. ” Santiago Abascal, ledare för Spaniens konservativa parti Vox, 2 juli 2021.

Ledarna för 16 politiska partier från hela Europa har meddelat en aldrig tidigare skådad allians för att försvara de europeiska nationalstaternas suveränitet, skydda kärnfamiljen och bevara traditionella judiskt-kristna värderingar.

Den 2 juli utgör ”Gemensamma förklaringen om Europeiska unionens framtid” den första betydelsefulla strävan från euroskeptiska partier att gemensamt motsätta sig europeiska federalisters ansträngningar till att förvandla Europeiska unionen till en gudlös mångkulturell superstat.

Viktor Orbán - IMDb  Matteo Salvini – Wikipedia    Marine Le Pen - Wikipedia  Jarosław Kaczyński – Wikipedia
1.                           2.                               3.                            4.

Undertecknare inkluderar den ungerska premiärministern Viktor Orbán 1), den tidigare italienska inrikesministeren Matteo Salvini 2) och den franska presidentkandidaten Marine Le Pen 3). Dokumentet, skrivet av den tidigare polska premiärministern Jaroslaw Kaczynski 4), som leder det kraftfulla partiet Lag och Rättvisa (PiS), har också undertecknats av konservativa partier i Österrike, Bulgarien, Danmark, Estland, Finland, Grekland, Litauen, Nederländerna, Rumänien och Spanien.

Dokumentet säger att Europeiska unionen kräver ”djupgående reformer” eftersom det ”istället för att skydda Europa” har det blivit ”en källa till problem, ångest och osäkerhet.” Undertecknarna säger att EU har blivit ett verktyg för ”radikala krafter” som är fast beslutna att genomföra en civilisationsomvandling av Europa. Deras mål, säger de, är att skapa en europeisk superstats tomrum av europeiska traditioner, sociala institutioner eller moraliska principer.

Undertecknarna säger att konservativa etableringspartier i Europa har övergett traditionella judiskt-kristna värderingar och har anpassat sig till vänsterpositioner för politisk vinning. De är särskilt kritiska till massmigrationspolitiken som har gjort det möjligt för miljontals migranter från Afrika, Asien och Mellanöstern att bosätta sig i Europa även om många nykomlingar avvisar europeiska värden.

Nedan följer en engelskspråkig översättning av den gemensamma förklaringen, som finns här på franska och spanska :

”Den nyligen lanserade debatten om Europas framtid bör inkludera rösten från de partier som är engagerade i nationernas frihet och de europeiska folkens traditioner, de partier som företräder medborgare hängivna till den europeiska traditionen.

”Europas turbulenta historia, särskilt under det senaste århundradet, medförde många olyckor. Nationer som försvarade suveränitet och territoriell integritet mot aggressorer drabbades bortom mänsklig fantasi. Efter andra världskriget var några europeiska länder tvungna att bekämpa dominansen av sovjetisk totalitarism i årtionden innan de återfick sin självständighet.

”Detta oberoende, den atlantiska länken mellan EU och Nato, liksom freden mellan samarbetsvilliga länder, är stora framgångar för många européer, vilket ger dem en permanent känsla av säkerhet och skapar optimala förutsättningar för utveckling. Integrationsprocessen har bidragit mycket till att skapa varaktiga samarbetsstrukturer och upprätthållande av fred, ömsesidig förståelse och goda relationer mellan stater. Detta arbete måste upprätthållas som ett epokskapande värde.

”Men den serie kriser som har skakat Europa under de senaste tio åren har visat att det europeiska samarbetsarbetet hakar, framför allt för att nationerna känner att de långsamt berövas sin rätt att utöva sina legitima suveräna befogenheter.

”Europeiska unionen behöver djupgående reformer, för istället för att skydda Europa och dess arv, i stället för att möjliggöra fri utveckling för europeiska nationer, blir det själv en källa till problem, ångest och osäkerhet.

”EU blir alltmer ett verktyg för radikala krafter som vill genomföra en kulturell och religiös omvandling av Europa – och i slutändan en uppbyggnad av ett Europa utan nationer. Deras mål är att skapa en europeisk superstat genom att förstöra eller avbryta europeisk tradition och omvandla grundläggande sociala institutioner och moraliska principer.

”Användningen av politiska och rättsliga strukturer för att skapa en europeisk superstat och nya former av social strukturering är en manifestation av den farliga och invasiva sociala tekniken från det förflutna, som måste framkalla legitimt motstånd. Den moralistiska överaktivitet som vi har sett under senare år i EU-institutionerna har lett till en farlig tendens att införa ett ideologiskt monopol.

”Vi är övertygade om att de europeiska nationernas samarbete måste baseras på tradition, på respekt för de europeiska staternas kultur och historia, på respekt för det judiskt-kristna arvet i Europa och på de gemensamma värderingar som förenar våra nationer – och inte i deras förstörelse. Vi bekräftar vår tro på att familjen är den grundläggande enheten i våra nationer. I en tid då Europa står inför en allvarlig demografisk kris med låga födelsetal och en åldrande befolkning, bör familjepolitisk utformning vara svaret snarare än massinvandring .

”Vi är övertygade om att Europas suveräna är och kommer att fortsätta att vara Europas nationer. Europeiska unionen har skapats av dessa nationer för att uppnå mål som kan uppnås mer effektivt av unionen än av enskilda medlemsstater. Gränserna för unionens befogenheter fastställs av principen om tilldelning: alla befogenheter som inte tilldelas unionen tillhör medlemsstaterna och respekterar subsidiaritets-principen.

”Genom en ständig tolkning av EU-fördragen av Europeiska unionens institutioner under de senaste decennierna har dessa gränser skiftats avsevärt till nackdel för medlemsstaterna. Detta är oförenligt med unionens grundläggande värderingar och leder till en nedgång i Europas nationer och deras medborgares förtroende för dessa institutioner.

”För att stoppa och vända denna trend är det nödvändigt att, utöver den befintliga tilldelningsprincipen, skapa en uppsättning okränkbara befogenheter i EU:s medlemsstater och en adekvat mekanism för deras skydd med deltagande av nationella konstitutionella domstolar eller motsvarande organ .

”Alla försök att omvandla europeiska institutioner till organ som har företräde framför nationella konstitutionella institutioner skapar kaos, undergräver fördragets känsla och ifrågasätter den grundläggande roll som EU-medlemsstaternas konstitutioner har. De resulterande tvisterna om kompetenser löste i själva verket upp genom det brutala införandet av de politiskt starkare enheternas vilja på de svagare. Detta förstör grunden för Europeiska gemenskapens funktion som en gemenskap av fria nationer.

”Vi tror att konsensus måste förbli det grundläggande sättet att nå en gemensam ståndpunkt i unionen. Nya försök att kringgå detta förfarande eller idéerna om dess avskaffande hotar att utesluta vissa länder från inflytande i beslutsfattandet och att förvandla unionen till en särskild form av oligarki. Detta kan leda till att de nationella konstitu-tionella organen, inklusive regeringar och parlament, faktiskt är oförmögna, till funktion att godkänna beslut som redan fattats av andra.

”I medlemsländerna finns det fortfarande en överväldigande önskan att samarbeta, och en anda av gemenskap och vänskap genomsyrar nationerna och samhällen på vår kontinent. Det är vår stora huvudstad. En reformerad union kommer att använda detta kapital, medan en union som avvisar reformer kommer att slösa bort den.

”Det är därför vi idag presenterar detta dokument för alla partier och grupper som delar våra synpunkter som grunden för ett gemensamt kulturellt och politiskt arbete med respekt för nuvarande politiska gruppers roll.

”Låt oss reformera unionen tillsammans för Europas framtid!”

Europas ”civilisationspartier”

Dokumentet är ett svar på Frankrikes president Emmanuel Macron, som i mars 2019 krävde en ”europeisk förnyelse” baserad på mer, inte mindre, federalism. I kölvattnet av ett överhängande Brexit krävde han en ”gemensam gränsstyrka”, ”ett europeiskt asylkontor”, ett ”fördrag om försvar och säkerhet” och en ”Europeiska klimatbanken” för att ”finansiera den ekologiska övergången.” Macron krävde vidare inrättandet av en ”konferens för Europa” för att motverka ”nationalister” som, enligt honom, ”utnyttjar folkets ilska.”

Sedan dess har Coronavirus-pandemin blottlagt många misslyckanden i Europeiska unionen, inklusive upplösningen av Europas öppna gränssystem. Den hotande kollapsen av Europas gemensamma valuta; uppdelning av Europa är omskrutna vårdsystem; och det ” epokala misslyckandet ” av EU:s Covid-19-vaccinationskampanj.

I april 2021 tillkännagav de 27 EU-länderna, efter två års strid , motvilligt en plan för att inleda en ”konferens om Europas framtid” som kommer att ”bjuda in” EU-medborgare ”att bidra till utformningen av sin egen och Europas framtid som helhet”. Förmodligen är endast idéer som främjar ytterligare mångkulturell federalism välkomna.

Inte alla är övertygade om att mer ”Europa” är det som behövs. Att skriva för Politico , Maia De La Baume observerade:

”Vissa EU-tjänstemän är tveksamma till att ytterligare ett lager av byråkrati – konferensen kommer att ha ett ”gemensamt ordförandeskap”, en ”styrelse”, ett ”konferensplan” och ett ”gemensamt sekretariat”- som kommer att lösa EU:s redan förvirrande byråkratiska sjukdomar. …

”Som den enda institution som EU-medborgare väljer direkt, positionerade parlamentet sig som den ledande institutionen och huvudarkitekten i ärendet.

”Samtidigt som Europeiska rådet tog med sig många av parlamentets förslag i sin förklaring, kommer det gemensamma ordförandeskapet att ta bort mycket av den makt som parlamentet hade hoppats kunna utöva. Och den slutliga förklaringen tog också bort allt omnämnande av fördragsändring, ytterligare ett betydande slag mot parlamentets ursprungliga förslag. ”

De europeiska federalisterna har tråkigt nog märkt av kritiker för en europeisk superstat som ”yttersta högern”, ”nyfascister” och ”radikal höger”. Faktum är att de bäst skulle kunna beskrivas som ”civilisationister”, en term som myntades av den amerikanska historikern Daniel Pipes. I en uppsats från november 2018, ”Europas civilisationspartier”, skrev han:

”Bättre att kalla dem ”civilisationistiska” med fokus på deras kulturella prioritet, för de känner inte ens frustration över att se hur deras livsstil försvinner. De värnar om Europas och västs traditionella kultur och vill försvara den från angrepp från invandrare med hjälp av vänstern. (Begreppet civilisation har den ytterligare fördelen att utesluta de partier som avskyr västerländsk civilisation, såsom Greklands nynazistiska Gyllene Gryning).

”Civilisationalistiska partier är populistiska, anti-invandring och anti-islamisering. Populistiska betyder omvårdnadsklagomål mot systemet och en misstanke om en elit som ignorerar eller förnedrar dessa bekymmer.

”På höjden av migrationstsunamin 2015 svarade den tyska förbundskanslern Angela Merkel en väljare som var orolig för okontrollerad migration med … nedlåtande råd om att delta i gudstjänster oftare.

Dimitris Avramopoulos, den europeiska migrations-kommissionären, meddelade rent ut att Europa” inte kan och kommer aldrig att kunna stoppa migration” och fortsatte med att föreläsa för sina medborgare: ”Det är naivt att tro att våra samhällen kommer att förbli homogena och migrationsfria om man sätter upp staket … Vi måste alla vara redo att acceptera migration, rörlighet och mångfald som den nya normen”. 

”Sveriges fd statsminister Fredrik Reinfeldt argumenterade för fler migranter: ”Jag flyger ofta över den svenska landsbygden och jag skulle rekommendera andra att göra. Det finns oändliga åkrar och skogar. Det finns mer utrymme än man kan tänka sig”. Avskedande av anti-immigrationssyn skapade en möjlighet för civilisations-partier genom stora delar av Europa ….

”Civilisationspartier, ledda av Italiens Lega, är mot invandring och försöker kontrollera, minska och till och med vända invandringen under de senaste decennierna, särskilt den för muslimer och afrikaner. Dessa två grupper sticker inte ut på grund av fördomar (”islamofobi ”eller rasism), men på grund av att de är de minst assimilerbara av utlänningar, en rad problem som är associerade med dem, som att inte arbeta och kriminell verksamhet, och en rädsla för att de kommer att tvinga Europa på deras vägar.

”Slutligen finns parterna anti-islamisering. När européer lär sig om islamisk lag (sharia) fokuserar de alltmer på dess roll när det gäller kvinnofrågor, såsom niqabs och burka, polygami, taharrush (sexuella övergrepp), hedersmord och kvinnlig könsorgan-stympning. Andra bekymmer handlar om muslimska attityder till icke-muslimer, inklusive kristofobi och judeofobi, jihadivåld och insisteringen på att islam åtnjuter en privilegierad status gentemot andra religioner”.

Ytterligare kommentarer från undertecknarna

Författaren till dokumentet, före detta Polens president Jaroslaw Kaczynski, sa att EU förbereder sig för att genomföra en kulturrevolution som kommer att förstöra sociala strukturer, som börjar med familjen och traditionerna, och skapar en ny man. Han tillade: ”Vi vill inte ha denna revolution, som vi tror kommer att leda till olycka och en drastisk nedgång i individers och ländernas friheter”.

Estlands ledamot Jaak Madison, vice ordförande för Estlands konservativa folkparti (EKRE) tillade att förklaringen är det första steget mot konsolidering av europeiska nationella konservativa partier:

”Med denna gemensamma förklaring har en grund lagts för att skapa en potentiell ny grupp i Europaparlamentet. Detta skulle vara en av de största grupperna i Europaparlamentet, som skulle sammanföra polacker, ungrare, estländare, franska, Österrikare, danskar, finländare, italienare och företrädare för många fler stater i Europaparlamentet”.

Santiago Abascal, ledaren för Spaniens konservativa parti Vox, sa att EU:s ”konferens om Europas framtid” återigen visar kopplingen mellan europeiska institutioner och europeiska medborgare:

”EU:s ”konferens om Europas framtid” har redan skrivit sina slutsatser. Den strävar efter en tvingad federalisering av EU, mot de europeiska nationernas verkliga vilja och bortsett från de nationella parlamenten.

”Detta initiativ hotar direkt det ursprungliga europeiska projektet och strävar efter att införa en samhällsmodell som alltmer avlägsnas från de principer och värderingar som utgör de kristna rötterna och Europas historia.

”Vi vill inte ha ett federalt Europa där alla beslut fattas i Bryssel. Vi måste visa att miljontals européer respekterar, värdesätter och vill bevara något gott och att vi är villiga att försvara våra nationers och parlamenters suveränitet. Våra regeringar och våra domare, och mångfalden i våra nationer; att gränserna måste vara en oöverstiglig mur för dem som går in olagligt eller inte har viljan att respektera västerländsk civilisation; att det inte kan finnas någon frihet utan säkerhet och utan rättvisa; och att vi starkt tror på personen, på livet, på familjen och på ideologisk frihet och tänkande”.

Marine Le Pen, ledare för det franska oppositionspartiet Rassemblement National (National Rally), sade :

”Europeiska unionen fortsätter att följa den federalistiska vägen som obevekligt avlägsnar den från de folk som är det civila hjärtat i vår civilisation.

”Konferensen om Europas framtid är bara ännu en rökskärm som gör det möjligt för EU att avskaffa staterna kapacitet att kontrollera sitt öde.

”Beväpnad med denna iakttagelse har de mest inflytelserika patriotiska partierna på kontinenten förstått vikten av att gå samman för att få mer inflytande i debatterna och reformera Europeiska unionen ….

”Denna grundtext sammanför partier och politiska ledare som i sina respektive länder är de dominerande eller stigande krafterna. Att bäras av den populära viljan kommer dessa grupper snart att vara i majoritet.

”Undertecknarna av förklaringen vädjar till ett Europa som respekterar fria folk och nationer. De kan inte acceptera att folken utsätts för den byråkratiska och teknokratiska ideologin i Bryssel som inför sin standard i alla aspekter av det dagliga livet.

”Detta betyder inte på något sätt att det är nödvändigt att agera på ett isolerat eller tillbakadragande sätt: tvärtom är det genom att kombinera kunskapen och talangerna som är specifika för varje nation – och inte genom att slå samman dem till en helhet utan identitet och därför utan smak – vi kommer att få vår civilisation att lysa.

”I en tid då globalisterna och européerna, av vilka Emmanuel Macron är huvudrepresentanten i Frankrike, lanserar ”konferensen om Europas framtid”, som syftar till att öka de europeiska organens makt, är dagens avtal det första steget mot konstitutionen för en stor allians i Europaparlamentet”.Kategorier:Hälsa, klimatet, Media, Rättsstat, Svensk politik, Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:, ,

9 svar

%d bloggare gillar detta: