Fd. polis berättar om att han bevittnat ”industrialiserad” organskörd i Kina


Läkare bär nya organ för transplantation på ett sjukhus i Henan-provinsen, Kina, den 16 augusti 2012. (Skärmdump via Sohu.com)

AV TYLER DURDEN

LÖRDAG 03 JULI 2021
https://www.zerohedge.com/geopolitical/former-police-officer-recounts-witnessing-industrialized-organ-harvesting-china?utm_campaign=&utm_content=Zerohedge%3A+The+Durden+Dispatch&utm_medium=email&utm_source=zh_newsletter

Författad av Eva Fu via The Epoch Times,

Vid ljudet av skott föll fångarna livlösa till marken. Deras kroppar, fortfarande varma, fördes till en närliggande vit skåpbil där två vitklädda läkare väntade. Bakom stängda dörrar skars de upp, organen skars ut för försäljning på transplantationsmarknaden.

Den grymma scenen, som låter mer som ett skräckfilmsintrång, ägde rum i Kina för mer än 20 år sedan under ledning av statliga myndigheter. Det bevittnades av Bob (pseudonym), då en polis som var säkerhetsvakt vid  avrättningsplatserna  där dödsfångar avrättades.

”Skörden av döda fångars organ var en öppen hemlighet,” sa Bob, en före detta offentlig säkerhetsofficer från centrala Kinas Zhengzhou City, men som nu är bosatt i USA, till The Epoch Times i en intervju.

Bob beskrev att han var en ovetande deltagare i en ”industrialiserad” försörjningskedja som omvandlade levande människor till produkter som kunde säljas inom organhandeln. Aktörerna i denna makabra bransch inkluderar rättsväsendet, polisen, fängelserna, läkarna och det kinesiska kommunistpartiets (CCP) tjänstemän som utfärdar direktiven.

Den tidigare tjänstemannen använde en pseudonym för att dela sin erfarenhet och för att skydda hans säkerhet. Epoch Times har verifierat hans polis-ID och annan personlig information.

A dark history of Falun Gong | The Review  Falun Gong Archives » MercatorNet

Hans berättelse från mitten av 1990-talet belyser ett steg i den oroande utvecklingen av CCP:s långvariga praxis att skörda organ från icke-samtyckande givare. Medan Bob bevittnade organutvinningen från fångar som redan var döda, fortsatte regimen under de följande åren att implementera – och utplacera i stor skala – en metod som är mycket mer olycklig: skörda organ från levande samvetsfångar, särskilt  Falun Gong-  utövare.

Avrättningen

Bob gick med i polisen 1996 och arbetade som civil polis. Ibland hjälpte han till att upprätthålla ordningen vid en domstol där avrättningar bekräftats och olika avrättningsplatser i staden. Senare, 1999, som ett resultat av ett online-inlägg och kritisk mot myndigheterna, Bob själv sattes i förvar i mer än ett år. Inne kunde han observera hanteringen av dödsfångar .. och därmed sammanföra processen från övertygelse till avrättning och till orgelskörd.

Efter att ha dömts till döden skulle en fånge sättas i handfängsel och fotlbojor, den senare väger upp till 33 pund (ung. 15 kg) för att förhindra en möjlig flykt. En eller två andra fångar skulle vaka dem hela tiden. Ett blodprov – ett steg för att identifiera möjliga givare – och en kontroll av deras mentala och fysiska hälsa skulle också pågå i ett särskilt medicinskt rum på interneringscentret.

”Så vitt jag vet sa ingen till dödsfångarna att deras organ skulle extraheras,” sa Bob.

En kvinna justerar banderoller till stöd för Falun Gong andliga rörelse, en grupp förbjuden på Kina, i Tung Chung, ett område som är populärt bland turister från fastlandet, i Hong Kong den 25 april 2019. 

 

En väloljad maskin

Processen var snabb – eftersom färska organ måste transporteras omedelbart till sjukhuset för operation – och noggrann planering var nyckeln för att den skulle fungera smidigt, sa Bob.

”För dem är det mycket tydligt vilket organ av en viss fånge [de skulle skörda],” sa han.

”Det var mycket tydligt vilken [fångens kropp] som skulle placeras på skåpbilen … folket i skåpbilen visste exakt vilka organ de skulle ta eftersom allt var ordnat i förväg.”

Ur detta antog Bob att dessa metoder hade pågått länge innan han började jobbet.

”Arbetsflödet, skickligheten de visade och närheten i deras samarbete kunde inte ha hänt på bara ett eller två år”, sa han. Till och med priset på skördade organ var känt i förväg, tillade Bob.

Kina genomförde sin första organtransplantation 1960. Eftersom landet inte hade ett officiellt organdonationssystem förrän 2015 kom de flesta organen för transplantation från avrättade fångar, har regimen hävdat. Men från 2000-talet såg den inhemska transplantationsindustrin en plötslig boom och antalet avrättade fångar kunde helt enkelt inte överensstämma med antalet transplantationer som ägde rum.

Kinesiska sjukhus, som försökte locka organtransplantationsturister från utlandet, lovade organtransplantationer på några veckor eller till och  med några dagar, okänt i utvecklade länder med etablerade organtransplantationssystem där väntetiderna kunde sträcka sig till flera år.

Ökningen av transplantationer sammanföll med CCP:s förföljelse av Falun Gong, en meditationsdisciplin vars 70 till 100 miljoner anhängare har utsatts för arresteringar, tortyr och fängelse under de senaste två decennierna.

Falun Gong-utövare håller en stearinljusvaka framför det kinesiska konsulatet i Los Angeles för dem som har dött på grund av den kinesiska regimens förföljelse den 15 oktober 2015. (The Epoch Times)

Under årens lopp har bevis samlats in som pekar på ett vidsträckt system för organkörd från samvetsfångar som är orkestrerade av CCP. År 2019 drog en oberoende folkdomstol slutsatsen att regimen under flera år dödade fångar ”i betydande skala” för att förse sin transplantationsmarknad och fortsatta praxis. Tribunalen fann att de främsta offren var fängslade Falun Gong-utövare.

Regimen sa att de förbjöd användningen av avrättade fångars organ år 2015, och hävdade att de uteslutande skulle komma från organ från frivilliga givare enligt organdonationssystemet som inrättades samma år. Men ändå kan officiella organdonationssiffror inte förklara det stora antalet transplantationer som genomförts, avslutade domstolen.

Maskinen fortsätter att gå

Bobs räkning stämmer överens med dem från flera andra ögonvittnen som deltog i den ogenomskinliga organtransplantationsverksamheten i Kina ungefär vid samma period.

George Zheng, en tidigare kinesisk medicinsk praktikant, påmindes om att han hjälpt till vid en organborttagningsoperation på 1990-talet tillsammans med två sjuksköterskor och tre militärläkare, i ett bergigt område nära ett arméfängelse nära Dalian, en stad i nordöstra Kina.

Patienten, en ung man, svarade inte, men hans kropp var fortfarande varm. Läkarna hade tagit bort två njurar från mannen och instruerade sedan Zheng att dra ut ögonen.

”I det ögonblicket rörde sig hans ögonlock och han tittade på mig”, sa han  till  The Epoch Times 2015.

”Det fanns ren skräck i hans ögon … Mitt sinne blev tomt och hela min kropp började skaka.”

Minnena från de två ögonen hemsökte Zheng under flera år.

George Zheng, nu bosatt i Toronto, berättar hur han bevittnade levande orgelskörd i Shenyang-provinsen, Kina, på 1990-talet. 

Ex-CCP surgeon Dr. Enver Tohti exposes Organ harvesting in CCP-controlled  China - PGurus

År 1995 hjälpte den etniska uyghurska läkaren Enver Tohti från den västra Xinjiang-regionen på samma sätt två överkirurger att extrahera levern och två njurar från en levande fånge som just hade skjutits i bröstet.

”Det blödde. Han levde fortfarande. Men jag kände mig inte skyldig. Jag kände faktiskt inget annat än att en fullprogrammerad robot gjorde sin uppgift, berättade han för en  panel i juli 2017 .

”Jag trodde att jag utförde min plikt att eliminera … statens fiende.”

Kirurgerna berättade senare för honom, att kom ihåg, ”ingenting hände.”

En till synes beställd organtransplantationshandel verkar fortsätta de senaste åren på sjukhus i Zhengzhou, där Bob en gång arbetade, baserat på utredningar från Världsorganisationen för att utreda förföljelsen av Falun GongWOIPFG ), en amerikansk baserad ideell organisation.

En sjuksköterska från det först anknutna sjukhuset vid Zhengzhou University berättade för WOIPFG 2019 att deras sjukhus rankades bland landets fem bästa när det gäller njurtransplantation och man hade gjort cirka 400 operationer året innan.

”Vi har inte slutat sedan det kinesiska nyåret och har inte tagit några lediga dagar”, sa hon till undercover WOIPFG-utredare som poserade som potentiella organtransplantatörer och tillade att de hade en njurmatchning den dagen.

En annan läkare från sjukhuset, under ett telefonsamtal 2017, berättade undercover-utredaren, att de gjorde de flesta levertransplantationsoperationer under natten så snart de anlände.

“ Om du inte använder dessa tider och bara gör dem på dagtid, hur kan man göra så många operationer då? Hur kan man konkurrera med andra människor? ” sa han.

Orgeltransplantationsmissbruket som Bob bevittnade hade gjort honom sjuk och det stred mot hans värderingar, vilket hjälpte honom att bestämma sig för att sluta efter mindre än tre år på jobbet, sa han.

Trots att det är länge sedan han lämnat polisen, såg Bob ingen anledning att industrin för tvångsorgantransplantation skulle sluta öka.

”Drivs de av de enorma vinsterna finns det ingen plats för så kallade mänskliga rättigheter och humanitära problem”, sa han.

Bobs hopp är att den kinesiska befolkningen ska befria sig från den kinesiska regimens auktoritära styre och hitta frihet i demokratiska länder.

Genom en ödesförvrängning, hamnade stadskommitténs sekreterare som beordrade hans internering, slutade själv i fängelse för att ha tagit emot mutor. Senare dog han i fängelse där han avtjänade livstidsdom.

”Ingen går säker under CCP-regeln”, sa han. ”Vad som händer någon annan, kan mycket väl hända dig i morgon.”


Denna artikel påminner mig mycket om en tidigare artikel från tiden då Corona bröt ut.
Läs den här: https://bakomkulisserna.biz/2020/02/19/jag-ar-en-hog-kinesisk-militar-underrattelsetjansteman-och-jag-vet-sanningen-om-coronavirus-utbrottet-det-ar-mycket-varre-an-media-berattar-for-dig/
Kategorier:Hälsa, Rättsstat, Världspolitik

Etiketter:, , , ,

%d bloggare gillar detta: