Federala revisorer ska undersöka NIH-bidrag till Wuhan Lab

This general view shows the Wuhan Institute of Virology in Wuhan, in China's central Hubei province on Feb. 3, 2021. (HECTOR RETAMAL/AFP via Getty Images)Den allmänna bilden av Wuhan Institute of Virology i Wuhan, i Kinas centrala Hubei-provins den 3 februari 2021

 

Revisorer från Department of Health and Human Services [HHS] allmänna inspektörskontor undersöker hur National Institutes for Health (NIH) tjänstemän hanterade forskningsbidrag som slutligen och delvis finansierade den kontroversiella ”gain-of-function” -forskningen vid Kinas Wuhan-lab.

”OIG (Office of the Inspector General) har tidigare identifierat NIH:s tillsyn gällande bidrag till utländska sökande som en potentiell risk för [HHS] att uppfylla programmål och lämplig användning av federala medel”, sade (OIG) den 15 juni i en uppdatering av sin arbetsplan.

”NIH måste hantera och administrera federala utmärkelser för att säkerställa att federal finansiering används och tillhörande program genomförs i full överensstämmelse med lagstadgade och allmänna krav. För att göra detta måste NIH övervaka bidragsberättigad prestanda och stödmottagarens användning av NIH-medel.

”Bidragsmottagare är ansvariga för att uppfylla alla krav för den federala utmärkelsen, inklusive upprätthålla effektiv intern kontroll över den federala utmärkelsen.

”Bidragsmottagare som fungerar som ”pass-through-enheter” måste övervaka undermottagarnas aktiviteter, inklusive utländska undermottagare, för att säkerställa att förskottsbetalningar av stipendier används för auktoriserade ändamål i enlighet med relevant lagstiftning och villkoren för förskottsstipendier.

”Vi kommer att granska NIH:s övervakning av utvalda bidrag, och garantier samt hantering av NIH-bidrag i enlighet med federala krav.”

OIG-utredningen föranleddes av en begäran tidigare i år från senator Joni Ernst
(R-Iowa) att OIG undersöker misslyckandet från EcoHealth Alliance (EHA), en New York-baserad ideell forskningsstiftelse, att uppfylla federala krav på offentliggörandet av hur de spenderade NIH-bidrag.

”Det som OIG undersöker är [EHA:s] underlåtenhet att följa federal lag,” sade Ernst till reportrar under en Pen & Pad-session på sitt kontor den 15 juni. ”Förutom att hitta virusets ursprung, behöver vi också ,för att vi, förutom att vi följer vetenskapen, måste vi också följa pengarna”.

EHA har använt federala medel till att stödja forskningsresultat vid Wuhan-labbet. Sådan forskning innefattar tekniker som forskare använder för att ändra DNA:et i ett virus för att ge det ytterligare egenskaper, inklusive större resistens mot vacciner, snabbare spridning bland offer och specifika symtom som de skulle drabbas av.

Wuhan-labbet har kopplats till CCP-viruset som också är känt som det nya coronaviruset, som spritt sig från Kina och över hela världen, inklusive USA, med början i november 2019. Uppskattningsvis 3 miljoner människor har dött på grund av viruset, inklusive mer än 600 000 amerikaner.

Kinesiska tjänstemän insisterar på att sjukdomen sprids till människor från fladdermöss via rått kött som säljs på en utomhusmarknad inte långt från laboratoriet. Flera amerikanska och andra tjänstemän och experter inom regeringen och folkhälsosektorn tror dock att smittan kan ha konstruerats och släppts, antingen av misstag eller på annat sätt från laboratoriet, som är nära kopplat till den kinesiska militären och har gynnats av den amerikanska regeringens finansiering.

Justin Goodman, White Coat Waste Projects vice ordförande för förespråkande och allmän politik, gick med Ernst i sessionen och beskrev omfattningen av EHA:s finansiering från NIH.

”Bara några siffror så att alla kan se hur stort problem det här är, bara för EcoHealth ensamt, och oavsett alla andra bidrag som OIG kan identifiera och som bryter mot lagen, EcoHealth har fått 61,5 miljoner dollar i skattebetalarpengar sedan 2008”, berättade Goodman för reportrarna.

”Bara sedan pandemin började har de fått 19 miljoner dollar, och det är 17 miljoner dollar från [Försvarsdepartementet] DOD och över 2 miljoner dollar från NIH.

”Så även om [EcoHealth] har brutit mot lagen, har NIH meddelats att de har brutit mot lagen, NIH fortsätter att skära i kontrollerna till EcoHealth Alliance, både för forskningen de gör i Kina och på andra platser”.

EHA svarade inte på en begäran om kommentar från The Epoch Times efter presstid. Organisationen har också vägrat att svara på förfrågningar från Representanhusets republikaner angående information om deras deltagande i WIV gällande forskning av coronaviruset som finns i fladdermöss.

”EHA har en omfattande historia med forskning gällande fladdermus-coronaviruset i Kina, varav vissa är förmodade stamfäder till SARS CoV-2. Dessutom har EHA samarbetat med WIV inom detta forskningsområde, och WIV listar EHA som en av sina åtta internationella partners och den enda i USA, ”Rep. Cathy McMorris-Rodgers (R-Wash.), rankade minoritetsmedlemmen i House Energy and Commerce Committee, och nämnde det i ett brev av den 16 april till ideella organisationer.

Undertecknade till brevet var också Brett Guthrie (R-Ky.) och Morgan Griffith (R-Va.). Det 10-sidor långa brevet, med enskilda mellanrum riktade 34 detaljerade frågor till ideella organisationer.

”Vidare har EHA under flera års tid tillhandahållit en del av sina federala medel från National Institutes of Health (NIH) till WIV [Wuhan Institute of Virology] som en federal underpristagare för forskning gällande fladdermus-coronaviruset för att genomföra tester av hög kvalitet, sekvensering, fältprovanalyser, provlagringar och testningar och samarbete om vetenskapliga publikationer och programmatisk rapportering. Det har rapporterats att EHA:s forskningsprojekt gällande Kina-fladdermöss finansierades helt genom NIH-utmärkelser”, skrivs det i brevet.

Ernst tillkännagav också den 15 juni, att hon inför lagstiftning som skulle ge mandat för avstängning av federala bidrag, från det tilldelande organet när en mottagare inte följer alla avslöjande krav.Kategorier:Hälsa, Media, Rättsstat, Världspolitik

Etiketter:, , , ,

2 svar

 1. ”Hiding In Plain Sight”: Ron Johnson Ties Fauci To Gain Of Function Research Funding

  Gillad av 1 person

 2. China reportedly funding human-animal hybrids

  Slappna inte av- mycket möjligt att ”vaccinerade” efter viss tid skall börja säga ”nöf..nöf” eller uppföra sig som apor… Stor experiment med olika ingredienser. Vissa får bara koksalt lösning -de som poserar på höga poster – de vet att de får inte den samma spruta som de tvingar på allmänheten!!!!!

  Dags att funder på självförsvar – det bäddar inte bra.
  Det nyss kom info att DARPA redan planterade HIMERER bland IS soldater… video tagits bort momentant

  Gillad av 1 person

%d bloggare gillar detta: