Fler sprickor hittade i Estonias skrov

Publicerad 12 juli 2021

https://www.friatider.se/fler-sprickor-hittade-i-estonias-skrov

INRIKES. Två ytterligare sprickor har hittats i Estonias skrov, uppger den estniska haverikommissionens chef René Arikas för TT. Sprickorna är 10–15 meter långa.

Sprickorna har hittats under den ”förstudie” som svenska och estniska myndigheter bedriver vid vraket i syfte att kunna skjuta upp en fullständig undersökning av skrovet och det tabubelagda området på insidan av bogrampen till nästa år eller ännu senare.

För svensk del har operationen möjliggjorts genom en ändring i lagen om gravfrid som trädde i kraft den 1 juli.

Inom ramarna för förstudien ska data om fartyget och bottenförhållanden samlas in med hjälp av ekolod och sonarmetoder. De kommer sedan att analyseras med hjälp av forskare från Stockholms universitet.Kategorier:Rättsstat, Svensk politik, Världspolitik

Etiketter:

%d bloggare gillar detta: