Arizona’s Maricopa County kommer att ersätta alla röstningsmaskiner efter granskning

Maricopa County ballots cast in the 2020 general election are examined and recounted by contractors working for Florida-based company, Cyber Ninjas, at Veterans Memorial Coliseum in Phoenix, Ariz., on May 6, 2021. (Matt York/AP Photo/Pool)
June 29, 2021

Myndigheter i Maricopa County, Arizona, meddelade att de kommer att ersätta alla röstningsmaskiner efter en av senaten beställd granskning av länets valresultat för 2020.

Arizona utrikesminister Katie Hobbs tar bort en mask när hon pratar med medlemmar av Arizona's Electoral College innan de avger sina röster i Phoenix, Ariz., Den 14 december 2020. (Ross D. Franklin / AP Photo)

Maricopa County Supervisor Board, som övervakar valet i länet, utfärdade ett svar på ett brev som skickades av Arizonas utrikesminister Katie Hobbs (bilden) och sade att länet ”delar [hennes] oro” för att integriteten och säkerheten för Dominion Voting Systems-maskiner och omröstningar kan ha äventyrats under granskningen.

”Följaktligen skriver jag för att meddela dig att Maricopa County inte kommer att använda valutrustningen som har stämts vid något framtida val”, löd brevet daterat på måndagen. Och i ett pressmeddelande lovade länet att ”aldrig använda utrustning som kan utgöra en risk för fria och rättvisa val”, vilket tyder på att revisorerna kan ha äventyrat maskinerna.

https://t.me/CVINENEWS/2506

Hobbs, en demokrat, hade skrivit till länet i maj att hon har ”allvarliga farhågor vad det gäller säkerheten och integriteten hos dessa maskiner, med tanke på att förvaringskedjan, en kritisk säkerhetsprincip, har äventyrats och valmyndigheterna inte vet vad man har gjort med maskinerna under Cyber Ninjas kontroll. ”Cyber Ninjas” är det Florida-baserade teknikföretaget som hjälpte till med granskningen, som godkändes tidigare i år av den republikanskt-kontrollerade senaten i staten.

Karen Fann - American Legislative Exchange CouncilSenatens majoritetsledare Karen Fann (bilden), en republikan, beskrev Maricopa Countys brev som ännu en ”attack mot granskningen” och sade att maskinerna inte manipulerats under den veckolånga processen.

”Om deras experter inte kan bevisa att maskinerna inte har manipulerats”, frågade hon, ”hur certifierar [statssekreterarens kontor] eller länets röstningsmaskiner, före varje granskning, för att se till att maskinerna inte har blivit manipulerade?”

”Vi bad flera gånger om att denna granskning skulle genomföras tillsammans med Maricopa County, vid deras anläggning, genom val av en ömsesidig revisor, och vi ville inte att varken valsedlarna eller maskinerna skulle flyttas från sina anläggningar”, hävdade Fann och hänvisade till det legala kriget i dragkampen mellan statens senat och Maricopas chefer.

Och flera republikaner berömde övergången att ta bort maskinerna – men inte av de skäl som Hobbs eller länets tjänstemän erbjöd.

”Inga fler maskiner”, skrev republikanska statens senator Wendy Rogers på Twitter och hävdade i ett annat tweet att maskinerna lätt kan äventyras. ”Gå tillbaka till det gamla sättet”, skrev hon också i enighet med ett tweet utfärdad av GOP-statens senator Kelly Townsend.

I förra veckan meddelade teamet som övervakade granskningen att både pappersundersökningen och räkningen av valsedlarna var avslutade. Fann berättade tidigare för The Epoch Times under helgen att laget kommer att träffas inom de närmaste dagarna och kommer att ”formulera en plan och tidslinjen framåt”, tillsammans med andra tjänstemän som föreslår att revisionen kan avslutas i slutet av sommaren.

Hobbs och senatens republikaner har gått fram och tillbaka i ett ordkrig sedan revisionen föreslog tidigare i år, där statssekreteraren karakteriserade den som en partisan-operation som syftade till att undertrycka väljarna och hävdade att revisorer har opererat med slapp säkerhet.

Men republikanerna har bestridit Hobbs och andra demokraters påståenden om att granskningen inte görs säkert eller professionellt. Fann och andra GOP-senatorer har sagt att granskningen är nödvändig för att återställa allmänhetens förtroende för statens valsystem.

Alexander Kolodin, en advokat som företräder Arizona GOP, sa till NTD att han tror att revisionen kommer att avslöja oegentligheter.

”Något gick fel”, sade han den 15 juni, ”för något går fel i varje val.”

Under tiden, om en granskning avslöjar bedrägerier, då skulle det hänvisas till brottsbekämpande myndigheter, har Fann och andra senatorer tidigare sagt. Och om bedrägerier avslöjas, enligt henne, kommer de att fokusera på lagstiftning för att avhjälpa eventuella säkerhetsbrister.

”Om granskningen belyser att det finns [sic] sårbarheter i X-, Y- och Z-delarna av vårt valsystem kan statliga lagstiftare rikta in sig på dem med en laserstråle och fixa X-, Y- och Z-delarna i vårt valsystem”, berättar Kolodin också i intervjun.

Arizona-senaten överlämnade Dominion-maskinerna till revisorerna för att avgöra om någon av utrustningen komprometterats genom att använda sig av en lagstiftningsstämning som utfärdades i april för att beslagta nio tabuleringsmaskiner och 385 distrikt-tabuleringsmaskiner. Dominion har kategoriskt förnekat anklagelserna om att deras maskiner hade några problem i Maricopa.

politics cyber ninjas Memes & GIFs - Imgflip

Förutom maskinerna började revisorerna, ledda av Cyber Ninjas, att granska cirka 2,1 miljoner valsedlar vid Phoenix Veterans Memorial Coliseum med start för flera veckor sedan.

Epoch Times har kontaktat Fanns kontor och Cyber Ninjas för en kommentar.Kategorier:Rättsstat, Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:, ,

%d bloggare gillar detta: